کفش های پاشنه بلند
پوشیدن کفش های پاشنه بلند مشکلات فراوانی را برای پا به بار خواهد آورد که شامل پیچ خوردگی مچ پا، پینه بستن پا و حتی مشکلات اساسی مانند آسیب تاندون، آسیب عصبی و مرگ استخوان نیز است. متخصصان سلامت پا می گویند هر چه پاشنه کفش بزرگتر باشد وزن بیشتری روی قوزک پا وارد می شود و در نتیجه احساس درد در فرد شکل می گیرد.
در یک نقد و بررسی انجام گرفته در سال 2014 محققان به این نتیجه رسیده اند که کفش های پاشنه بلند حالت طبیعی پا و مچ پا را تغییر می دهد، به طوری که منجر به واکنش های زنجیری در بافت های بدن شده و در نهایت به ستون فقرات بدن آسیب می رسد. در روزنامه نیویورک تایم نیز به این موضوع اشاره شده است که پوشیدن کفش های پاشنه بلند باعث آسیب مچ پا در زنان می شود.
شلوارهای جین تنگ
متاسفانه، امروزه پوشیدن شلوارهای تنگ در میان زنان و مردان تبدیل به مد شده است، در حالی که این نوع از لباس های چسبان به پای فرد آسیب می رسانند. براساس نتایج تحقیقات جدید پوشیدن شلوار جین تنگ می تواند به عنوان عاملی برای آسیب سیستم عصبی بدن تلقی شود.
یکی دیگر از مشکلات شایعی که شلوارهای تنگ برای خانم ها ایجاد می کند عفونت های قارچی است. این شلوارها مانع از تبخیر می شوند و وقتی ناحیه تناسلی مرطوب باشد احتمال بروز عفونت های قارچی از قبیل «کاندیدیاز» بیشتر می شود. علاوه بر این، عفونت های میکروبی ناحیه مقعد در محیط مرطوب راحت تر می توانند به قسمت جلو بیایند و تکثیر پیدا کنند.
از طرف دیگر این شلوارها به علت سایش که با ریشه موها دارند به خصوص موهایی که قبلا اپیلاسیون شده اند و کوتاه هستند، ممکن است باعث ایجاد عفونت در ریشه موها شوند. این عفونت «فولیکولیت» نام دارد و به صروت جوش چرکی دردناک خود را نشان می دهد.
کراوات
گسترش مد و مدگرایی روی مردها نیز تاثیرات خطرناک گذاشته است. پوشیدن کراوات های تنگ و پیراهن های با یقه تنگ باعث اختلال جریان خون به سر می شود و در نتیجه منجر به دید تار، میگرن و گزگز گوش می شود. علاوه بر این، پوشیدن چنین کراوات ها و پیراهن هایی می تواند منجر به انعطاف پذیری محدود گردن و تنش ماهیچه ای بیشتر در پشت بدن و شانه ها شود.
دلایل اندکی وجود دارد که نشان می دهد استفاده از کراوات های بسیار تنگ گاهی باعث بالا رفتن فشار درون جمجمه و احتمالا افزایش فشار خون درون چشم می شود. این نکته را نیز نباید فراموش کرد که کراوات ها حاوی میکروب های بیشتری نیز هستند، چون در مقایسه با دیگر لباس ها آنها را کمتر می شوییم.
کیف های دستی سنگین
امروزه اکثر خانم ها از کیف های دستی بزرگ استفاده می کنند و درون کیف آنها پر از چیزهای غیرضروری است. قرار دادن این کیف های سنگین روی دوش در طولانی مدت باعث آسیب خواهد شد.
شاید اکنون این خانم ها متوجه تاثیرات منفی حمل روزانه یک کیف سنگین نباشند، اما در نهایت این عادت و مد نامناسب منجر به مشکلات کمر، درد گردن و حالت ضعیف بدن می شود. اگر به استفاده از کیف های بزرگ سنگین عادت کرده اید، بهتر است همین الان این عادت را ترک کنید و از کیف های سبک استفاده کنید و درون آن تنها چیزهای ضروری هر روز را قرار دهید.
گوشواره های سنگین
استفاده مکرر و طولانی مدت از گوشواره های سنگین باعث کشیدگی سوراخ گوش و یا حتی پارگی کامل لاله گوش می شود، به طوری که برای ترمیم یافتن لاله گوش به زمان بسیار زیادی نیاز خواهد بود. در نتیجه، پیشنهاد می شود از گوشواره های سبک استفاده شود و در صورت علاقه مندی به گوشواره های سنگین، هرازگاهی و آن هم برای زمان های کوتاه از این نوع گوشواره ها استفاده شود.
سوراخ کاری بدن
در سال 2012 محققان دانشگاه Northwestern تحقیقی را انجام دادند که براساس نتایج آن عفونت های باکتریایی حدود 20 درصد سوراخ کاری های بدن را تحت تاثیر قرار می دهد. دیگر مشکلاتی که این سوراخ کاری ها به بار می آورند شامل مداخلات روش های پزشکی و شیوع آلرژی ها است.
برای جلوگیری از چنین مشکلاتی باید از ابزار مناسب و تمیز برای سوراخ کاری استفاده کرد و نقطه های سوراخ شده را همواره تمیز نگه داشت.
دمپایی لاانگشتی
اگرچه با پوشیدن این نوع از دمپایی ها احساس راحتی بیشتری به شما دست می دهد و در مقایسه با کفش های پاشنه بلند در معرض خطر کمتری قرار خواهید گرفت، اما همین دمپایی های لاانگشتی برای سلامتی ضررهایی دارند. بنا به یک گزارش، سرویس سلامت ملی انگلستان هر ساله 40 میلیون پوند صرف درمان جراحت های ناشی از پوشیدن دمپایی های لاانگشتی می کند.
از آنجایی که این نوع از دمپایی ها دارای قوس کافی نیستند و روی راه رفتن تاثیر منفی می گذارند، پس از مدتی منجر به درد مفصل، درد ساق پا و مشکلات ارتوپدی می شوند. به مانند کفش های پاشنه بلند، دمپایی لاانگشتی مخصوص مکان های خاصی است و نباید در هر مکانی از آنها استفاده کرد. به عبارت دیگر، بهتر است از دمپایی لاانگشتی برای قدم زدن در کنار ساحل استفاده کرد.
خالکوبی
خالکوبی یکی دیگر از مدهایی است که امروزه در میان جوانان شایع است. اکثر این جوانان از عوارض جانبی این کار آگاه نیستند، اما به این جوانان باید گفت که خالکوبی می تواند منجر به حساسیت های آلرژیکی، عفونت های پوستی، دیگر مشکلات پوستی و بیماری های خونی شود. پس پیشنهاد می شود قبل از انجام خالکوبی در مورد عوارض احتمالی آن بطور دقیق تحقیق کنند و ناآگاهانه به سمت انجام این کار نروند.
لنزهای چشمی
شاید عوض کردن رنگ چشم ها برای بعضی از مردم جالب باشد اما استفاده نادرست از لنز های چشمی ممکن است عوارض جبران ناپذیری به همراه داشته باشد. قرار دادن لنزهای خیلی تنگ روی چشم باعث قرمزی، ورم چشم، تحریک قرنیه و حتی عفونت می شود. لنزهای بزرگ تر از اندازه چشم هم عملکرد طبیعی چشم را تحت تاثیر قرار می دهند و خطر آسیب رسیدن به قشای خارجی روی چشم را بیشتر می کنند.
کاشت ناخن
تکاشت ناخن مصنوعی موجب نرسیدن اکسیژن کافی به بافت زیر ناخن می شود و تغییر رنگ ناخن، کدر شدن و رشد کم ناخن از عوارض این اقدام است. با قرار گرفتن ناخن مصنوعی روی ناخن فرد، ریشه از بین می رود و ناخن فرد دچار تغییر شکل می شود. عفونت های قارچی و بیماری های ویروسی از جمله عوارض شایع کاشت ناخن است، اغلب موارد استفاده شده در این نوع کاشت غیراستریل و چند بار مصرف هستند و از راه های انتقال بیماری های پوستی محسوب می شوند. مواد شیمیایی که در چسباندن این ناخن های مصنوعی استفاده می شوند غیراستاندارد هستند و موجب بروز حساسیت های حاد پوستی نیز می شود.
افزایش طول ناخن ها ممکن است به وسیله ناخن های پلاستیکی که کل ناخن یا انتهای ناخن را می پوشاند انجام شود؛ این ناخن های مصنوعی با چسب هایی چسبانده می شود که حاوی methacrylate هستند که ماده ای حساسیت زاست و ممکن است باعث شکاف و ترک ناخن شود؛ پوشاندن ناخن ها به وسیله چسب به دلیل وجود آکریلات در ترکیبات آنها از لحاظ طبی و پزشکی عوارضی نظیر پوسته ریزی، تغییر بافت ناخن و عفونت های قارچی به خصوص کاندیدا را به وجود می آورد و به جز در افرادی که بافت ناخن در آنها به دلیل ژنتیکی یا بیماری از بین رفته است، توصیه نمی شود.
صورتی آراسته داشته باشید
این روزها آقایان دیگر کمتر به ضدآفتاب احتیاج دارند چرا که مد با خود سبک جدیدی را روی کار آورده و آن چیزی نیست جز ریش و سبیل بلند! مسلم است که ریش از پوست در برابر آسیب های محیطی مثل سرما و باد محافظت کرده و مانند نوعی ضدآفتاب عمل می کند به طوری که هرچه تراکم ریش بیشتر باشد انگار که SPF ضدآفتاب بیشتر است. در حقیقت، اشعه های آفتاب به موی صورت برخورد کرده و می شکنند درنتیجه به پوست آسیب نمی رساند.
عفونت دهان
اما تمام این فواید به شرطی به دست می آید که آقایان فرصت کافی برای رسیدگی به بهداشت ریش خود را داشته باشند در غیر این صورت این مدل زنده شده پس از سال های طولانی، افراد را با مشکلات زیادی مواجه می کند. متخصصان می گویند ریش بلند مکان خوبی برای رشد باکتری هاست به طوری که این باکتری ها ممکن است به دهان نیز راه پیدا کند و باعث بیماری گردد. هم چنین ویروس هایی که لا به لای ریش بلند می نشینند می توانند به راحتی در اثر تماس به افراد دیگر منتقل شوند.
التهاب پوست
از دیگر خطرات ریش بلند می توان به عفونت پوست اشاره کرد به این ترتیب که رشد نامناسب موها باعث التهاب و عفونی شدن فولیکول های مو می شود در حالی که سطح پوست زیر ریش دیده نمی شود و این مسئله منجر به تشدید التهاب فولیکول و در نهایت عفونت پوست می گردد.
ایجاد خاطرات بد
افرادی که ریش بلندی دارند در برخی شرایط با دشواری های بیشتری رو به رو هستند که ممکن است خاطرات بدی از آنها بر جای گذارد. به عنوان مثال ممکن است در یک میهمانی هنگام غذا خوردن متوجه افتادن خرده هایی از غذا لا به لای ریش خود نشوند واین موضوع علاوه بر ایجاد آلودگی منجر به خجالت نیز شود.
ریش بلند از آنجا که باعث پنهان ماندن لبخند می شود و حتی گاهی اوقات باعث ترس بچه ها می گردد ممکن است چهره مثبتی به فرد ندهد و از محبوبیت فرد کم کند. ریش بلند همچنین سن فرد را زیاد نشان داده و فرد را خمشگین نشان می دهد. بر این اساس اگر باز هم قصد دارید ریش بلند داشته باشید حتما روزانه ریش خود را با آب و شامپو بشویید، شانه کنید و در حد متناسب، اندازه آن را کوتاه نگه دارید.