به گزارش ایران خبر، عیسی زارعپور امروز در حاشیه مراسم اتصال ۱۰۰۰ روستا به شبکه ملی اطلاعات، درباره اختلالات این روزهای ارتباطات سیار اظهار کرد: اقدام لازمی که باید انجام شود و در همه کشورهای دیگر وجود دارد، توسعه ارتباطات ثابت است. ما باید بیشتر نیازمندی مردم را به سمت ارتباطات ثابت و اینترنت خانگی و شبکه محل کارشان هدایت کنیم. معنایی ندارد وقتی که در منزل هستید، از ارتباطات تلفن همراه خود استفاده کنید. چنین توسعهای در گذشته اتفاق نیفتاده و ۸۰ درصد نیاز ترافیکی مردم روی تلفن همراه آمده است.
وی با اشاره به محدودیتهای ارتباطات سیار و فرکانسی که به آنها واگذار شده، بیان کرد: اگر روند به همین شکل ادامه پیدا میکرد، اوضاع به مراتب بدتر میشد، اما از ابتدای دولت سیزدهم ما توسعه ارتباطات ثابت را به عنوان یک راهکار بلندمدت در دستور کار قرار دادیم که البته در کوتاهمدت این کار را آغاز کردیم. بنا داریم امسال حدود نیم میلیون فیبر نوری را راهاندازی کنیم و این مسیر با سرعت تداوم پیدا خواهد کرد. این راهکار باید صورت بگیرد و نسبت ۸۰ به ۲۰، باید برعکس شود و ترافیک اصلی مردم از طریق خطوط ثابت تامین شود که باعث رضایتمندی هم خواهد شد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: میتوانیم روی ارتباطات ثابت، سرعتهای چندصد مگی در اختیار مردم قرار دهیم و هموطنان میتوانند شاهد تجربههای برتری از دریافت سرعت اینترنت باشند. درحالی که اکنون طبق آمار منتشره، میانگین سرعت ایران در حوزه ارتباطات سیار ۲۴ مگ و ارتباطات ثابت ۹ مگ است، اما این سرعت شایسته مردم نیست، مخصوصا اینکه خیلی از کسبوکارها و زندگی مردم بهویژه در دوره کرونا، وابسته به ارتباطات پرسرعت شده است. ما برنامههای متعددی پیشبینی کردیم، در لایههای مختلف ازجمله دسترسی و زیرساخت و حوزه ترافیک بینالملل تا شاهد افزایش کیفیت شبکه در ماههای آتی باشیم.
زارعپور در پاسخ به اینکه ضمانت ایجاد ۲۰ میلیون پورت فیبر نوری تا پایان دولت سیزدهم چیست، گفت: همه باید پای کار بیایند، آنچه باعث شده با قاطعیت این عدد را اعلام کنیم، همگرایی موجود بین دستگاهها در دولت سیزدهم است. دیروز ما در جلسهای با وزارت نیرو، توافقاتی انجام دادیم تا از شبکه توزیع برق سراسر کشور استفاده کنیم که این پروژه با سرعت بیشتری جلو برود، سایر دستگاهها از جمله وزارت کشور و شهرداریها هم باید پای کار بیایند که این پروژه ملی به نتیجه برسد. ما در دهه فجر شاهد برنامه کلان و زمانبندی وزارت ارتباطات خواهیم بود و تعداد زیادی پورت آماده واگذاری هم اعلام میشود تا مردمی که در آن مناطق هستند، بتوانند از این فناوری استفاده کنند.
ادامه دارد