ایران خبر - در جامعه ما برخی دختران هراس از تنهایی و تنها ماندن دارند، همین امر باعث می شود انتخاب ناشایست و نامناسبی داشته باشند. متاسفانه دخترانی با داشتن تحصیلات عالی، خانواده خوب، اخلاق مناسب، زیبایی و ثروت به ازدواج و دوستی هایی رضایت می دهند که دور از شان و کمالات خود و خانواده شان است!
چرا برخی دختران ایران زمین که زمانی همه به غرورشان افتخار می کردند دچار خودکم بینی و نوعی عدم اعتماد به نفس شده اند؟ آیا انتخاب و تصمیم اشتباه آنها را به کمال می رساند؟
ناآگاهی از فلسفه ازدواج
"ازدواج" امری مقدس است که اگر جوانان فلسفه آن را تمام و کمال بدانند کمتر دچار بحران و سردرگمی می شوند. کمتر جوانی پیدا می شود که با فکر ازدواج کند، برخی برای تنها نبودن روزهای زندگی (اکثر بین آقایان رواج دارد)، بعضی دیگر صرفا به این خاطر که اسم همسر (زن یا شوهر) را در شناسنامه خود ثبت کنند! عده ای دیگر هم با تقلیدهای کورکورانه و با تصمیم گیری اشتباه زندگی خود و دیگری را تباه می کند.
تهمت به دختران در رسانه ملی و شبکه های اجتماعی
اکنون هم متاسفانه برخی دختران در مورد برچسب های زشت و ناپسندی که به آنها داده می شود سکوت اختیار کرده اند! چرا باید برخی افراد ناآگاه به خود اجازه دهند به دختران توهین کنند و یا آنها را مورد تمسخر قرار دهند؟!
متاسفانه با نشان دادن فیلم و سریال های ایرانی و خارجی توسط صدا و سیما، با متن های سخیف در شبکه های اجتماعی همه چیز را به سخره گرفته اند! آیا ایجاد ارزش ها و معیارهای منفی در مورد زن و جامعه، اثرات ناخوشایندی را به دنبال ندارد؟
از زمانی که برخی مردان باسواد و صاحب فکر، جای خود را به امثال مجری برنامه هایی دادند، عبارت " کمبود شوهر " رواج یافت تا این مجریان بدون اندکی تامل و تفکر، دختران را با این عبارت نگران کنند که:
" خانم زود بله رو بگو، کمبود شوهره ها!!!"
غافل از اینکه کمبود شوهر نیست. کمبود مرد مناسب برای زندگی است...
کسانی با صرف هزینه های میلیاردی سعی در ساختن برنامه هایی دارند که با طنز و مفاهیم بی محتوا از خود سلب مسئولیت کنند و تنها هنرشان این است که از بی همسری دختران دم بخت، برنامه کمدی و طنزی تولید کنند تا تنبلی کاری شان را مخفی کنند، بدون فکر و تحقیق شروع به ساخت سریال های بی محتوا می کنند!
این افراد بی خبرند از این که به نوعی جامعه و خانواده های دختردار را دچار آسیب و استرس می کنند. برخی از خانواده ها تحت تاثیر چنین برنامه های بی مفهومی، دختران را مجبور به ازدواجی می کنند که رضایت خاطری در آن وجود ندارد. قطعا با چنین فشارها و استرس های که ازدواج صورت می گیرد عاقبت آن همین طلاق های سرسام آور است.
متاسفانه دختران دم بخت زیادی می گویند:
" می خواهم ازدواج کنم که نگویند توی خانه پدرش مانده؛ بعدش طلاق می گیرم"!!!
" بالاخره که باید ازدواج کرد چاره ای ندارم !!!"
"پول مهم است، با اخلاق و ظاهر بد کنار می آیم "!
و یا شاهد ازدواج های بی ربطی بین جوانان هستیم. به عنوان مثال؛ دختری با تحصیلات عالی، شغل، خانواده خوب و دیگر مزیت های شخصیتی متاسفانه انتخاب نادرستی دارد و با کسی که از تحصیلات، موقعیت شغلی ثابت و مناسب، خانواده اصیل، اخلاق و مرام بهره امند نیست ازدواج می کند! دختر و پسر باید از نظر فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی در سطح یکسانی باشند. همین انتخاب های نادرست باورهای غلط را در اجتماع رواج داده است.
چرا در جامعه اسلامی و ایرانی چنین جایگاهی را برای دختران امروز و مادران فردا رقم زده اند؟!!
چرا دختران ایران زمین باید تحت چنان فشار روحی و روانی ای باشد، که با خود بگوید " ازدواج می کنم تا از شنیده حرف رها شوم؛ سپس طلاق می گیرم"!!! گویا طلاق بسی راحت تر از ازدواج مناسب شده است!
زمانی که رسانه ملی به جای اینکه از حضور کارشناسان، روان شناسان و جامعه شناسان، (که تعداد کمی هم نیستند در جامعه) استفاده کند، تا آگاهی های لازم برای ازدواج را در اختیار جوانان بگذارند، از برخی مجریان تازه به دوران رسیده و چند طنزپرداز بی سوژه و بی فکر، با مطرح کردن سوژه هایی از قبیل بی شوهری،کمبود شوهر، و یا با ترویج جک هایی در شبکه های اجتماعی زن ها و دخترها را تحقیر می کنند، عزت نفس زن ایرانی را نشانه می گیرند. آیا کسسی برای عواقب این آسیب اجتماعی پاسخگو خواهدبود؟
چرا جامعه ما به سمتی پیش رفته که باورهای این چنین و غلط بین مردم رواج یافته؟ چرا با باورهای غلط آتش اشتباهات را شعله ور می کنند. واقعا اینگونه است که آرزوی یک دختر فقط و فقط در ازدواج کردن است؟ همین باورهای در برنامه ها و سریال ها است که به نمایش گذاشته می شود تا مهر محکمی باشد بر تایید افراد ناآگاه جامعه.
به عنوان مثال در برخی سریال های به ظاهر طنز دختر دم بختی را به تصویر کشیده که مجبورمی شود به یک مردی از تعادل روحی و روانی برخوردار نیست، پاسخ مثبت دهد. مردی غیر قابل تحمل در نظر همگان برای دختر می شود مرد آرزوها!!! دلیل آن هم نبود خواستگار بیان می شود!!!
اگر برخی طنزسازان وقتی را با حضور در اجتماع و معاشرت با دخترهایی که با غرور زندگی می کنند بگذارند متوجه می شوند که خیلی از دختران هرگز حاضر نیستند ازدواج و انتخاب احماقانه ای داشته باشند و مجردی را به این نوع ازدواج ترجیح می دهند، با دیدن چنین افرادی در جامعه شاید بتوانند اندکی فکر کنند و برای جذب مخاطب و بیننده خود راه چاره ای دیگری پیدا کنند.
با تضیف روحیه، حقیر کردن و به تمسخر گرفتن افراد و ساختن سریال های طنز و کمدی که هیچ ایده و راهکار مثبتی پیش رو ندارد و فقط لبخند تمسخرآمیز بر روی لب بیننده می آید آیا موفقیت کسب می شود؟ از اینکه شان و شخصیت افراد به تمسخر گرفته شود لذتی نصیب کسی می شود؟
دختران امروز ایران زمین که مادران فردا هستند. باید با عزت نفس و اعتماد به نفس کامل در برابر برنامه های سطحی و شبکه های زرد ایستادگی کنند تا افراد ناآگاه و بعضا جاهل بدانند جایگاه و شان یک دختر ایرانی چیست و کجاست. دختران نباید تحت هیچ شرایطی تسلیم حرف های و برنامه ای طنز بی محتوا شوند.
دختران آگاه و فهیم باید خودشان فرهنگ سازی را شروع کنند تا ضد ارزش ها در جامعه از بین برود و ارزش ها و هنجارهای مناسب جایگزین شود. . باید با تدبیر جلوی این باورهای غلط را بگیرند تا شاهد آسیب های و ناهنجاری های اجتماعی بیشتری نباشیم.
باشد که با موفقیت آرامش نصیبشان شود...
گزارش از مه جبین محمدی -
ایران خبر