ایران خبر - داستان فرهنگ استفاده از شبکه های اجتماعی و فضاهای مجازی تمامی ندارد. این روزها بازار شبکه اجتماعی تلگرام بسیار داغ است و برای بسیاری از کاربران به مرحله هشدار رسیده است خصوصا کابران متاهل!
ورود موبایل هوشمند با تنوع و جذابیت های خاص و سپس نصب انواع اپلیکیشن ها در آن افراد را از یکدیگر دور و دورتر کرده است. امروزه وابستگی افراد به موبایل افزایش قابل توجهی پیدا کرده به طوریکه اگر فردی روزی بدون موبایل از منزل خارج شود تحمل آن روز برایش صخت و دشوار خواهد بود.
استفاده از شبکه های اجتماعی از طرفی افراد را با وقایع و اتفاقات روز دنیا آشنا می کند که این از مزایای آن به حساب می آید و از طرف دیگر افراد را دچار سردرگمی و انزوا می کند.
در حال حاضر شبکه تلگرام یکی از پرکاربردترین شبکه بین کاربران خود است. با کمی دقت متوجه می شوید که هر کاربر در چندین گروه تلگرامی عضو است. گروهای دوستان دبیرستان، دانشگاه، همکاران قدیم و جدید، گروه های جوک و خنده، گروه مخصوص بانوان، گروه مخصوص آقایان، گروه رستوران، گروه فامیلی، گروه آشپزی، گروه خودآرایی و آرایش و انواع دیگر گروه ها.
با این اوصاف تصور کنید اگر یک نفر بخواهد هر روز پیام های این گروه ها را بخواند و متقابلا پاسخی نیز بدهد چه مدت زمان را باید صرف کند تا فقط در تلگرام حضور داشته باشد. هر چند عضویت در برخی از گروه ها هیچ لزومی ندارد، زیرا ممکن است دوستانی را بعد از بیست سال از طریق این شبکه پیدا کرده باشید، اما سالی یک بار یا دوسالی یک بار فرصت دیدار آن دوست را داشته باشید پس این نوع رابطه نباید برای شما در اولویت باشد.
استفاده از شبکه های اجتماعی دیگر زمان و مکان نمی شناسد و هر کاربر در هر زمانی می تواند ساعت های طولانی با این شبکه ها سرگرم باشد و زمان زیادی را با خواندن انواع پیام و دیدن فیلم ها بگذراند. به عنوان مثال برخی از مادران زمانی را که گوشی به دست هستند خیلی بیشتر از زمانی است که برای تربیت فرزند خود می گذارند و متاسفانه برخی از افراد با بی توجهی نسبت به روابط خود با دیگران خصوصا همسران خود زندگی شان را دچار مشکل می کنند.
برخی از افراد آنچنان غرق شبکه های اجتماعی و گروهای آن می شوند که از دنیای اطراف خود غافل می شوند. جای بسی تعجب است چرا اینگونه افراد از گروهایی که نه بارعلمی دارد نه اطلاعت مفیدی به آنها اضافه می کند و نه حس وحال خوبی تلقین می کند، نمی توانند جدا شوند و باید حتما حضور مستمر در آن گروه ها را داشته باشند.
اگر کاربرانی که وابستگی زیادی به شبکه ها و گروه های اجتماعی دارند بتوانند قوانینی را برای خود در نظر بگیرند که اطرافیان خصوصا همسرشان از آنها کدورتی به دل نگیرد، زیرا ایجاد کدورت باعث سوءتفاهم بین افراد می شود. به عنوان مثال هنگام غذا خوردن و صحبت کردن با همسرشان بیشتر توجه شان را معطوف همسر خود داشته باشند تا اینکه مدام بخواهند موبایل خود را چک کنند.
در این زمینه و رفع سوء تفاهم بین همسران افراد می توانند همسر خود را در گروه های مفیدی که خودشان عضو هستند نیز عضو کنند زیرا حضور مدام و پی در پی در گروه های اجتماعی باعث حساس شدن همسران نسبت به یکدیگر می شود و همه این حساسیت ها هم باعث بروز کدورت و ناراحتی می شود.
گاهی سوءتفاهم ها و حساسیت های همسرتان زیاد می شود تا جایی که تمام توجه خود را به گروه هایی که شما در آن عضو هستید می دهد در این مواقع بهتر است اگر محتویات گروه ها مناسب همسرتان است برای احترام و حضور مشترک در گروه ها آن را هم عضو کنید. این عمل شما شروع خوبی برای از بین بردن نگاه منفی همسرتان به گروه های تلگرامی می باشد.
اگر برخی از افراد متاهل که وابستگی زیادی به موبایل و انواع شبکه های اجتماعی دارند، بتوانند مدیریت لازم برای استفاده از فضاهای مجازی و شبکه های اجتماعی را داشته باشند بروز اختلافات و سوء تفاهم های خانوادگی کمتر می شود.
متاسفانه نداشتن فرهنگ لازم و کافی برای استفاده از شبکه های اجتماعی زنگ هشداری برای برخی از زوج ها شده است زیرا بی توجهی آنها به این قضیه باعث جدایی و از هم پاشیدگی زندگی شان شده است.
بنابراین زوج ها توجه بیشتری نسبت به رفتار اجتماعی و اینترنتی خود داشته باشند تا با سوء تفاهم، حساسیت و بدبینی بینی زندگی خود و همسرشان را به مرز طلاق و جدایی نکشانند.