کد مطلب: 179359
 
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲۴ شهريور ۱۴۰۱ ساعت ۱۱:۵۴
ایران آنلاین-تزریق آب به رگ‌های خشک ایران : بعد از خوزستان و شهرکرد ابرپروژه آبرسانی همدان رسماً به بهره‌برداری رسید : ایران در سال‌های اخیر با طغیان مشکلات در حوزه تأمین آب شرب پایدار در بسیاری از استان‌ها مواجه بوده و فقدان چاره‌اندیشی بموقع و ضعف عملکرد مدیران به این مشکل قابلیت تبدیل شدن به بحرانی اجتماعی - سیاسی داده بود، بر همین اساس در دولت سیزدهم شاهد اراده و همت ویژه‌ای برای به ثمر رساندن ابرپروژه‌های آبرسانی بوده‌ایم.
 
به گزارش ایران خبر، روزنامه ایران: استان همدان از جمله استان‌هایی بود که طی سال‌های گذشته با مشکلات متعدد در حوزه تأمین آب مواجه بود و در تابستان امسال نیز به علت اتمام ذخایر آب سد‌ها و کاهش سطح سفره‌های آب زیرزمینی با معضل قطعی آب شرب در مناطق شهری مواجه شد تا آنجا که کار به برگزاری چند تجمع اعتراضی در این باره رسید. برگزاری این تجمعات در روزهای ابتدایی شهریور در حالی بود که رئیس جمهور هفته اول ماه مرداد در سفر به این استان برای حل مشکل آب همدان ضرب‌الاجل تعیین کرده و مسئولان استان را موظف کرده بود با برنامه‌ریزی و کارهای فوری، حداکثر ظرف دو ماه، مسأله آب در این استان را سامان دهند.


روز گذشته اما در حالی که هنوز مهلت دو ماهه به پایان نرسیده بود خبر بهره‌برداری از ابرپروژه آبرسانی همدان و رفع مسأله آب شرب این شهر به صورت پایدار منتشر شد. ابرپروژه‌ای که با بسیج امکانات نیروهای عملیاتی صنعت آب به بهره‌برداری رسید و با تکمیل اجزای آن فرایند انتقال آب شرب با کیفیت و پر شدن مخازن تعبیه شده در مسیر این طرح آغاز شد.پ


بهره‌برداری از طرح نیمه‌تمام 17 ساله
اَبَرپروژه آبرسانی به همدان یکی از طرح‌های نیمه‌تمامی است که پس از 17 سال به دولت مردمی به ارث رسید. عملیات اجرایی این طرح 140 کیلومتری از سال ۱۳۸۶ آغاز شده بود، ولی در سال‌های گذشته به کندی پیش می‌رفت و در هشت سال گذشته نیز به نوعی متوقف شده بود. با توجه به اهمیت این سد در تأمین آب شرب شهر همدان، پس از روی کار آمدن دولت سیزدهم این پروژه در فهرست پروژه‌های ویژه فوق اضطراری قرار گرفت.


بر اساس آخرین جزئیات رسمی منتشر شده از پروژه‌های آبرسانی به همدان، اخیراً طرح رینگ آبرسانی شهر همدان به طول 16.5 کیلومتر به این پروژه اضافه شده است که بر اساس آن با استفاده از یک خط انتقال آب را به سد آبشینه و تصفیه‌خانه شهید بهشتی متصل می‌کند. این طرح دارای سه ایستگاه پمپاژ به ارتفاع ۵۷۶ متر است که ایستگاه شماره یک و دو هر کدام ۲۲۰ متر و ایستگاه شماره سه ۱۳۶ متر طول پمپاژ دارد. علاوه بر این، پنج مخزن تعادلی به ظرفیت 145 هزار مترمکعب در طرح جای‌گذاری شده است و ایستگاه مخزن نخست پنج هزار مترمکعب، مخزن شماره ۲ و ۳ هر کدام ۱۰ هزار مترمکعب، مخزن شماره ۴ حدود ۳۰ هزار مترمکعب و ایستگاه تصفیه خانه به دو مخزن ۳۰ هزار مترمکعبی، و یک مخزن 30 هزار مترمکعبی در سطح شهر همدان آب را انتقال می‌دهند. بر اساس جزئیات فنی اجرای این پروژه به طور معمول به زمانی در حدود شش ماه نیازداشته اما با بسیج نیروهای عملیاتی و افزایش تعداد جبهه‌های کاری به عدد 12 پروژه در مدت یک ماه تکمیل و به بهره‌برداری رسیده است.


سلسله اقدامات جهادی برای تأمین آب پایدار
بهره‌برداری از ابرپروژه آبرسانی همدان نخستین موفقیت دولت در عمل به وعده حل مسأله آب شرب در شهرها و روستاهای کشور نیست. خوزستان، کهگیلویه و بویراحمد، سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی از جمله دیگر استان‌هایی هستند که هر یک به نحوی محل بروز اراده دولت برای تأمین این حق اولیه مردم یعنی دسترسی به آب شرب سالم و پایدار قرار گرفته‌اند.
طرح انتقال آب غدیر خوزستان که اخیراً به بهره‌برداری رسید پروژه‌ای بود که اگر چه 10 سال پیش آغاز شد اما در دولت گذشته اجرای آن معطل مانده بود و با این حال در سال نخست عمر دولت سیزدهم با دستور رئیس جمهور و وزیر نیرو و نیز تزریق بودجه ویژه به این طرح شتاب در یازدهم شهریور ماه به بهره‌برداری رسید وبه مشکل آب در 18 شهرستان و نزدیک به 200 روستا در غرب و جنوب خوزستان پایان داد. علاوه بر آن ۴۹۵ روستای دیگر نیز در این محدوده در آستانه اتصال به طرح آبرسانی غدیر قرار گرفتند.


در استان چهارمحال و بختیاری نیز روزهای پایانی مرداد ماه پروژه آبرسانی که طبق بررسی کارشناسان چهار ماه زمان می‌برد در کمتر از ۱۰ روز به بهره‌برداری رسید و با برقراری چهار خط پدافندی به منظور آبرسانی تعجیلی به شهرکرد و برخی شهرها و روستاهایی که در امتداد لوله آبرسانی سرچشمه کوهرنگ به شهرکرد قرار داشتند وضعیت پایدار ایجاد شد.
حفر چاه‌های آب ژرف در استان سیستان و بلوچستان برای تأمین آب در کوتاه مدت و نیز آغاز پروژه انتقال آب دریای عمان به سیستان و بلوچستان که قرار است تا سال 1404 به بهره‌برداری برسد برای تأمین پایدار آب دو استان سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی اقدامات مهم دولت برای پایان بخشیدن به تشنگی این خطه وسیع از خاک ایران است.


برآیندی که رویکرد و عملکرد دولت سیزدهم از خلال به بهره‌برداری رسیدن این طرح‌های آبرسانی طی ماه‌های اخیر می‌توان داشت و می‌توان آن را به نحوی به بسیاری دیگر از حوزه‌های تحت مسئولیت دولت تعمیم داد اعتقاد به مدیریت جهادی و تجمیع و بسیج همه نیروها و وجود اراده واقعی برای حل مشکلات کوچک و بزرگی است که مردم نقاط دور و نزدیک کشور با آن دست به گریبانند. حل این معضلات بی‌شک بدون تحرک بیشتر مدیران سطوح مختلف از وزرای مربوط تا مدیران استانی ممکن نبوده است. بر این اساس به نظر می‌رسد در ادامه این روند باید به تکمیل پروژه‌های نیمه تمام و بر زمین مانده از گذشته که در دور نخست سفرهای استانی رئیس جمهور احصا شدند و مصوباتی برای تأمین بودجه مورد نیازشان تصویب شد بیش از پیش امیدوار بود.

 

منبع : ایران آنلاین