کد مطلب: 188080
 
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۰ بهمن ۱۴۰۲ ساعت ۲۲:۳۰
پلیس فتا در آستانه برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری، دو توصیه را به مردم ارائه کرد.
 

به گزارش ایران خبر، پلیس فتا با اشاره به نزدیکی انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری هشدارهایی را به مردم ارائه و اعلام کرد:‌ در ایام انتخابات موارد متعددی از انتشار برنامه‌های موبایلی جعلی منتسب به نامزدهای انتخاباتی در شبکه‌های اجتماعی و پیام‌رسان‌های داخلی و خارجی رویت می‌شود که این امر می‌تواند زمینه سرقت اطلاعات و سوء استفاده از داده‌های شخصی کاربران را فراهم کند.

پلیس فتا از مردم خواست از نصب هرگونه برنامه موبایلی که در شبکه‌های اجتماعی و پیام‌رسان‌ها منتشر می‌شود، پرهیز کرده و برنامه‌های مورد نیاز خود را از وب‌سایت‌ها و فروشگاه‌های معتبر نرم‌افزاری دریافت کنید. همچنین شهروندان می‌توانند با مراجعه به وب‌سایت رسمی ستاد انتخاباتی کاندیداها و استعلام برنامه‌های‌ موبایلی از اعتبار آن‌ها اطمینان حاصل کرده و سپس اقدام به نصب آن کنند. 

تاکید بر ضرورت استفاده همیشگی از یک آنتی ویروس یا ضد بدافزار معتبر در تلفن‌های هوشمند از دیگر موارد مورد تاکید پلیس فتاست چرا که سبب جلوگیری از دسترسی غیرمجاز به اطلاعات شخصی و هویتی کاربران تلفن‌های همراه هوشمند خواهد شد.

چگونه اخبار جعلی مرتبط با انتخابات را تشخیص دهیم؟

پلیس فتا همچنین در توصیه‌ای دیگر راهکارهایی را برای تشخیص اخبار جعلی انتخاباتی ارائه و اعلام کرد: با توجه به اهمیت شناخت خبر صحیح از خبر جعلی، خبررسانی جعلی، به معنای دروغ ‌پراکنی یا اخبار جعلی نوعی خبرنگاری زرد یا پروپاگاندا با قصد پخش اطلاعات غلط است که در بستر رسانه‌های چاپی سنتی، رسانه‌های خبری و رسانه‌های اجتماعی انتشار می‌یابد. این اخبار، با هدف گمراه کردن و به منظور آسیب رساندن به یک آژانس، نهاد، یا شخص، یا به‌دست‌آوردن اهداف مالی یا سیاسی نوشته و منتشر می‌شود، که اغلب با استفاده از سرفصل‌های حساس، نادرست که می‌تواند به جهت افزایش خوانندگان، اشتراک گذاری آنلاین و درآمد بر اساس کلیک روی اینترنت هم باشد.

برای چگونگی تشخیص این اخبار باید به واقعی بودن تصاویر، بررسی زمان و تاریخ اخبار، توجه به صحت منبع خبر و توجه به موضوع خبر است. همچنین به شبه خبرها دقت شود.

پیش تر، سردار وحید مجید، رئیس پلیس فتا فراجا از برخورد با تخلفات مربوط به انتخابات مجلس و نامزدهای آن خبر داده و گفته بود:‌ «برابر قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی به موجب ماده ۷۹ این قانون "درج یا نشر محتواهایی علیه نامزدهای انتخاباتی، احزاب و گروهک‌های سیاسی یا اعلام خلاف واقع انصراف نامزدها توسط رسانه‌های همگانی شامل ابزارهای چاپی، الکترونیکی یا دیجیتال یا تمام شبکه‌های رسانه‌ای که محتوای نوشتاری، شنیداری، دیداری یا تلفیقی از آنها در معرفی یا قابل دسترسی برای عموم مردم باشد، ممنوع شده و جرم انگاری شده است. برابر همین ماده قانونی پلیس فتا به عنوان ضابط عام و تخصصی موظف است نسبت به رصد، جلوگیری از انتشار این گونه محتواهای مجرمانه اقدام و در صورت وقوع نسبت به معرفی متهمان به مرجع قضائی اقدام کند.»

منبع : خبرگزاری ايسنا