۱
 
ایران خبر بررسی می کند؛

"حسادت زنانه" یا "غیرت مردانه"

کد مطلب: 42477
 
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۳ مهر ۱۳۹۴ ساعت ۱۴:۱۱
حسادت در رقابت های پایدار و ناپایدار خود را نشان می دهد. حسادت در بین آقایان به صورت رقابت نمایان می شود اما در بین خانم ها حسادت شکل مالکیت دارد.
 
ایران خبر- حسادت خشمی درونی است که  در همه با تفاوت هایی افراد وجود دارد. ولی ممکن است در بعضی کمرنگ و در برخی پررنگ باشد، اما آنچه در ادبیات قدیم ایرانیان پیدا می شود این است که گفته اند زنان حسودتر از مردان هستند. به طوریکه در روان شناسی امروز نیز برخی بر این باورند که زنان در روابط بین فردی خود و ارتباط  با جنس مخالف حساس تر، خودمحورتر و حسودتر از مردان هستند.

حسادت در رقابت های پایدار و ناپایدار خود را نشان می دهد. حسادت ناپایدار شامل موارد سطحی و زودگذر است که خیلی سریع به ذهن فرد وارد و به همان سرعت هم فراموش می شود، اما حسادت پایدار به صورت یک عادت فراموش نشدنی در فرد بروز می کند که تحمل آن برای طرف مقابل دشوار می شود. حسادت در بین آقایان به صورت رقابت نمایان می شود اما در بین خانم ها حسادت شکل مالکیت دارد. 

غیرت مردانه
غیرت داشتن و غیرتمند بودن یكی از ویژگی های مردان به حساب می آید. اما غیرت باید حالت تعادل داشته باشد و از روند عادی خود خارج نشود. هر اندازه که زندگی کردن با مرد بی خیال و بی غیرت دشوار است به همان میزان هم زندگی با مردی كه به بهانه غیرت در همه چیز زیادی روی می کند سخت است به همین دلیل است که باید غیرت در حد اعتدال باشد. برخی غیرت آقایان را به نوعی حسادت تعبیر می کنند که در واقع نشان دهنده همان حسادت در بین خانم ها است.
 
لغزش اخلاقی در مردان با غیرت
برخی خانم ها نمی توانند مسئله غیرت آقایان را درک کنند و این موضوع برایشان غیرقابل هضم است. زیرا بر این اعتقاد هستند که غیرت بیش از اندازه نوعی خودخواهی و پرده پوشی اخلاقی برای مرد است و می گویند مردانی که غیرتی بیش از اندازه نسبت به نامزد، همسر و دختر خود دارند در رفتار و اخلاق خود به شدت دچار لغزش هستند به همین دلیل  است که با دید بد نسبت به دیگر آقایان همسر خود را محدود می کنند. این قبیل از آقایان تصور می کنند همه کثیف و خطرناک  هستند.

اما تجربه ثابت کرده است که وقتی خانمی از نظر شخصیت سالم است و رفتار اجتماعی موجه و درستی دارد دچار لغزش نمی شود و نگاه هرزه برخی آقایان تاثیری در رفتار وی به وجود نمی آورد.
حسادت زنانه
در برخی خانم ها حساسیت هایی نسبت به همسرنشان وجود دارد و این حسادت زمانی‌ بروز پیدا می کند که همسر در روابط و رفتار اجتماعی نسبت بهجنس مخالف توجه نشان ‌دهد،  که این حس را "حسادت‌های زنانه" می نامند. حسادت های زنانه که بین زنان‌ وجود دارد، معمولا اختیاری نیست و انواع  و اشکال آن متفاوتی دارد. 

البته این نیاز طبیعی محسوب می شود که هر زنی خواهان این است که همسرش متعلق به خودش باشد و نسبت به روابط و رفتارهای وی با دیگر زنان حساسیت هایی را نشان دهد، اما گاهی این احساس مالکیت از حالت عادی خود خارج می شود و تنش و دلخوری را در زندگی مشترک به وجود می آورد. اگر توصیفی در این زمینه بخواهیم ارائه دهیم می توان گفت "حس حسادت زنانه"  برابر با "غیرت مردانه" است. به طوریکه هر دو مفهوم را می توان در یک ردیف قرار داد، با این تفاوت که این حس تحت تاثیر جنسیت افراد قرار دارد.
 حس حسادت و مالکیت زمانی از حالت عادی و طبیعی خود خارج می شود که زن و مرد به روابط و رفتار یکدیگر حساس شوند و نسبت به هر رفتاری از خود واکنش غیرعادی نشان دهند. (اعم از سلام و احوال پرسی و یا صحبت های معمولی)

کلام آخر این است که؛
اگر رفتار همسر (مرد و زن) بدون دلایل منطقی دچار تغییر شد و تلاش برای بهبود تغییرات نتیجه ای نداشت توصیه می شود برای بهبود روابط به مشاور خانواده مراجه کنند. در بیشتر موارد و اختلافات مشاوران و متخصصان، با دقت و ریز بینی به عنوان نفر سوم متوجه جزییاتی می شوند که شاید همسران با ساعتها گفتگو و یا حتی مجادله نیز قادر به یافتن آن نباشند.

گزارش از مه جبین محمدی - ایران خبر
 
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴-۰۷-۱۳ ۱۴:۵۰:۴۷
منظور نویسنده تخطئه ی غیرت بود
یاآسیب شناسی اون
ضمن اینکه مساوی دونستن غیرت با حسادت زنانه
فکر میکنم هم کارشناسی نیست و هم ناشی از عدم شناخت
مفهوم واقعی "غیرت"