کد مطلب: 175748
 
تاریخ انتشار : جمعه ۲۰ اسفند ۱۴۰۰ ساعت ۱۵:۰۶
ایران آنلاین-واکسن mRNA ایرانی مجوز ورود به فاز یک کارآزمایی بالینی را دریافت کرد : قانعی: : عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت واکسن mRNA تولید شرکت دانش بنیان ایرانی برای مقابله با کرونا، مجوز ورود به فاز یک کارآزمایی بالینی را از سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دریافت کرد.
 

به گزارش ایران خبر، به نقل از ایرنا/ مصطفی قانعی در خصوص آخرین وضعیت تولید واکسن در کشور اظهار داشت: واکسن نورا به عنوان دومین واکسن پروتئینی کشور در زمینه کرونا مجوز ورود به بازار را گرفت. همزمان واکسن mRNA ایران که مشابه واکسن فایزر است، مجوز فاز بالینی را از سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت، تحقیقات و فناوری دریافت کرد. این واکسن توسط یک شرکت دانش بنیان در حال تحقیق و تولید است.

واکسن‌ مبتنی بر mRNA دارای رشته‌هایی از ماده ژنتیکی است

دبیر ستاد توسعه زیست فناوری با بیان اینکه مقدمات ورود به فاز بالینی برای شرکت تولید کننده حداقل یک ماه طول می کشد، بیان کرد: با توجه به دریافت مجوزها این نشان می دهد پتانسیل کشور به حدی رسیده است که می تواند انواع واکسن های مقابله با کرونا را داشته باشد.

عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا درخصوص نقدهایی که در مورد تنوع تولید واکسن در کشور به ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری کشور مطرح شده بود، اظهار داشت: با گذشت زمان مشخص شد افراد در شرایط مختلف باید واکسن های متفاوت دریافت کنند. زنان باردار  باید یک نوع واکسن دریافت کنند، در مقابل کودکان نیز باید از واکسن ویژه خود استفاده کنند. افراد دارای سرطان یک نوع خاص واکسن باید دریافت کنند، بنابراین مشخص شد این حرکت ستاد زیست فناوری از روی مدل و یک نقشه راه بوده است.

قانعی خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۲۶  نوع  دارو  در دنیا  برای دو سال آینده با تکنولوژی mRNA در حال تولید است که شامل واکسن و داروی ضد سرطان می شود. اگر ما به این تکنولوژی دست پیدا نکرده بودیم، در گام های بعدی دوباره محتاج  واردات دارو با این فناوری از کشورهای دیگر بودیم. خوشبختانه چون صاحب تکنولوژی mRNA در کشور هستیم حتما می توانیم این ۲۶ نوع دارو  را بسازیم.

وی یادآور شد: این نگاه در بین شرکت های تولید کننده دارو وجود ندارد که کرونا تمام شد چه باید کرد. بلکه این شرکت ها با زیر ساخت هایی که ایجاد کرده اند به سراغ محصولات جدید می روند.

واکسن mRNA ساختارهای ژنتیکی را به سلول های بدن تحویل می‌ دهد تا خودشان پروتئین های ویروسی یا باکتریایی بسازند. سیستم ایمنی بدن به اینها پاسخ می‌ دهد و ایمنی ایجاد می‌ کند.

گفتنی است، واکسن های mRNA خواص ایمونولوژی مورد نظر را با وضعیت امنیتی عالی و انعطاف پذیری دیده نشده از واکسن های ژنتیکی ترکیب می‌کند. بر اساس بیان پروتئین در مکان خود، واکسن mRNA قادر به گنجاندن یک پاسخ ایمنی متعادل شامل هر دو ایمنی سلولی و مزاجی هستند.

RNA ذاتا حاملی ایمن است چون به صورت حداقلی و فقط حامل اطلاعاتی است که با ژنوم تداخل ندارد. از آنجا که هر پروتئین را می‌توان بدون نیاز به تنظیم فرایند تولید بیان کرد، واکسن mRNA نیز حداکثر انعطاف پذیری را با توجه به توسعه دارد.

واکسن های mRNA دارای رشته هایی از ماده ژنتیکی به نام mRNA در داخل یک پوشش خاص است. این پوشش از mRNA در برابر آنزیم های بدن محافظت می کند تا تجزیه نشود.

این واکسن ها دستورالعمل هایی را برای سلول ها ایجاد می کنند تا پروتئین بی ضرر بسازند. بعد از اینکه قطعه پروتئین ساخته شد، رشته mRNA شکسته می شود و با استفاده از آنزیم های موجود در سلول تجزیه می شود. هنگامی که پروتئین یا آنتی ژن در سطح سلول نشان داده می شود، سیستم ایمنی بدن شروع به تولید آنتی بادی و فعال سازی سلول های تی می کند تا از آنچه فکر می کند عفونت است، جلوگیری کند.

این آنتی بادی ها خاص ویروس کووید-۱۹ هستند، به این معنی که سیستم ایمنی بدن برای محافظت در برابر عفونت در آینده آماده شده است. در پایان روند، بدن یاد گرفته است که چگونه از عفونت در آینده محافظت کند.

محققان برای دهه ها در حال بررسی و کار با واکسن های  mRNA بوده اند. مانند همه واکسن ها، این واکسن ها قبل از اینکه مجاز به استفاده باشند، از نظر ایمنی دقیق آزمایش شده اند. فناوری mRNA  جدید است، اما ناشناخته نیست. این فناوری بیش از یک دهه مورد مطالعه قرار گرفته است. این واکسن ها قبلاً برای آنفلوانزا، زیکا، هاری و سیتومگالوویروس بررسی شده اند.

/


 

منبع : ایران آنلاین