ایران خبر بررسی می کند؛

تضاد و تناقض در مد و پوشش های اسلامی

کد مطلب: 51989
 
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۸ دی ۱۳۹۴ ساعت ۱۴:۵۱
واژه حجاب که بر پوشش سر گفته می‌شود، شکل آن، بر اساس شرایط فرهنگی و قانون هر کشوری متفاوت است.
ایران خبر - حجاب از دیدگاه فقها یکی از احکام اسلامی است که برای پوشش زنان و مردان وضع شده‌است و اصطلاحاً عبارت است از پوشاندن ضروری مو و سایر اعضای بدن به جز صورت و دو دست (و گاهی دو پا) توسط زنان مسلمان (تنها در صورتی که کنیز نباشند)، در برابر مردانی که طبق شریعت اسلامی نامحرم شمرده می‌شوند. درباره پوشش مردان نیز حداقل مقدار پوشش واجب حفظ عورتین است.

قانون حجاب از سال ۱۳۶۳ در ایران با تصویت مجلس شورای اسلامی اجباری شد. رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ضمن انتقاد صریح از :خشک مقدسی‌ها: با مردم، تأکید کرد: سخت‌گیری‌هایی است که در مسئله حجاب انجام دادند که برای جامعه مخصوصاً در زن‌ها حالت فرار درست کرد. پایگاه اطلاع‌رسانی آیت‌الله هاشمی رفسنجانی گزیده پاسخ‌های وی به کیهان در سال ۸۲ را باز نشر کرده است که در آن متن می‌خوانید: هنوز فکر می‌کنم اگر ابتکار را دست بگیریم، توقعات خانم‌ها و جوان‌ها را شرعاً می‌توانیم تأمین کنیم و پیش خداوند هم حجت داریم. انقلاب اسلامی را هم می‌توانیم حفظ کنیم. لابد می‌دانید که رهبری در مقابل فشار همین سخت‌گیری‌ها یک بار فرمودند: "وجهی برای تحمیل چادر نمی‌بینم".
 
امروزه حجاب در کاربرد عام به پوشش ضروری زنان اطلاق می‌شود و به یکی از نمادهای بسیاری از جوامع اسلامی تبدیل شده و ایران به عنوان تنها کشوراسلامی به شمار می رود که رعایت آن را در مکان‌های عمومی برای همهٔ زنان (با هر اعتقاد دینی)اجباری نموده است. با وجود این، گروهی از نواندیشان دینی شیعه و سنی وجوب حجاب در اسلام را زیر سؤال برده‌اند.

واژه حجاب که بر پوشش سر گفته می‌شود، شکل آن، بر اساس شرایط فرهنگی و قانون هر کشوری متفاوت است. به عنوان مثال فرانسه از سال ۲۰۰۴م هر پوششی را که نشانه صریح دین باشد، ممنوع کرده است و این منع در مدارس دولتی، دانشگاه‌ها و اماکن اداری برقرار است.

پوشش و بویژه پوشش سر زن مسلمان، تبدیل به یک نشانه صریح بر وجود اسلام در اروپای غربی گشته است، این موضوع در تعدادی از حکومت‌ها، سبب اختلافات سیاسی و پیشنهادهای در رابطه با ایجاد محدودیت برای حجاب گشته است. پارلمان هلند قانون «منع پوشش صورت» را تصویب کرد این مقوله که تحت عنوان «منع برقع» تعریف می‌شود، فقط شامل برقع افغانی نمی‌شود. قوانین مشابهی نیز در فرانسه و بلژیک تصویب شده است.

حکومت‌های دیگری نیز هستند که به قوانین مشابه یا منع محدود می‌پردازند، برخی صرفاً شامل پوشش صورت مثل نقاب و برقع می‌شود و از برخی مربوط به لباس‌هایی می‌شود که رمز و نشانه اسلام هستند مثل خمار (مانند چادر)
 
با این تفاسیر کمی با فلسفه حجاب آشنا شدید. حال باید قضاوت کرد چه راهی مناسب و درست است. در برخی از سخنان فوق تعاریفی از حجاب خواندیم که با الکوهای جامعه امروزی همخوانی ندارد و دارای تضاد است.

اگر تعریف ما از حجاب، پوشش اسلامی و مناسب است پس چرا با برپایی برخی نمایشگاه های مد و پوشش اسلامی، خلاف آن به نمایش گذاشته می شود!

در جامعه ای مثل ایران که حجاب تعریف خاص و درستی دارد باید تبلیغ آن هم نحوه مناسب و مطلوب داشته باشد. اگر در جامع برای تذکر دادن  به پوشش بانوان گشت ارشاد حضور دارد و تعیین می شود که بانوان از پوشیدن مانتوهای کوتاه، شلوارهای تنگ و لباس های نامناسب خودداری کنند پس چگونه است که چنین پوشش هایی در نمایشگاه مد و پوشش اسلامی به معرض نمایش

در می آید. این یعنی تضاد در باورهای درست.
حال با دیدن تصاویر نمایشگاه مد و پوشش اسلامی در بیستمین نمایشگاه کشوری مد و لباس اسلامی ایرانی با میزبانی استان همدان خودتات قضاوت کنید.
 
مانتوهای کوتاه و بالای زانو!

 
مانتوهای جلو باز با شلوارهای تنگ!


این تصویر گویا تمسخر را بر لب مشتری نشانده است! 

با دیدن تصاویر نمایشگاه مد و پوشش اسلامی قضاوت برای هر بیننده ای دشوار می شود چرا که دچار تضاد می شود. مدتی گشت ارشاد پوشیدن همین مد لباس را ممنوع کرده بود و حتی عرضه مانتوهای کوتاه در فروشگاه ها باعث جریمه کردن آن فروشگاه می شد و حالا ...