به گزارش
ایران خبر، سفر با کودکان بسیار دلنشین است؛ اگرچه نیازمند رعایت نکاتی برای حفظ سلامت آنهاست ولی با رعایت تمام این نکات و در صورت داشتن اطلاعات مناسب میتوان سفر خوشایندی پیش رو داشت. با توجه به اینکه برنامه غذایی افراد در طول مسافرت دستخوش تغییرات میشود و انسان مجبور است غذاهایی غیر از غذاهای معمول و در زمانهایی غیر از برنامه معمول غذایی مصرف کند. به همین دلیل بسیار باید مراقب تغذیه کودک خود هنگام سفر باشید.
بهتر است توصیههای دکتر مرتضی صفوی، متخصص تغذیه و رژیم درمانی و عضو هیات علمی اصفهان را بخوانید.
احتمال آلودگی میکروبی و مسمومیت در کودکان بسیار شایع است.
داشتن یک الگوی غذایی سالم در طول سفر بسیار حائز اهمیت است به خصوص در کودکان که سیستم بدنی حساستری دارند. بنابراین در طول سفر والدین باید به تغذیه و انتخاب غذای کودکان خود اهمیت بیشتری بدهند زیرا شرایط نگهداری موادغذایی در خارج از منزل ممکن است باعث شود موادغذایی آلوده شوند و سموم غذایی کودک را بیمار کند. درضمن به دلیل اینکه کودکان نیاز به موادمغذی مختلفی دارند، باید در طول روز از تمام گروههای غذایی به آنها داده شود که شامل نان و غلات، گوشت، لبنیات و میوه و سبزیجات است.
از طرف دیگر، با توجه به اینکه کودکان تمایل زیادی به خوردن غذاهای تهیه شده در بیرون از خانه از جمله انواع فستفود دارند، باید احتیاط لازم را برای استفاده از اینگونه غذاها به خرج داد. سالمترین راه برای تغذیه کودکان در طول سفر، این است که غذایی ساده در خانه تهیه و در یک ظرف خنک یا یخچالهای مسافرتی نگهداری شود.
از غذاهایی که احتمال فاسدشدن آنها در سفر کمتر است، میتوان به کوکو، کتلت، ساندویج مرغ و... اشاره کرد و بهتر است غذاهایی که حاوی سس هستند به دلیل اینکه احتمال فاسدشدنشان زیاد است مثل سالادالویه تهیه نشود و یا اینکه حتما باید در جعبههای حاوی یخ حمل شود.
با همه اینها، در مواردی که شرایط بهگونهای است که میخواهید در رستوران غذا بخورید حتما در انتخاب غذا احتیاط لازم را به عمل بیاورید و از مکانهایی کاملا بهداشتی غذا تهیه کنید زیرا کودکان بسیار حساساند و احتمال آلودگی میکروبی و مسمومیت در آنها بسیار زیاد است. برای مثال باید از دادن غذاهایی که در آنها از گوشت چرخکرده استفاده شده مانند کباب، همبرگر و چیزبرگر پرهیز کرد زیرا احتمال کهنه بودن و مخلوط کردن مواد دیگر به غیر از گوشت داخل آنها زیاد است و این میتواند باعث ایجاد مسمومیت در کودکان شود.
درضمن، باید از خوردن غذاهایی که از انواع سس برای خوش طعم کردن آنها استفاده شده نیز بپرهیزید زیرا امکان اینکه این غذاها کهنه و مانده باشد و برای پنهان کردن طعم و بوی بد آنها از سس و ادویهجات زیاد استفاده شده باشد، بسیار است.
در رستوران هم به جای سالاد برای کودکان باید از ماستهای پاستوریزه با مارکهای شناخته شده که از سلامت آنها اطمینان دارید، استفاده کنید و به ظروفی که غذای کودک در آن سرو میشود توجه کنید که کاملا استریل و تمیز باشد. حتی بهتر است قاشق، چنگال، کارد و لیوان مخصوص کودک خود را به همراه داشته باشید و آنها را با استفاده از موادضدعفونیکننده کاملا تمیز و استریل کنید و در صورت استفاده از ظروف یکبار مصرف نیز حتما پس از یکبار استفاده آنها را دور بریزید.