کد مطلب: 178891
 
تاریخ انتشار : شنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۱ ساعت ۱۸:۲۳
ایران آنلاین-افزایش سوابق بیمه ای با تولد فرزند چهارم و پنجم : «ایران» از نحوه بیمه و بازنشستگی رایگان برای مادران خانه دار گزارش می‌دهد : چند وقتی است که صحبت‌های بسیاری در مورد سالمندی جمعیت ایران از سوی کارشناسان مطرح شده است و پیری جمعیت در کشور به گوش می‌رسد. طبق آمارها، متوسط سن در کشور به 35 سال رسیده و نرخ سالمندی 10.5 درصد شده است.
 
به گزارش ایران خبر، روزنامه ایران:  اگر با همین سرعت پیش رویم تا ۲۰ سال آینده بیش از ۳۰درصد از جمعیت کشور پیر خواهد شد. دولتمردان دست به کار شده‌اند تا با اجرای برنامه‌ها و قوانینی زوجین را به فرزندآوری تشویق کنند.آنگونه که در سال 1400 قانونی برای حمایت از خانواده تحت عنوان قانون جوانی جمعیت نوشته شد و به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید. در این قانون تسهیلات مختلفی برای زوجین و مادران در نظر گرفته شده است که یکی از آنها ارائه خدمات بیمه و بازنشستگی برای بانوان خانه دار به‌صورت رایگان است. صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، عشایر و روستاییان متولی اجرایی کردن این بند از قانون در نظر گرفته شده است.


بیت‌الله برقراری مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر در باره ماده 21 قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت به «ایران» می‌گوید: صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر بر اساس این ماده قانونی مکلف شده است پس از تقویت این صندوق توسط دولت، مادرانی را که دارای سه فرزند و بیشترهستند تحت پوشش رایگان بیمه اجتماعی قرار دهند و در این صورت آنها از تسهیلات این صندوق همچون بازنشستگی بهره‌مند شوند.


به گفته وی برای این ماده قانونی دو بند نوشته شده است که در بند «الف» آن آمده است: مادران غیر شاغلی که دارای سه فرزند و بیشتر هستند و ساکن مناطق روستایی وعشایری باشند به‌صورت رایگان توسط دولت بیمه می‌شوند و حق بیمه این افراد را دولت متقبل خواهد شد. در بند «ب» این قانون هم آمده است که با تولد فرزند چهارم و پنجم به ازای هر فرزند دو سال به سوابق بیمه‌ای بیمه‌گذار افزوده خواهد شد. یعنی به ازای فرزند چهارم دو سال و به ازای فرزند پنجم دو سال دیگر و در مجموع چهار سال به سابقه بیمه مادر افزوده می‌شود.


برقراری در خصوص شرایط مادران برای استفاده از این خدمات می‌گوید: برای ما که مجریان این طرح هستیم باید روشن شود که چه مادرانی مشمول این قانون خواهند شد تا بتوانیم راحت‌تر از افراد ثبت‌نام به عمل آوریم. به همین منظور آیین نامه پیشنهادی این ماده قانونی طی برگزاری جلسات متعدد کارشناسی تهیه و در زمان حضور وزیر وقت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تقدیم این وزارتخانه شد. مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر می‌افزاید: این آیین نامه باید به تأیید وزارتخانه برسد یا اگر نیازمند مصوبه باشد باید فرایند قانونی آن طی شود.
برقراری با اشاره به اینکه درقانون آمده است که صندوق بیمه عشایر باید ظرف شش ماه بعد از لازم الاجرا شدن قانون جوانی جمعیت، با حمایت دولت فرایند اجرایی ماده 21 را عملیاتی سازد، می‌گوید: خدا را شکر در مدت زمان کوتاهی آیین نامه پیشنهادی این ماده قانونی را تهیه کردیم و بجد پیگیر این موضوع هستیم تا پس از تصویب آن بتوانیم بخشنامه اجرایی آن را به مدیریت‌های استانی صندوق در سراسر کشور ابلاغ کنیم. با تأیید شدن آیین نامه اجرایی این ماده قانونی صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر آمادگی شروع ثبت‌نام از مادرانی که دارای سه فرزند و بیشتر هستند و حائز شرایط این قانون را خواهد داشت. این مقام مسئول با بیان آنکه بانوان برای دریافت این تسهیلات و انجام فرایند ثبت‌نام پس از اعلام عمومی باید به کارگزاری‌های صندوق در سراسر کشور مراجعه کنند، می‌گوید: صندوق بیمه عشایر بیش از 1800 مؤسسه کارگزاری در سطح کشور دارد و افرادی که مشمول قانون می‌شوند با شرایطی که در آینده قطعاً اطلاع‌رسانی خواهیم کرد، می‌توانند برای ثبت‌نام و استفاده از این تسهیلات اقدام کنند.


برقراری در پایان صحبت‌هایش با اشاره به برخی از شرایط مادران برای بهره‌مندی از این قانون بیان می‌کند: ما همچنان منتظر تصویب و ابلاغ آیین نامه اجرایی ماده 21 هستیم تا نحوه صحیح اجرای این ماده قانونی را برایمان در چهارچوب خاص مشخص کنند. در ماده 21 قانون یاد شده بحثی در خصوص شرایط سنی مادران به میان نیامده، اما طبق قوانین و ضوابط صندوق بیمه اجتماعی عشایر و روستاییان گروه سنی 18 تا 50 سال، حائز شرایط سنی پوشش بیمه‌ای صندوق خواهند بود. انشاءالله جزئیات بیشتر در آینده با تصویب و ابلاغ آیین‌نامه اجرایی مشخص و برای عموم مردم از طریق رسانه‌ها اطلاع‌رسانی خواهد شد.

 

 

منبع : ایران آنلاین