ایران خبر بررسی می کند؛

بی فرهنگی در رانندگی

کد مطلب: 39578
 
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۵ شهريور ۱۳۹۴ ساعت ۱۴:۵۳
رانندگی امری است که شامل حال افراد زیادی در جامعه می شود. وقتی شخصی فرمان اتومبیل را در دست دارد باید تمام تمرکز خود را معطوف رانندگی کند و جوانب احتیاط را به خوبی رعایت کند.
 
ایران خبر - رانندگی امری است که شامل حال افراد زیادی در جامعه می شود. وقتی شخصی فرمان اتومبیل را در دست دارد باید تمام تمرکز خود را معطوف رانندگی کند و جوانب احتیاط را به خوبی رعایت نماید.


لوکس سواران بی فرهنگ
متاسفانه در ایران با ورود اتومبیل های مدرن و شیک، فرهنگ رانندگی به فراموشی سپرده شده است. فرهنگی که در همه جای دنیا برای عموم رعایت می شود در ایران به امری فردی و کاملا خودخواهانه تبدیل شده است.

برخی رانندگان اتومبیل های لوکس به خاطر خودخواهی خود، به فکر سایر رانندگان نیستند و با تمام وجود خواهان این هستند که خیابان را با چهارچرخ گران قیمت خود تسخیر و به دیگران ثابت کنند که یکه تاز خیابان هستند.




 
بی فرهنگی رانندگی فقط مختص لوکس سواران نیست. متاسفانه برخی رانندگان خودروهای نقلیه عمومی با عدم رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی مدعی این هستند که سابقه 30 ساله رانندگی دارند و حواسشان به اطراف است، اما با رانندگی بد و بی ملاحظه گی برای عابرین و سایر رانندگان سّد معبر ایجاد می کنند.

قوانین راهنمایی و رانندگی که شامل آئین نامه و علائم آن است در همه جای دنیا معنا و کاربرد یکسانی دارد. اما در ایران کاربرد آن کاملا شخصی است. به طوری که برخی رانندگان در زمان دلخواه از راهنما استفاده می کنند، از بوق برای بیان انواع حرکات استفاده می کنند، در مکان هایی پارک می کنند که به هیچ عنوان جای اتومیبل نیست، سبقت های بی جا و حق به جانب می گیرند. کلا رانندگی در ایران اصول اولیه خود را کاملا فراموش کرده و هر کس ادعای راننده تمام و کمال را دارد. رانندگی در ایران به مسابقه ای با خشم و رقابت تبدیل شده است.




اداره راهنمایی و رانندگی با نصب همه علائم در سطح شهراین آگاهی را به آنها می دهند که هوشیار باشند و بدانند در چه مسیری از چه علائمی تبعیت کنند. اما نه گوش شنوا و نه چشم بینا وجود دارد!
 

جریمه های سنگین هم کارساز نیست
رانندگان بی نظم و انضباط دیگر ترس و واهمه ای از جریمه های سنگین نیز ندارند و هم چنان با بی قانونی و بی فرهنگی در رانندگی به راه خود ادامه می دهند.

در کشورهای دیگر رانندگان با نظم خاصی بدون تذکر، برگه جریمه و حضور افسر رانندگی می کنند، اما متاسفانه در ایران با وجود تمامی این موارد باز هم شاهد رانندگی با بی فرهنگی و رعایت قوانین آن هستیم.

متاسف می شویم که در ایران با پیشینه فرهنگی غنی و قوی باز هم باید شاهد موارد زیادی از بی فرهنگی باشیم، که رانندگی شامل یکی از آنها است.

بعید به نظر می رسد در هیچ جای دنیا همانند ایران برای رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی تبلیغ و هزینه های زیادی انجام شود. همان طور که شاهد هستیم پلیس راهنمایی و رانندگی دیگر از جریمه و تذکر مستعصل شده است و به بیلبوردهای تبلیغاتی پناه برده! بیلبوری که این روزها در اکثر اتوبان ها و خیابان های شهر به وضح و وفور دیده می شود.  بیلبورد؛ "دقیقا بین خطوط برانید".  آیا برای یک فردی که راننده است این تبلیغات نوعی توهین به حساب نمی آید؟ چرا به دلیل عدم رعایت قوانین عادی و نرمال بین المللی باید افسر به هر روشی بخواهد به افراد بفهماند که قوانین را رعایت کنند.
 


اگر هر شخصی با فرهنگ درست آشنا باشد و یا در صورت عدم آشنایی در صدد برآید که فرهنگ پذیر باشد و نحوه استفاده ابزاری و کاربردی هر چیزی را بداند در جامعه کمتر دچار ناهنجاری و آسیب خواهیم بود.

یک ایرانی با ادعای داشتن فرهنگ غنی باید بتواند فرهنگ سازی را در همه امور روزمره زندگی خود آموزش و ترویج دهد و آن را جایگزین رفتارهای خشونت آمیز، رقابت و حسادت کند. باید بتواند خود را الگوی دیگران قرار دهد نه اینکه دست آویزی برای تحقیر و تمسخر باشد.
 

گزارش از مه جبین محمدی - ایران خبر