کد مطلب: 177939
 
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۴ تير ۱۴۰۱ ساعت ۲۳:۳۸
ایران آنلاین-ازدواج در سال‌های ۹۲ تا ۹۹ به میزان ۶.۵ درصد کاهش داشت : مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و توسعه اجتماعی جوانان وزارت ورزش و جوانان: :
 

به گزارش ایران خبر، ، مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و توسعه اجتماعی جوانان وزارت ورزش و جوانان گفت: در مدت هشت سال (بین سال‌های ۹۲ تا ۹۹) شاهد کاهش چشمگیر ازدواج در کل کشور به غیر از سیستان‌ و بلوچستان بنا به دلایل مختلف بودیم که براساس آمارهای موجود این کاهش معادل ۶.۵ درصد است.

حجت‌الاسلام مهدی متقی‌فر سه‌شنبه در جلسه ستاد ساماندهی امور جوانان گلستان با موضوع ازدواج و خانواده در سالن شهید باهنر ساختمان اصلی استانداری اظهارداشت: سال ۹۲ به ازای هر هزار نفر جوان در کشور (۱۸ تا ۳۵ سال) ۲۵.۱ درصد ازدواج به ثبت رسیده که این آمار در سال ۹۹ به ۱۸.۶ درصد کاهش یافته است.

وی اضافه کرد: البته سال ۱۴۰۰ نسبت به ۱۳۹۹ شاهد افزایش ازدواج بودیم، بطوری سال گذشته ۵۶۸ هزار و ۹۳۰ مورد ازدواج در کشور ثبت شد که این آمار سال ما قیل آن ۵۵۶ هزار و ۷۲۷ مورد بود.

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و توسعه اجتماعی وزارت ورزش و جوانان خاطرنشان کرد: بر اساس تحقیقی که وزارتخانه انجام داده حذف تشریفات و ساده شدن آیین ازدواج در افزایش ازدواج طی ۲ سال گذشته موثر بوده است.

متقی‌فر ادامه داد: دلیل ازدواج نکردن جوانان مربوط به مسائل مختلف اجتماعی است و درصدی از جوانان که تمایل به ازدواج ندارند به علت نوع نگاه و بینش آنها به سبک زندگی در حوزه فرهنگی و اجتماعی‌ است.

وی تصریح کرد: با وجود اینکه اقتصاد و معیشت نقش بسزایی در تشکیل زندگی دارد، اما آمار ازدواج نشان می‌دهد استان‌های بهره‌مند و برخوردار ما کمترین ازدواج را دارند

متقی‌فر اضافه کرد: در گلستان آمار ازدواج سال ۹۲، به میزان ۱۱.۲ درصد ثبت شده بود که سال ۹۹ با کاهش ۳.۴ درصدی به ۷.۸ درصد رسید.

وی خاطرنشان کرد: بررسی وضعیت استان در شاخص کشوری در سال ۹۹، خوب بوده بطوری که میانگین کشور در ازدواج و طلاق در این سال به ترتیب ۶.۸ و ۲.۲۴ درصد ثبت شده، اما در فرآیند چندین سال، وضعیت این استان در مجموع روند خوبی را طی نکرده است و ازدواج کاهش و طلاق افزایش داشته است.

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و توسعه اجتماعی جوانان وزارت ورزش و جوانان گفت: در بررسی‌های کشوری به ۱۰۰ شهر رسیدیم که وضعیت طلاق در آنها از میانگین کشوری بسیار بالاتر بود و در بین آنها تنها یک‌ شهر مرکز استان‌ بود و مابقی شهرها، جزو شهرهای کوچک بودند.

متقی‌فر افزود: این شهرها در واقع ۵۰ درصد طلاق کشور را در خود جای داده‌اند.
وی بیان کرد: در وزارت ورزش و جوانان تاکید ما بر مساله آموزش با توجه به ظرفیت موجود در اقصی نقاط کشور با اولویت این ۱۰۰ شهر است و اگر می‌خواهیم طلاق کاهش یابد، باید به سمت و سوی هم‌افزایی بین دستگاهی برویم.

وی تصریح کرد: در کشور ۴۵۰ مرکز مشاوره داریم و وزارت ورزش و جوانان متولی تاسیس و راه‌اندازی این مراکز است و براساس سیاست‌های افزایش این مراکز، طرح‌های حمایتی همچون پرداخت حق مشاوره از سوی دولت در برنامه‌های ما قرار دارد.

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و توسعه اجتماعی جوانان وزارت ورزش و جوانان گفت: تعداد این مراکز در گلستان کم است و تنها ۶ مرکز در این استان فعال هستند که همگی آنها فقط در مرکز استان فعالیت دارند و ۱۳ شهرستان دیگر گلستان این مرکز را ندارند.

متقی‌فر اضافه کرد: در سال گذشته پنج هزار کارگاه آموزشی برگزار کردیم که نسبت به نیاز و تقاضای جامعه کم بود و اگر دستگاه‌های عضو ستاد در سطوح ملی و استانی همکاری کنند، امسال این تعداد را افزایش خواهیم داد.


/
 

منبع : ایران آنلاین