ایران خبر بررسی می کند؛

مسابقه نذری پزان در هیات های مذهبی

کد مطلب: 42696
 
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲۳ مهر ۱۳۹۴ ساعت ۲۲:۴۹
با شروع ماه محرم شاهد نذری پزان در سطح شهر هستیم. عده ای که روزی برای حل مشکلات خود گره به صاحب این ماه و مراسم می زدند سفره ای پهن می کنند تا دیگر نیازمندان با حضور در سفره آنها گره از مشکلاتشان باز شود.
 
ایران خبر- مبدا تاریخ را هجرت پیامبر و ماه نخست آن را محرم، سالی كه هجرت روی داده بود گرفتند. علت نامگذاری این ماه آن بود كه در ایام جاهلیت، جنگ در این ماه را حرام می‌دانستند.

در دوم ماه محرم الحرام سال 61 هجری كاروان حضرت امام حسین (علیه السلام) وارد كربلا شد و سپاهیان دشمن كه هر روز بر تعدادشان افزوده می‌شد در روزهای تاسوعا و عاشورا كه روز نهم و دهم محرم می‌باشد او و یارانش را به شهادت رساندند.

استفاده از ظروف یکبار مصرف ممنوع 
استفاده از ظروف یکبار مصرف پلاستیکی خطرات جدی برای سلامت به همراه دارد و متاسفانه در سال های اخیر به عنوان یک فرهنگ غالب نادرست در استان رواج یافته است.این دارای مواد مضرشیمیایی هستند که به محض نزدیکی با مواد غذایی خصوصا غذاهای داغ مونومرهای موجود در آن آزاد شده و وارد محتویات ظرف می شود.

بهتر است عزاداران حسینی برای پخش و توزیع نذورات خود از ظروف یکبار مصرف گیاهی استفاده کنند و قبل از ریختن مواد غذایی در این ظروف از تمیزی آنها مطمئن شوند. 

حضور مانکن ها در هیات های محرم
با شروع ماه محرم  شاهد نذری پزان در سطح شهر هستیم. عده ای که روزی برای حل مشکلات خود گره به صاحب این ماه و مراسم می زدند سفره ای پهن می کنند تا دیگر نیازمندان با حضور در سفره آنها گره از مشکلاتشان باز شود.
 
اما امروز دیگر سفره های نذری برای سوگواری سادگی و یکرنگی کمرنگ تر شده است و متاسفانه به سنت های مذهبی نسبت به گذشته کمتر پرداخته می شود. حرکت های خالصانه و بی ریا در واقعه عاشورا با تحریف هایی روبرو شده، برخی از افراد در این مراسم با شکوه و با ابهت جایگاه مذهبی و حرمت ها را بی حرمت کردند. دیگر خبری از آئین و مراسم مذهبی ساده به چشم نمی خورد. در این نوع مراسم متاسفانه شاهد مدل های مختلف افراد هستیم که بیشتر به سالن های مدل با مانکن های مختلف هستیم، تا عزاداران سالار شهیدان!
 
 
مسابقه نذری پزان در هیات های محرم
درست کردن غذای نذری آداب و رسوم خاص خود را دارد، متاسفانه برخی برای ادای نذورات، نیت پاک و خالصانه خود را به چشم و هم چشمی فروخته اند و با رقابت شروع به نذری دادن می شوند. 
 

در مراسم عزاداری محرم علاوه بر اینکه برخی از مردم در خانه های خود به پختن نذری مشغول هستند؛ هیات های بزرگی هم این مراسم اجرا می کنند. اما هر یک به نوبه خود می خواهد که نذری بیشتر و گران تری را تهیه کند و اصل ماجرا و نیت خیر به فراموشی سپرده شده است.
 
 در قدیم می گفتند: نذری را برای برکت آن می خورند، اما امروز نذری گرفتن در برخی از خانوادها حالت رقابتی پیدا کرده. برخی برای اینکه تا چند روز آشپزخانه خود را تعطیل کنند حاضرند ساعت ها در صف نذری منتظر بمانند. که این کار هم به نوعی اسراف است هم حق دیگران ضایع می شود. پس اگر به همان حق و نذر خود قانع باشیم دیگران هم می توانند با گرفتن نذری حاجت روا شوند.
در بعضی نقاط شهر بارها دیده شده که برخی از افرادی که در خانه های ویلایی خود، غذا می‌پزند،‌ساعت‌ها مردم را در صف‌های طولانی ، پشت درهای بسته نگه می‌دارند تا به هم نشان دهند آدم‌های دست به خیری هستند و همه این اتفاقات نشان از رواج پدیده چشم و هم‌چشمی در برخی نقاط شهر دارد.
 
داشتن نیت پاک شرط اصلی قبولی کارهای مذهبی افراد بوده و اگر کاری برای رضای خدا نباشد، هیچ اجری نخواهد داشت.تصور ما از مراسم نذری پزان چیز دیگری بود که امروزه به جولانگاهی برای کسب اعتبار صاحبان عزاداری تبدیل گشته است. اعتباری که برای کسب آن به پخت خورشت های خوش طعم تر، برنج خوشبو تر، ته دیگ چرب تر و ته چین زعفرانی تر روی آورده اند! این روزها نذری دادن ها با هزار خرده فرهنگ و پول های ریز و درشتی که معلوم نیست از کجا آمده است برگزار می شود.
 
مشخص نیست این بدعت ها و نوآوری های عجیب که هر روز هم رو به افزایش است چگونه وارد فرهنگ عزاداری شده، کسی هم نمی داند کی و چگونه قرار است رخت از میان نذری ها و شکل عزاداری ما بر دارند؟ همین بس که هر شخص که از خودش و اهل آن شروع کند، هر فردی اگر صاحب این روزها و شب ها را بشناسد این بدعت ها برایش معنایی ندارد...
 
لطفا در این شب های عزیز ما را از دعای خیر خود فراموش نکنید- ایران خبر