کد مطلب: 43340
 
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۲ مهر ۱۳۹۴ ساعت ۱۰:۵۶
متاسفانه بازار مواد غذایی روز به روز در حال افول است. مواد غذایی متنوع با برند های معروف اما تقلبی در اختیار مردم قرار گرفته است. مردم باید دقت بیشتری در خرید کالاهای مصرفی خود داشته باشند.
 
ایران خبر- در جریان بازرسی‌های کارشناسان استاندارد از بازار مواد غذایی، رب گوجه فرنگی با نام تجارتی آلارم چاشنی، ماست موسیر با نام تجارتی پاکدوشان، ماست سنتی با نام تجارتی به‌تک، سرکه و آب آلبالو و انار با نام تجارتی مهیج، و نوشابه گازدار با نام تجارتی BREEZER ، به دلیل غیراستاندارد بودن توقیف و زعفران با نام‌های تجارتی ممتازمادر، نمونه قائنات، ایران زمین، ممتاز یاقوت و کادوی خراسان، بیلُند، به علت نداشتن مجوز،  غیراستاندارد تشخیص داده شد.
 
براساس این گزارش در جلسات کمیته علایم این اداره کل، پروانه کاربرد علامت استاندارد فراورده ‌های کنسرو رب گوجه فرنگی با نام تجارتی جیرفت، ماست کم چرب و پرچرب با نام تجارتی تندیس، دوغ بدون گاز گرمادیده با نام تجارتی تندیس ، شیرپاستوریزه کم چرب و نیم چرب با نام تجارتی تندیس، شیرطعم‌دار پاستوریزه( کاکائو ) با نام تجارتی تندیس، ابطال شد.

 
همچنین برای فراورده‌های قند کله و شکسته با نام تجارتی آنا ، نوشابه گازدار سبک با نام تجارتی والتر، شکر در بسته‌بندی سلوفان با نام تجارتی آدان، قند کله و شکسته در بسته‌بندی سلوفان با نام تجارتی آدان، شکر در بسته‌بندی سلوفان با نام تجارتی یکان، چای سیاه شکسته خارجی ( بدون اسانس ) در بسته‌بندی جعبه مقوایی با نام تجارتی ماسوله، ماست پرچرب (3درصد چربی) با نام تجارتی هبه، پروانه کاربرد علامت استاندارد اجباری صادر شد. فراورده‌های حلوا ارده با نام تجارتی ری، فراورده کاکائویی شیری – کاکائویی مرکب با نام تجارتی آچاچی، شربت آناناس با نام تجارتی نوشین، نیز پروانه کاربرد علامت استاندارد تشویقی دریافت کردند.
زعفران های تقلبی در بازار
مدیرکل استاندارد استان تهران با اعلام اسامی شش برند تقلبی زعفران به مردم، هشدار داد که این زعفران‌ها، بیماری‌زا هستند. مسلم بیات با تأکید بر ضرورت دقت در مصرف زعفران‌های استاندارد، گفت: با توجه به تقلب‌های گسترده درخصوص فرآورده زعفران که مشمول استاندارد اجباری است، بازرسی‌های جدی در این زمینه از بازار مولوی تهران انجام و منجر به کشف شش برند زعفران تقلبی و غیراستاندارد با نام‌های تجارتی "ممتاز مادر"، "نمونه قائنات"، "ایران زمین"،"ممتاز یاقوت" و "کادو خراسان" و "بیلُند" شد.
مدیرکل استاندارد استان تهران با بیان اینکه حتی قسمت قابل توجهی از زعفران‌های تقلبی منشا گیاهی ندارند، افزود: این زعفران‌ها عموما در کشورهای اطراف و با مواد قندی نشاسته‌ای و بعضاً توسط رنگ‌های مصنوعی صنعتی و غیرمجاز نظیر تارترازین با قدرت رنگ‌دهی بالا و تأثیرات سرطان‌زایی، تولید می‌شوند. وی با اشاره به اینکه این زعفران‌ها چند برابر قیمت تمام شده به فروش می‌رسند، تصریح کرد: این زعفران‌‌ها به ‌صورت کاملاً سنتتیک و با اختلاط محصول گیاهی اصلی با بافت مشابه تهیه می‌شوند. این مقام مسئول با تأکید بر این نکته که زعفران‌های مذکور به دلیل بسته‌‌بندی در منازل و جعل نشان استاندارد، به سختی قابل ردیابی هستند، خاطرنشان کرد: بی‌شک تقلب در فرآورده زعفران بسیار بیشتر از آن است که ما تاکنون شناسایی کرده‌ایم.