۱
 
کد مطلب: 49917
 
تاریخ انتشار : شنبه ۵ دی ۱۳۹۴ ساعت ۱۱:۵۷
​"پدیده روسپیگری" یا "تن فروشی" از آسیب های بسیار مضر در جامعه ایران است که هر روز با آمار بیشتری از آن روبرو می شویم و جامعه با این پدیده در سکوت دست و پنجه نرم می کند.
 
ایران خبر- روسپی‌گری، تن‌فروشی یا فحشا، به تجارت یا پیشه آمیزش جنسی طبیعی یا غیرطبیعی در قبال درآمد و یا برخی دیگر منافع گویند که گاهی اوقات با عنوان سکس تجاری (commercial sex) نیز مطرح می‌شود. پس از جنگ جهانی اول اصطلاح قدیمی‌ترین حرفه در جهان به طور عمومی به روسپی‌گری اشاره دارد (البته اگر در موارد خاص دیگر استفاده نشود).

کاربردهای فرهنگی این واژه به شکل نامحدودی متفاوت است، و استفاده از آن به‌عنوان واژه‌ای تحقیرآمیز برای اشاره به فعالیت‌هایی استفاده می‌شود که به شکل رسمی روسپی‌گری نیستند. این اصطلاح در برخی جوامع به شکل بی‌ربط برای نشان دادن کسی که درگیر فعالیت‌های جنسی خارج از هنجارهای آن جامعه است، مثل بی‌بند و باری جنسی یا روابط بیرون از ازدواج حتی ازدواج سفید به کار برده می‌شود.
 
به کسی که در هر بخش از این پیشه کار می‌کند"کارگر جنسی" می گویند. روسپی گری یکی از شاخه‌های صنعت سکس یا تجارت جنسی است. در کشورهای متفاوت و در برخی از کشورها در مناطق متفاوت از یک کشور، وضعیت قانونی تن‌فروشی از مجازات مرگ تا مجاز اما کنترل نشده تحت قانون و تا یک تجارت سازمان‌یافته کنترل شده و قانونی متغیر است.

یکی از نابهنجاری هایی که در تهران و شهرهای بزرگ رواج یافته  "روسپیگری" است. متاسفانه به این پدیده با جدیت رسیدگی نمی شود و به سادگی و با اعتنایی از کنار آن عبور می شود.  
 

اتفاقات دیگری هم در کنار این پدیده هر روز در جامعه رخ می دهد که اکثر افراد نسبت به آن بی اعتنا هستند. مانند گدایی و سوئ استفاده از کودکان، خشونت در مکان های عمومی، سرقت و دزدی، جرم و جنایت، توهین به حقوق فردی و جمعی و ... که گویا همه به این پدیده های ناپسند عادت کرده اند و به راحتی از کنارهر یک عبور می کنند. اما در این گزارش می خواهیم علل پیدایش روسپیگری را بررسی کنیم.

زمانی یک لایه در اجتماع حالت جرم خیز به خود می گیرد تغییرات اساسی و بنیادی در رفتارهای اجتماعی و لایه های اجتماع پدید می آید. "پدیده روسپیگری" زنان هم از تغییرات به وجود آمده در لایه های اجتماعی مربوط به زنان و دختران نمود پیدا کرده است که متاسفانه فرار دختران از منزل و زنان خیابانی باعث افزایش و رواج این پدیده در جامعه شده است.
"پدیده روسپیگری" یا "تن فروشی" از آسیب های بسیار مضر در جامعه ایران است که هر روز با آمار بیشتری از آن روبرو می شویم و جامعه با این پدیده در سکوت دست و پنجه نرم می کند.

باید دید این پدیده از چه دیدگاهی و با چه نگرشی تعریف می شود. در اکثر کشورهای جهان "پدیده روسپیگری" را یک شغل رسمی برای خود می دانند به طوریکه به دید آسیب اجتماعی و فردی به شغل خود نگاه نمی کنند بلکه خواستار تامین حقوق فردی نیز برای خود هستند. برخی دولت ها که از برخورد آمرانه نسبت به این گروه نتیجه ای دست پیدا نکردند، برای پیشگیری از شیوع بیماری های روانی و خصوصا فیزیکی مثل ایدز و سایر بیماری های مقاربتی، ابزار ضروری حفظ بهداشت این گروه را رایگان در اختیار آنان قرار می دهند و در مواردی حتی آنها را بیمه می کنند.
 
عامل پدید آورنده و رواج دهند "روسپیگری" فقر اقتصادی، فرهنگی و عاطفی است. متاسفانه برخی از مردان ثروتمند و تنوع طلب که دچار بیماری جنسی هستند با قدرتی که دارند انتخاب خود را از بین زنان آسیب دیده روانی و اقتصادی انجام می دهند که متاسفانه این زنان در برخی موارد با رفتارهای پرخشن جنسی برخی مردان روبرو می شوند. این رفتارهای غیرقابل تحمل منجر به خشونت های جنسی، بیماری ایدز، اعتیاد و در مواردی خودکشی می شود.
رواج "روسپیگری" پناه آوردن به این پدیده بین افرادی است که قربانی روابط ناسالم و بی اخلاقی های خانوادگی، خشونت، فقر، بیکاری، ازدواج و طلاق های اجباری و برخی دیگر از ساختارهای های اجتماعی و اقتصادی بودند که همه این عوامل دست به دست هم می دهند و واژگونی فرهنگ و ارزش را در جامعه رواج می دهند.

خانواده هم یکی از عوامل بسیار مهم در ایجاد این پدیده به حساب می آید. متاسفانه دخترانی که از خانه فرار می کنند گرفتار کسانی می شوند که با کمی محبت و دوستی به آنها جذب می شوند و وقتی دختران را از گرسنگی و بی سرپناهی نجات دادند از آنها به عنوان ابزار کار استفاده می کنند. زمانی هم که این دختران آلوده این کار شدند چون دیگر نه در خانواده جایگاهی دارند و نه در اجتماع به زن های خلافکار خیابانی تبدیل می شوند.

با توجه به اینکه وجود اینگونه زنان و دختران در جامعه سنتی با ارزش های فرهنگی ایران مغایرت دارد باید دید آیا مسئولان با شیوه های روان شناسانه و اخلاقی می توانند به حل این معضل بپردازند و راه حل های مناسب با توجه به شرایط فرهنگی و سنتی ایران ارائه دهند.
این نکته حائز اهمیت است که هیچ فساد و انحرافی به صورت مطلق از یک جامعه پاک نمی شود اما می توان برای سلامت جامعه راهکارهای مناسب و عقلانی ارائه داد و سطح انحرافات اخلاقی را به حداقل رساند

تولستوی می گوید : ” در روح هر فرد مجرم بارقه ای از نور الهی وجود دارد که ممکن است او را به راه راست هدایت کند ” به همین خاطر اصلاح مجرمان به شیوه ای در جریان عادی زندگی اجتماعی قرار گیرند نیز دارای اهمیت است.

درمان اینگونه بیماری های اجتماعی از اهمیت بالایی برخوردار است چرا که این بیماری های با مسری بودنشان به سرعت در جامعه پخش می شوند و در مدت زمان اندکی بخش زیادی از اجتماع را آلوده می کنند. پس باید برای عدم رواج بیشتر این پدیده مضر پیشگیری های لازم صورت گیرد.
 
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴-۱۰-۰۶ ۲۲:۴۶:۵۳
روحش شاد....مملكت هم اسلامي بود و هم سالم!!!! حالا به كجا رسيديم؟؟؟؟؟؟