به گزارش
ایران خبر، لیمو ترش از مرکبات بسیار مفید و پرخاصیت بوده که علاوه بر ارزش تغذیهای منبع تامین ویتامینهای مورد نیاز بدن، کاربردهای درمانی و دارویی فراوان داشته همه قسمتهای این میوه پرخاصیت مانند پوست لیمو، برگ و ... به مصارف طبی میرسد. خواص لیمو ترش شامل خاصیت قابض، آنتی اکسیدان، ضد التهاب، ضد سرطان، ضد قارچ و باکتری است. همچنین این میوه ترش مفید، برای پیشگیری از بیماریها و مشکلاتی مانند سرماخوردگی، آنفلوانزا، التهاب گلو، عفونتهای باکتریایی، فشارخون بالا و همچنین مشکلات گوارشی و پوستی بسیار مفید است.
پوست لیمو ترش نیز دارای خواص درمانی متعددی بوده، همچنین حاوی مواد مغذی بسیاری مانند پتاسیم، کلسیم، ویتامین ث و فیبر است. جالب است بدانید میزان ویتامینهای موجود در پوست لیمو 5 تا 10 برابر بیشتر از ویتامین آب لیمو است. علاوه بر این، خواص پوست لیمو ترش، موجب برطرف کردن سمهای موجود در بدن میشود. با این وجود متاسفانه بسیاری از افراد فکر میکنند که پوست لیمو به دلیل طعم تلخ آن مفید نیست و آن را کنار میگذارند و البته عده ای نیز بر حسب عادت آن را دور می ریزند. در این مطلب از ستاره قصد داریم شما را با خواص پوست لیمو ترش و کاربردهای آن آشنا کینم. با ما همراه شوید.
خواص درمانی پوست لیمو ترش
پوست لیمو سرشار از کلسیم و ویتامین ث است و به همین دلیل به بهبودی سلامت استخوان کمک میکند و از ابتلا به بیماریهایی مانند پوکی استخوان، آرتریت روماتوئید و روماتیسم التهابی جلوگیری میکند.
پتاسیم موجود در پوست لیمو ترش باعث شده یکی از مهمترین خواص پوست لیمو ترش کاهش فشار خون بالا در افراد مبتلا به فشار خون بالا باشد. به دلیل همین یکی دیگر از ویژگی های مصرف پوست لیمو ترش جلوگیری از بیماریهای قلبی و حمله قلبی است.
از خواص پوست لیموترش کمک به بیماران دیابتی بوده، به تنظیم و کاهش سطح قند خون کمک میکند.
پوست لیمو ترش به دلیل دارا بودن اسید سیتریک برای سلامت لثه و دندانها مفید بوده، باعث رفع بوی بد دهان میگردد.
خواص پوست لیمو ترش برای پوست متعدد بوده، استفاده از آن برای درخشان و شفاف نمودن پوست صورت و دستها بسیار مفید است. همچنین پوست لیمو در جلوگیری از مشکلات پوستی نظیر چین و چروک، آکنه، رنگدانهها و لکههای تیره نیز نقش دارد.
عصاره های روغنی معطر موجود در پوست لیمو ترش چون به آرامش و شل شدن عروق خونی کمک کرده و اثرضد التهابیایجاد می کند، باعث کاهش درد در مفاصل می شود.
پوست لیمو ترش غنی از ویتامینهای ب، ث، فولیک اسید و دیگر مواد مغذی میباشد که رشد مژهها را تسریع میکنند. همچنین استفاده از آن زمانی که در روغن زیتون یا روغن کرچک ریخته میشود، میتواند به تقویت خواص پاک کنندگی و تقویتی این روغنها کمک کند.
از بین بردن حالت تهوع از دیگر خواص پوست لیمو ترش بوده، مصرف آن به همراه مقداری شکر در رفع حالت تهوع در بارداری مفید است.
از خواص جانبی پوست لیمو ترش استفاده از آن برای دور کردن و دفع حشرات است. به طوریکه حشرات و مورچهها از بوی لیمو گریزانند. اگر در تابستان مورچهها در خانه زیادند اطراف خانه پوست لیمو بگذارید.
استفاده از پوست لیمو ترش برای افرادی که تمایل به کاهش وزن دارند مفید است.
ترکیبات شیمیایی پوست لیمو ترش
در پوست لیموترش ترکیبات مهمی از جمله عصاره روغنی سیترون، سیترونل و فلاندرن وجود دارد. این ترکیبات به اضافه ویتامین ث، اسیدسیتریک، اسید مالیک، اسید فورمیک، هسپریدین یا پکتین و دیگر ترکیبات موجود در آن باعث میشوند که پوست لیمو ترش ارزش درمانی بسیار بالایی داشته باشد.
روش مصرف پوست لیمو ترش
پوست لیمو ترش تازه: برای مصرف طبی میتوان تعدادی لیموترش تازه را ابتدا کاملا شسته و آن را همراه با پوست فریز کرد و موقع نیاز از آن استفاده نمود. به این منظور بایستی پس از یخ زدن، لیمو ترش مورد نظر را رنده نمود.
چای با پوست لیمو ترش: یک لیتر آب را در ظرفی ریخته و پوست لیموترش تازه یا فریز شده را داخل آن بریزید. به مدت 15 دقیقه آن را بجوشانید و سپس زیر شعله را خاموش کنید. آب لیموترشها را نیز بگیرید و به آن اضافه کنید. چایتان را صاف کرده و باعسل شیرین کنید.
موارد احتیاطی مصرف پوست لیمو ترش
همانطور که بیان شد، پوست لیمو ترش دارای خواص زیادی است اما زمانی استفاده از آن بهترین نتیجه را دارد که در پرورش آن از سموم شیمیایی استفاده نشده باشد و ارگانیک باشد