کد مطلب: 152767
 
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲۳ مرداد ۱۳۹۹ ساعت ۱۷:۰۲
همان طور که کادر درمان به فکر سلامت مردم جامعه هستند مردم هم برای جبران زحمات این عزیزان و قدردانی از آنها باید به خواسته هایشان احترام بگذارند و برای حفظ جان خود و عزیزان شان نکات بهداشتی را کاملا رعایت کنند.
 
لباس عافیت از هر لباسی زیباتر است/ دغدغه ی این روزهای برخی مردم تضاد و حیرانی بین دین و حفظ سلامت
تعریفی از دین و مذهب:
آیین یا کیش یا دین در لغت به معنای راه و روش تعبیر شده که بر این اساس می‌توان آن را به راه و روشی که افراد برای زندگی خود اختیار می‌کنند تعبیر نمود. همچنین آیین در اصطلاح، یک جهان‌بینی و مجموعه‌ای از باورها است که می‌کوشد توضیحی برای یک رشته از پرسش‌ها که در طول زندگی بشر برای او مطرح می‌شود، مانند چگونگی پدید آمدن اشیا و جانداران و کیفیت آغاز و پایان احتمالی چیزها، و چگونگی زیستن، ارائه دهد.
دین مجموعه‌ای از نظام‌های فرهنگی، اعتقادی و جهان بینی‌هایی است که با ایجاد نمادهایی، انسان را به ارزش‌های روحانی و گاه به ارزش‌های معنوی ارتباط می‌دهد. بیشتر ادیان با شرح روایات، الگوها، سنن و تاریخ های مقدس شان قصد دارند که به زندگی معنا دهند یا به هستی‌شناسی بپردازند. آن‌ها مایلند تا اصولی اخلاقی، دینی یا یک سبک زندگی بهتری از ایده‌هایشان را درباره ی ماهیت انسان و جهان هستی ارائه دهند.
مذهب در اصطلاح علم کلام اسلامی، طریقه‌ای خاص در فهم مسائل اعتقادی، خاصه امامت که منشأ اختلاف در آن توجیه مقدمات منطقی یا تفسیر ظاهر کتاب الهی است، مانند مذهب شیعه ی دوازه امامی، اشعری، معتزله و ماتریدی و در اصطلاح فقهی روش خاص در استنباط احکام کلی فرعی از ظاهر کتاب و سنت مانند فقه مذهب شیعه، حنفی، مالکی، حنبلی و غیره است.
مذهب یک سیستم اجتماعی - فرهنگی از رفتارها، تمرینات، سیرت، دیدگاه جهانی، متون، عبادتگاها، رسالت، اخلاق، یا سازمانهاست که بشریت را به عناصر ماوراء الطبیعه، متعالی یا روحی مرتبط می‌کند.
مذهب در گذشته به مکتب‌های فکری درون یک دین (مانند مذاهب چندگانه فقه اسلامی) اطلاق می‌شد. در مغرب‌زمین، واژه Religion به معنای مکتب‌های درون یک دین و به معنای خود دین به کار می‌رود. حدود نیم قرن است که در ایران تحت تأثیر این موضوع، کلمه مذهب را به هر دو معنا استعمال می‌کنند. این اصطلاح در زبان عربی و فارسی به دو مفهوم بکار رفته‌است.
بر این اساس مذهب را می‌توان هر یک از شاخه‌های دینی هم‌معنی کرد.
این روزها همه دنیا شاهد و درگیر ویروس منحوس کرونا شدند به طوری که کل زندگی جامعه بشری تحت تاثیر آن قرار گرفته است. ویروسی که متاسفانه هر روز داستان جدیدی برای مردم به ارمغان می آورد! هر روز دغدغه های زندگی برای حفظ سلامت بیشتر و بیشتر می شود.
در حال حاضر با نزدیک شدن به ماه محرم و عزاداری های مخصوص این ماه بیشتر مردم دچار دوگانگی و تضاد شده اند نمی دانند برای عزاداری سالار شهیدان خود را آماده کنند یا به فکر سلامت جسم خود و عزیزان شان باشند.
شاید این روزها هموطنان باید کاملا عاقلانه رفتار کنند تا احساسی! تا دچار پشیمانی و ندامت نشوند چرا که پیشمانی بعد هیچ سودی برایشان ندارد. شرایط سخت در زندگی هر فردی ممکن است پیش آید اما  باید با دید روشن و عاقلانه تصمیم گرفت. درست است که تمام ایرانیان به سالار شهیدان ارادت خاص و قلبی دارند اما در حال حاضر کل دنیا در شرایط بحرانی هستند ایران هم از این امر مستثنی نیست.
با توجه به شرایط پیش آمده این امکان وجود دارد که مردم با ماندن در خانه و از طریق رسانه های جمعی رادیو و تلویزیون و یا استفاده از شبکه های اجتماعی در مراسم سالار شهیدان حضور داشته باشند. درست است که با حضور در مراسم خالصانه تفاوت زیادی دارد اما سلامت همه عزیزان و جامعه هم اولویت دارد. نباید از این مهم غافل شویم که ماه هاست کادر درمان کشور مدافعان سلامت مردم هستند پس نباید در حق شان کم لطفی شود.
همان طور که کادر درمان به فکر سلامت مردم جامعه هستند مردم هم برای جبران زحمات این عزیزان و قدردانی از آنها باید به خواسته هایشان احترام بگذارند و برای حفظ جان خود و عزیزان شان نکات بهداشتی را کاملا رعایت کنند.

در ادامه بخشی از نامه کارد درمان را می خوانید؛
جمعی از پزشکان و کادر درمان که در صف نخست مبارزه با ویروس کرونا حضور دارند در آستانه محرم حسینی (ع) در نامه ای از مراجع معظم تقلید و حوزه های علمیه درخواست کرده اند که با بهره گیری از فقه پویای جعفری، عموم عزاداران حسینی را از برگزاری مجالس حضوری پرهیز دهند.
در این نامه که در کانال اطلاع رسانی سازمان نظام پزشکی قرار گرفته، با اشاره فرمایشات صریح رهبر معظم انقلاب در عید قربان مبنی بر اینکه «در عزاداری‌ها معیار آن چیزی است که کارشناسان بهداشت به ما می گویند. بنده خودم شخصاً هرچه را که آن‌ها لازم بدانند مراعات خواهم کرد. توصیه من به هیئات، منبری‌ها و مداح‌ها و دیگران این است که هر کاری می‌کنید ببینید ستاد ملی کرونا چه می‌گوید. اگر ضابطه‌ای تائید کردند همه ما موظفیم آن را رعایت کنیم. اگر وضعیتی که داریم را شل بگیریم، فاجعه‌ی بزرگی رخ خواهد داد." آمده است: به‌رغم جان‌فشانی کادر بهداشت و درمان کشور که در بحران شیوع کرونا، تاکنون قریب به ۲۰۰ شهید در راه خدمت به سلامت هم‌وطنانمان تقدیم کرده‌اند، متأسفانه در موج جدیدی از ابتلا شمار قربانیان کرونا در کشور از موج اولیه فراتر رفته است. با وجود همه‌ تلاش‌های انجام‌شده و تأکید بر رعایت پروتکل‌های بهداشتی، برگزاری مجالس و اجتماعات در بسیاری موارد باعث افزایش تعداد مبتلایان و افزایش فوت هم‌میهنان گردیده است.
در این نامه از مراجع تقلید، علما و روحانیان، مداحان و مبلغان مذهبی سراسر کشور درخواست شده است که با بهره‌گیری از ظرفیت‌های فقه پویای جعفری، عموم عزاداران حسینی را از برگزاری مجالس حضوری پرهیز دهند و با تأکید بر شیوه‌های نوین عزاداری ازجمله تبدیل کردن هر خانه به یک حسینیه، بهره‌گیری حداکثری از رسانه‌ها و فضای مجازی و توزیع بسته‌های مواد غذایی بین نیازمندان به‌صورت کمک مؤمنانه از مرگ صدها عزادار حسینی پیشگیری فرمایند.
در بخش دیگری از این نامه آمده است: با توکل به خداوند بزرگ امیدواریم این مرحله سخت را پشت سر گذاریم و مراسم محرم و صفر در سال‌های آینده هرچه باشکوه‌تر برگزار شود.
با همه این اوصاف امیدواریم که این بلا هرچه سریع تر در تمام جهان دنیا از بین برود و هم لباس عافیت به تن کنند که از هر لباسی زیباتر است.