۱
 
ایران خبر بررسی می کند؛

اگر رضایت شغلی ندارید استعفاء دهید

کد مطلب: 51571
 
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۳ دی ۱۳۹۴ ساعت ۱۳:۱۹
بی انگیزه بودن، احساس خستگی و داشتن استرس سختی ها و مشکلاتی است که هر فرد شاغل و کارمند آن را تجربه کرده و یا با آن درگیر است. برخی از افراد به دلیل عدم رضایت شغلی خود را سرزنش می کنند که چرا چنین شغلی انتخاب کرده ند؟ و یا احساس غیرمفید بودن دارند.
ایران خبر- هر فردی در هر شغلی هست و درهر محیطی که کار می کند، باید هم احساس شادی داشته باشد و هم بتواند پیشرفت کاری داشته باشد.
بی انگیزه بودن، احساس خستگی و داشتن استرس سختی ها و مشکلاتی است که هر فرد شاغل و کارمند آن را تجربه کرده و یا با آن درگیر است. برخی از افراد به دلیل عدم رضایت شغلی خود را سرزنش می کنند که چرا چنین شغلی انتخاب کرده ند؟ و یا احساس غیرمفید بودن دارند.

افرادی که از شغل خود احساس نارضایتی دارند باید در ابتدای امر هدف و علایق خود را مشخص کنند تا بیگدار به آب نزنند و احساس پشیمانی نکنند. با اولویت بندی علایق افرا می توانند زودتر به اهداف کاری خود دست پیدا کنند. باید علاقه به نوع شغل و درآمد برای افراد در اولویت باشد یعنی قبل از اینکه شغل خود را انتخاب کنند فکر کنند که برای علاقه و یا برای پول می خواهند مشغول به کار شوند.
 
برخی بدون توجه به توانایی ها و علاقه مندی هایشان جذب بازار کار می شوند و وقتی شغلی را انتخاب می کنند که با علایق و استعدادشان همخوانی ندارد دچار بی انگیزگی و عدم رضایت شغلی می شوند. اگر افراد خود  را باور داشته باشند و با توجه به نیازهای و توان مندی های ذهنی و جسمی خود شغل خود را انتخاب کنند قطعا موفقیت های بیشتری نصیب شان می گردد.
یکی از راه هایی که باعث رضایت شغلی می شود این است که افراد در کار خود پیشرفت داشته باشند، با آموزش های مختلف که در هر زمینه شغلی وجود دارد راه های موفقیت و پیشرفت هموار می شود. علت اینکه برخی از افرادی که مدام از شغل خود گله و شکایت دارند این است که سطح کاری خود را ارتقاء نمی دهند و در همان سطح اولیه می مانند و حاضر نیستند گامی برای پیشرفت کاری خود بردارند.

آموزش های مناسب و تخصصی باعث موفقیت های روزافزون کاری می شود. اگر هر فردی در حوزه کاری خود تخصصی و حرفه ای کار کند دیگر جای گله و نارضایتی باقی نمی ماند. حتی فرد متخصص می تواند آموزش های تخصصی را در اختیار دیگران بگذارد.
امروزه به ندرت پیش می آید فردی در حوزه تخصصی و مورد علاقه خود مشغول به کار باشد. این امر باعث خستگی و بی علاقگی در کار می شود. در این زمینه افراد باید لحظات متفاوت و خوشایند در کار برای خود به وجود بیاورند تا از آن خستگی و کرخت بودن  رها شوند.

برقراری ارتباط خوب در محیط کار با دگر همکاران اثرات مطلوبی خواهد داشت. برخی از افراد خود را از این روابط محروم می کنند به همین دلیل زودتر خسته می شوند چون نه با همکارن خود ارتباط برقرار می کنند و نه به حرفهای دیگرن گوش می دهند، این عامل هم باعث خستگی و افسردگی در کار می شود. افراد باید برای ادامه فعالیت و همکاری با دیگران روابط جدیدی را ایجاد کنند.
 
در برخی از محیط های کاری افرادی هستند که مدام حرف های مایوس کننده می زنند و اطرافیان آنها نیز با این طرز رفتار کناره گیری می کنند. اگر افراد واقع نگر باشند متوجه می شوند شغلی که به آن مشغول هستند توسط خودشان انتخاب شده و قطعا با توجه به میزان درآمد، شرایط و منافع کاری و محیط کار و همکاران جذب آن کار شده اند پس لزومی ندارد همیشه احساس نارضایتی داشته باشند.

بعده ای از افراد در وقتی مشغول به کار می شوند از محیط کار و کارفرما ترس و واهمه دارند و دچار نوعی عدم اعتماد به نفس هستند. اینگونه افراد می خواهند که رضایت کارفرما و مشتری را جلب کنند و آنها همیشه از کاری وی رضایت داشته باشند. این افراد از "گفتن نه" به  کارفرما، همکار، مشتری، ارباب رجوع می ترسند و جرات "نه گفتن" را ندارند. این موارد باعث می شود در مواردی نتوانند خواسته کاری کارفرما، همکار و یا ارباب رجوع را برآورده کنند و باعث می شود سرافکنده و افسره شوند.

افراد باید در نظر داشته باشند در هر زمانی احساس کردند حجم کارشان زیاد و یا کارشان تکراری و خسته کننده شده است با تغییر کوچکی در آن می توانند روحیه خود را نیز تغییر دهند. صرفا نباید محیط کار عوض شود تا تغییرات روحی خوبی ایجاد شود. گاهی تغییرات کوچک باعث تغییر روحیه می شود مانند، تعییر در وسیله نقلیه، تغییر در نوع چیدمان اتاق کار و یا حتی جابه جایی اتاق کار باعث تغییرات چشمگیری در روحیه افراد می شود.

برخی نیز هم خودشان را وقف کار می کنند و از بودن با خانواده، دوستان و اقوام لذت نمی برند. این امر هم باعث عدم رضایت شغلی می شود چرا که هر روز مشغول یک کار بودن و معشرا نداشتن با اطرافیان و عزیزان خستگی روحی و جسمی به همراه خواهد داشت. پس افراد شاغل در نظر داشته باشند که ارتباطات و معاشرت های غیر کاری خود را فراموش نکنند.
این اصطلاح به گوش همه آشناست "روح سالم در بدن سالم است". برای دستیابی به موفقت باید روح و جسم سالم باشد. افراد نباید از ورزش کردن غافل شوند. تغذیه خوب، خواب منظم و ورزش کردن به آرامش فکری و روحی افراد کمک می کند.

برخی از افراد در شغل خود دچار افسردگی شغلی می شوند و به دلیل ترس از دست دادن شغل به ناچار به همان کار ادامه می دهند که این نارضایتی زیادی برای فرد دارد. اگر فردی با تمام مشکلاتی که در کار دارد راهکارهایی انجام داد اما باز هم احساس رضایت نداشت باید شغل خود را عوض کند و از آن محیط خارج شود زیرا ماندن در محیط کاری با عدم رضایت افسردگی و فرسودگی برای فرد خواهد داشت.
بنابراین افرادی که عدم رضایت شغلی دارند باید چاره اندیشی مناسبی برای کار خود داشته باشند و با تغیر نوع شغل رضایت را در خود ایجاد کنند. چرا که رضایت شغلی یکی از عوامل مهم در زندگی است و عدم رضایت افسردگی و بی انگیزه گی را به وجود می آورد.
 
 
جلیل
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴-۱۱-۱۶ ۱۵:۰۰:۳۲
سلام ممنون بابت مطلب. ولی من خیلی نگرانم. از اینکه مجبورم سه روز در هفته به عنوان مدیر جایی دور از خانه و خانواده باشم. با توجه به اینکه به پول این شغل نیاز دارم نمیتوانم از آن خارج شوم. واقعا ناراحت و دلگیرم از خودم. خیلی خیلی ناراحتم. گاش خدا راهی باز کند .