به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم،طبق سهمیهای که عربستان سعودی برای کشورمان تعیین کرده، قرار است امسال 87 هزار و 550 زائر و عوامل اجرایی، با 5 هواپیما به سرزمین وحی مشرف شوند.
سید عباس حسینی رئیس سازمان حج و زیارت در نشست شورای برنامهریزی و هماهنگی بعثه مقام معظم رهبری با اشاره به اقدامات صورت گرفته در حوزه حج و زیارت برای کاهش عوامل و افزایش سرانه زائر اعلام کرد که تاکنون بیش از 82700 زائر برای حج 1403 ثبت نام کردهاند و انتظار می رود ظرفیت باقیمانده تا پایان این هفته تکمیل شود.
وی با اشاره به اینکه اقدامات لازم برای صدور روادید زائران آغاز شده است ، ابراز امیدواری کرد که روند اخذ ویزای زائران دربازه زمانی مورد نظرتکمیل شود.
در این نشست، نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت از همه دست اندرکاران سفرهای عمره و حج برای فراهم کردن مقدمات لازم جهت اعزام حجاج ایرانی به سرزمین وحی تقدیر و تصریح کرد که خادمان موظفند به خواسته های زائران توجه کرده و برای مواردی که امکان اجرا دارد راهکار مناسب ارائه دهند.
سید علی مرعشی رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت نیز با اشاره به روند معاینات زائران حج پیش رو،گفت: استطاعت 82164 زائر تاکنون تایید شده و 1500 نفر هم به کمیسیون های پزشکی ارجاع و تنها 143 نفر رد شدند.
به گزارش ایران خبر، 24 اردیبهشت ماه نخستین گروه از زائران حج تمتع عازم سرزمین وحی خواهند شد و از نیمه تیرماه عملیات بازگشت آنها به کشور آغاز میشود.
طبق قوانین و مقررات عربستان، کشورهایی که سهمیه اعزام زائرانشان بیش از 30 هزار نفر است باید به تدریج آنها را به عربستان منتقل کنند اما ازآنجایی که هواپیمای پهنپیکر نداریم که طی 10 روز بتوان عملیات اعزام را به سرانجام رساند، نهایتاً میتوانیم با استفاده از 5 الی 6 هواپیما که 250 نفر ظرفیت دارند، اعزام زائران را انجام دهیم. این در حالی است که روزانه، فقط 2 مرتبه اجازه ورود به عربستان فراهم است.
با این حال مسئولان مربوطه در سازمان حج و زیارت در تلاش هستند میانگین طول سفر زائران را کاهش دهند، بر این اساس اگر میانگین سفر در سال گذشته 35 روز بوده امسال به 32 روز کاهش یابد البته ممکن است سفر یک زائر 30 روز و زائر دیگر 35 روز به طول بینجامد و در عین حال اگر فردی به دلایل خاصی مجبور به کاهش بیشتر مدت سفر باشد، شرایط را برایش فراهم میکنند.