به گزارش
ایران خبر، یک بررسی جدید تغذیهای بیانگر آن است که مواد بیوشیمیایی موجود در میوههای توت مانند و مرکبات میتوانند به حفظ سلامت کارکرد نعوظی مردان کمک کنند.
این پژوهشگران که نتایج کارشان را در 13 ژانویه در ژورنال تغذیه بالینی آمریکا منتشر کردهاند، میگویند مواد غذایی غنی از فلاوونوئیدها با کاهش خطر اختلال کارکرد نعوظی همراهی دارند.
پژوهشگران دانشکده بهداشت عمومی تی اچ چن دانشگاه هاروارد و دانشگاه ایست انگلیا در انگلستان گزارش کردند که مصرف رژیم غذایی غنی از فلاوونوئیدها به همان اندازه پیادهروی سریع 2 تا 5 ساعت در هفته برای کارکرد نعوظی مناسب است. فلاوونوئیدها باعث ایجاد رنگهای متنوع در میوهها و سبزیها میشوند. این بررسی نشان داد که سه فلاوونوئید خاص – آنتروسیانینها، فلاوانونها و فلاوونها بیشترین سودمندی را از لحاظ پیشگیری از اختلال نعوظ در مردان دارند.
آنتروسیانینها عموما در بلوبری (قرهقاط)، گیلاس و تمشک یافت میشود. فلاوونونها و فلاوونها در مرکبات یافت میشوند.
آدین کسیدی، استاد تغذیه در دانشگاه ایست انگلیا و سرپرست این پژوهش، گفت: «مردانی که بهطور مرتب میزانهای بالای این فلاوونوئیدها را مصرف میکنند با احتمال 10 درصد کمتر دچار اختلال کارکرد نعوظی میشوند. از لحاظ کمیت، منظور ما فقط چند وعده مصرف مواد غذایی حاوی این ترکیبات در هفته است.» البته این بررسی فقط یک همراهی میان مصرف فلانووئید و کارکرد نعوظی را نشان داد و رابطه علت و معلولی میان آن 2 را ثابت نمیکند.
سایر کارشناسان بهداشتی میگویند یافتههای این بررسی ممکن است فقط نتیجه این واقعیت باشد که مردانی که مقدار زیادی سبزی و میوه میخورند، در مجموع سبک زندگی سالمتری هم دارند. این بررسی شامل بیش از 25000 مرد میانسال و مسن میشد که از سال 1986 بهطور مرتب پرسشنامههای مربوط به وضعیت سلامتشان را پر کرده بودند. از این مردان در سالهای 2000، 2004 و 2008 خواسته شد تا میزان تواناییشان برای رسیدن و حفظ نعوظ موثر برای آمیزش را ارزیابی کنند. پژوهشگران پاسخهای این مردان را با مقدارهای غذاهای غنی از فلاوونوئیدی که این مردان در پرسشنامهها خوردنشان را گزارش کرده بودند، مقایسه کردند.