کد مطلب: 179911
 
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۹ مهر ۱۴۰۱ ساعت ۱۸:۳۹
سخنگوی قوه قضائیه با اشاره به اینکه تعداد بازداشتی های ما حداقلی است گفت: ۱۷۰۰ نفر در مرحله تحقیقات آزاد شده اند.
 

به گزارش ایران خبر، مسعود ستایشی در نشست خبری خود با خبرنگاران ضمن تبریک هفته وحدت، گفت: پیام هفته وحدت، کنار گذاشتن اختلافات و دستیابی به وحدت و سیره پیامبر است.

وی در ادامه و با اشاره به فوت مهسا امینی گفت: با خانواده امینی ابراز همدردی می‌کنیم و به همه کسانی هم که مشکلاتی برایشان پیش آمد و صدمه دیدند، آرزوی رفع مشکل و سلامت داریم چرا که حکومت، حکومت اسلامی و رأفت است.

ستایشی افزود: به طور خاص عرض تسلیت به خانواده‌های مکرم شهدای مدافع امنیت داریم.عده‌ای مورد تعرض واقع شدند در حالی که برای حفظ امنیت جان و مال و ناموس مردم به میدان آمدند. اینها از خود مردم بودند که از مردم دفاع کردند.

سخنگوی قوه قضائیه با بیان اینکه تلاش دشمن، اتهام افکنی، آشوب طلبی و کشته سازی است، گفت: هدف نهایی دشمن ضربه زدن به نظام جمهوری اسلامی است. اقتصاد و بازار ما ضربه خورد.

وی به گزارش سازمان پزشکی قانونی در رابطه با فوت مهسا امینی اشاره کرد و گفت: یکی از بی نظیرترین و قوی‌ترین سطح کمیسیون‌های تخصصی و با حضور ۱۹ نفر از صاحب نظران رشته‌های مختلف پزشکی قانونی و نخبگان در رشته خودشان و با اختصاص وقت موسع و با مداقه موضوع را بررسی کردند و هیچ گزارشی نبود که رسیدگی نشود.

ستایشی ادامه داد: قوه قضائیه محل تظلم خواهی عموم افرادی است که مورد ظلم قرار گرفتند و کسانی که ظلم علیه ملت کردند باید جبران کنند. هر کدام از شهروندان که در این جریانات مورد ظلم قرار گرفتند، قوه قضائیه را ملجا خود بدانند.

سخنگوی قوه قضائیه تصریح کرد: هجمه رسانه‌ای و سیاسی از سوی رسانه‌های بیگانه و دعوت به آشوب و اغتشاش یکی از بزرگترین ظلم‌هایی بود که علیه ملت ایران صورت گرفت و باید تا استیفای حقوق مردم ایران، پیگیری شود. بر خود تکلیف دانستیم که قائل به تفکیک متهمین و بازداشت شدگان باشیم.

احکام متناسب با وضعیت بازداشتی‌ها صادر می‌شود

ستایشی ضمن تاکید بر برخورد با عوامل اصلی و زمینه ساز، گفت: نظام جمهوری اسلامی از این افراد نمی‌گذرد. کسانی هم بر اساس هیجانات به میدان آمدند که مشمول رأفت اسلامی می‌شوند و احکام‌متناسب با وضعیت بازداشتی‌ها صادر می‌شود.

سخنگوی قوه قضائیه با اشاره به سخنان اخیر رهبری گفت: قبل از این فرمایشات، دستوراتی از سوی رئیس قوه قضائیه به کلیه واحدهای قضائی کشور داده شد. پس از این سخنان هم، قوه قضائیه مواردی را ابلاغ کرد.

وی با تاکید بر موضوع طبقه بندی افراد گفت: اتخاد تصمیم قانونی لازم با رعایت مؤلفه‌های سرعت و دقت انجام خواهد شد. دادستان کل کشور هم بخشنامه‌ای را در این راستا ابلاغ و تاکید کرده که اوضاع بازداشتی‌ها در اسرع وقت، بررسی شود. اولین نکته‌ای که در این بررسی باید مد نظر قرار بگیرد، طبقه بندی آنها است. کسانی که محرک در اغتشاشات بودند و معترضین را به میدان آوردند با کسانی که آمدند و احساسی با موضوع برخورد کردند، تفکیک شوند.

وی افزود: در تهران در یک بازه زمانی ۴۰۰ نفر دستگیر شده بودند که پس از بررسی‌ها، بلادرنگ آزاد شدند.

آزادی ۱۷۰۰ نفر از بازداشتی‌ها در مرحله تحقیقات

ستایشی گفت: کسانی که محرک اصلی بودند، با آنها با قاطعیت برخورد می‌شود و تصمیمات دستگاه قضائی، بازدارنده خواهد بود. تا سه روز قبل ۱۷۰۰ نفر در مرحله تحقیقات آزاد شدند. تعداد بازداشتی‌های ما حداقلی است.

وی در پاسخ به این سوال که چه اقدامی برای استنکاف وزارت اقتصاد پیرامون مجوزها انجام دادید گفت: در جلسه شورای عالی قضائی، همواره رئیس قوه قضائیه بر اجرای قانون از مبادی ذی‌ربط تاکید داشتند و مطالبه جدی این بوده که نظارت شود که دستگاه‌ها تکلیف خود را انجام دهند. در همین راستا سازمان بازرسی مکلف به بررسی است و اگر عدم اجرای قانون ملاحظه شود، آن را به عنوان ترک فعل بررسی کنند.

وی افزود: مراجع صدور مجوزهای کسب و کار موظف بودند که یک سال پس از ابلاغ قانون، بر اساس مقررات، ثبت درخواست و صدور کلیه مجوزهای خود را الکترونیکی و از طریق درگاه ملی مجوزهای کشور انجام دهند.

ستایشی ادامه داد: از ۴۳ مجوزی که بر عهده وزارت اقتصاد بوده سامانه‌های مربوطه وصل شده است. سامانه‌های تخصصی مربوط به بانک مرکزی هم وصل شده است. ۱۰۵ مجوز مربوط به راه و شهرسازی هم به درگاه ملی مجوزهای کشور متصل شدند. از ۲۸۹ مجوز قابل صدور در حوزه تعاون، کار و رفاه اجتماعی، ۴ مورد وصل نشده که موضوع در سازمان بازرسی در حال بررسی است.

وی گفت: نسبت به برخی وزارت خانه‌ها و سازمان‌ها هم این امر محقق نشده که از سوی سازمان بازرسی در حال بررسی است.

وی در پاسخ به سوالی در خصوص مزایده خودروهای خارجی از سوی سازمان تملیکی، گفت: شروع این موضوع از زمان سفر رئیس قوه قضائیه به بوشهر آغاز شد و ایشان به صورت میدانی انبارهای محل دپوی کالاهای رسوبی از جمله این خودروها بود، بررسی کرد و در راستای رفع مشکل اقداماتی انجام شد.

ستایشی ادامه داد: پرونده مربوط به خودروها در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب، بررسی شد. خودروهای لوکس در هوای بوشهر در شرف از بین رفتن بود و بر همین اساس دستور فروش خودروها به سازمان اموال تملیکی داده شد. مزایده خودرو تحت نظر نمایندگان صورت گرفت. تعداد خودروها ۱۰۶۲ بود و ۹۸۲ خودرو در مزایده قرار گرفت و مابقی به علت مشکلاتی از جمله تضمین و غیره در مزایده قرار نگرفت. ۳ هزار میلیارد تومان رقمی است که نسبت به مزایده پیش بینی می‌شود.

شناسایی عده‌ای از عوامل حادثه زاهدان

سخنگوی دستگاه قضا در پاسخ به سوالی در خصوص علت اتفاقات زاهدان و اینکه چه تعداد کشته و بازداشت شدند، گفت: مراتب تأسف و تأثر خود را از حادثه زاهدان اعلام‌می کنیم. به لحاظ مطالبه مردم و خصوصاً شهرستان زاهدان این حوادث اخیراً را به صورت عمیق، دقیق و کارشناسانه بررسی و ریشه یابی می‌کنیم. مطمئن باشید که این بررسی‌ها تا خشکاندن ریشه‌های این حادثه ادامه دارد.

وی افزود: مردم در جای جای این کشور وجود دارند و با تنوع جغرافیایی و مذهبی در کنار هم به صورت آرام و سالم و بدون دغدغه زندگی می‌کنند. قوم بلوچ هم در کشور ما همین وضعیت را دارد. بدخواهان در صدد هستند که اتحاد امت اسلامی را مورد خدشه قرار دهند. برماست که پاسخ قاطع به معترضین به امنیت بدهیم. بخشی از ریشه‌های وقوع حوادث اخیر زاهدان مورد شناسایی قرار گرفت.

ستایشی ادامه داد: عده‌ای از کسانی که در این حوادث نقش داشتند، شناسایی شده و مورد تعقیب قرار گرفتند. تعدادی سارق مسلح در این موارد نیز شناسایی شدند. عده‌ای هم دستگیر شدند که اصلاً بلوچ نبوده و برای آن منطقه نبودند و تنها لباس بلوچی داشتند. تعداد بازداشتی‌ها در حال جمع آوری است و ۶ نفر از مدافعان امنیت در این جریانات شهید شدند.

وی افزود: عده‌ای هم از مردم در این حوادث کشته شدند. با احصا علل و عوامل حادثه، نکات را به عرض مردم می‌رسانیم.عده‌ای هم متواری هستند.

وی گفت: شعباتی از بانک‌ها، ۲۲ باب مغازه مردم، خسارت به ۵ مرکز درمانی، تخریب کامل ۲ پاساژ، ۳ داروخانه تنها بخشی از مراکزی است که در زاهدان‌مورد تعرض واقع شدند.

ستایشی در پاسخ به سوالی در خصوص تشکیل پرونده مربوط به مافیای چادر مشکی گفت: با بررسی‌های انجام شده تا کنون، گزارشی مبنی بر دلالت بر این موضوع در قوه قضائیه مطرح نشده است.

فایزه هاشمی در بازداشت است

سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سوالی در رابطه با وضعیت پرونده‌های فائزه هاشمی گفت: این فرد فعلاً در بازداشت است. پیشینه‌ای از سوابق دارد. به موجب دادنامه‌ای که پیشتر صادر شده بود به تحمل حبس محکوم شده بود. دادنامه دیگری دارد که در آذر ۱۴۰۰ به یک سال حبس محکومیت حاصل کرد. مقرراتی داریم مبنی بر اینکه باید یک مجازات در نظر گرفته شود.

وی افزود: مرجع قضائی یعنی دادگاه تجدید نظر در رابطه با یکی از پرونده‌ها، مشار الیه را به تحمل ۱۵ ماه حبس محکوم کرده بود. اتهام جدید ایشان در دادسرای امنیت در حال رسیدگی است و با قرار بازداشت موقت، در زندان به سر می‌برد. محکومیت‌های این فرد در شرف اجرا است.

سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سوال خبرنگار مهر مبنی بر اینکه در جریان اغتشاشات اخیر در کشور و پس از صحبت‌های رئیس قوه قضائیه در رابطه با برخورد با چهره‌های سرشناس که محرک معترضان بودند، تعدادی از این افراد احضار شدند این موضوع صرفاً احضار بوده یا پرونده قضائی هم تشکیل شده و به چه تعداد؟ گفت: هر کسی که محرک است؛ کسانی که تشویق می‌کنند، کسانی که به صورت هدفمند و با انگیزه مجرمانه، مبادرت به تشویق معترضان می‌کنند و افراد نا آگاه را به میدان می‌آورند، مرتکب افعالی باشند، کسی که محرک است و شرایط را تسهیل می‌کند در صورت احراز مجرمیت و مرتکبه، مورد تعقیب قرار می‌گیرند.

وی افزود: اکثر هنرمندان و ورزشکاران ما مورد احترام مردم هستند، ممکن است عده‌ای هم باشند که مرتکب تحریک آشوب شدند، مرجع رسیدگی از آنها نمی‌گذرد.

سخنگوی قوه قضائیه با بیان اینکه جا برای ندامت این افراد وجود دارد گفت: جا برای پشیمانی هست، دیروز هم رئیس قوه قضائیه اعلام کرد که جا برای گفتگو باز است اگر ابهامی است، مطرح کنند.

ستایشی ادامه داد: زیبنده مردم نیست که افراد به نظر شاخص که اعتماد کردند، این چنین کنند. اگر کسی پای رسانه ملی ننشیند و سریال آنها را نبیند، اینها اقبالی ندارند.

وی ادامه داد: حق مردم ما این نبود که مورد کم لطفی این افراد قرار گیرند و این موضوع قابل پذیرش نیست. انشااله برخی‌ها از کرده خود پشیمان شده و از مردم بابت جنایاتی که کردند، عذرخواهی کنند. در این رابطه افرادی احضار شدند. در مورد تشکیل پرونده هم در آینده اطلاع رسانی می‌کنیم.

منبع : خبرگزاری مهر