کد مطلب: 48128
 
تاریخ انتشار : شنبه ۱۴ آذر ۱۳۹۴ ساعت ۱۴:۳۱
با شروع فصل سرد، ابتلا به بيماري‌هاي تنفسي از جمله انواع سرماخوردگي و عفونت‌هاي دستگاه تنفسي و آنفلو آنزاها افزايش مي‌يابد.
در پاییز با رژیم غذایی مناسب سالم تر بمانید
 
به گزارش ایران خبر، با شروع فصل سرد، ابتلا به بيماري‌هاي تنفسي از جمله انواع سرماخوردگي و عفونت‌هاي دستگاه تنفسي و آنفلو آنزاها افزايش مي‌يابد. به علاوه اينكه با شروع فصل پاييز ميزان ساعات تابش نور آفتاب در روز كمتر مي‌شود يا اينكه روزهاي ابري و باراني در هفته بالا مي‌رود. به همين دليل هدف پيروي از يك رژيم غذايي پاييزي تقويت سيستم ايمني بدن و تامين مواد مغذي مورد نياز است. 
 
مواد غذايي مفيد در پاییز
از جمله مواد غذايي مفيدي كه در فصل پاييز بايد در رژيم غذايي به مقدار زيادتر استفاده شوند، مي‌توان به گروه مركبات مانند ليمو شيرين، نارنگي، پرتقال و ليمو ترش اشاره كرد. اين مواد غدايي حاوي منابع غني ويتامين C هستند كه مصرف اين‌گونه ميوه‌ها سبب پيشگيري از ابتلا به عفونتهاي تنفسي در فصل پاييز مي‌شوند. همچنين تحقيقات نشان مي‌دهند كه مصرف مواد غذايي حاوي ويتامين C حتي در زمان ابتلا به بيماري، طول دوره درمان را كاهش مي‌دهد. از جمله منابع غني ديگر ويتامين C كه مي‌توان در فصل پاييز از آنها بهره برد، مي‌توان به كلم بروكلي، گوجه فرنگي، فلفل دلمه‌اي و سيب زميني اشاره کرد. همچنين مصرف شلغم با دارا بودن تركيبات مفيد آنتي اكسيد مي‌تواند در پيشگيري از ابتلا به عفونت‌هاي تنفسي موثر واقع شود.

اثر مصرف منابع ويتامين D
از جمله ويتامين‌هايي مهم در يك رژيم غذايي پاييزي، مي‌توان به ويتامين D اشاره كرد. اين ويتامين باعث استحكام استخوانها و افزايش جذب كلسيم مي‌شود كه سبب پيشگيري از ابتلا به پوكي استخوان مي‌شود. با شروع فصل پاييز ميزان اشعه آفتاب جهت جذب و سنتز اين ويتامين به مقدار كافي نيست. بنابراين، ممكن است براي افراد مسن يا افرادي كه در معرض پوكي استخوان قرار داشته باشند، مصرف مكمل ويتامين D در فصل پاييز ضروري باشد. البته خوشبختانه امروزه شير‌هاي غني شده با ويتامين Dدر ايران موجود هستند. به همين دليل توصيه مي‌شود كه در فصل پاييز حتي الامكان از شيرهاي حاوی ويتامینD‌ كه به مقدار كافي با ويتامينD غني شده‌اند، استفاده شود تا از بروز كمبودهاي ريز مغذي‌هاي كلسيم و ويتامين D در امان بود.

ماهي كيلكا
برخي متخصصان تغذيه مصرف بيشتر ماهي كيلكا در پاييز را به عنوان يك ماهي حاوي مقادير بالاي ويتامين D توصيه مي‌كنند.

چه سبزيجاتي بايد مصرف شوند؟
ازجمله سبزيجاتي كه توصيه مي‌شوند در فصل پاييز بيشتر در رژيم غذايي مصرف شوند، مي‌توان به هويج، كدو تنبل، اسفناج اشاره كرد.
منبع : ستاره ها