کد مطلب: 52294
 
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱ بهمن ۱۳۹۴ ساعت ۱۳:۲۰
اگر از دوستان شما کسی مورد حمله هکری قرار گرفته باشد، احتمالا به این فکر افتاده اید تا برای ایمن بودن، تلفن همراه هوشمند خود را کنار گذاشته و از تکتولوژی فاصله بگیرید.
ایران خبر-  سال ها است که تلفن همراه به جزء جدانشدنی زندگی ما تبدیل شده است، این روند بعد از ورود تلفن های همراه هوشمند و طراحی گوشی های ارزان قیمت با تکنولوژی بالا، گسترش بیشتری یافت و کمتر کسی را می توان یافت که درگیر تلفن همراه هوشمندش نباشد.

ورود تکنولوژی و گسترش آن هم راستا با تلفن های همراه سبب شد تا راهی جدید برای کسب درآمد شیادان ایجاد شود تا بتوانند به راحتی با هک اطلاعات و سرقت آن ها از مردم اخاذی کنند و یا با دستیابی به اطلاعات حساب آن ها، تمامی دارایی ‌شان را از بانک خارج کنند، آن هم تنها با یک دکمه!
 

اگر از اطرافیان و دوستان شما کسی مورد حمله هکری قرار گرفته باشد، احتمالا به این فکر افتاده اید تا برای ایمن بودن، تلفن همراه هوشمند خود را کنار گذاشته و تا حدودی از تکتولوژی فاصله بگیرید.

اما باید به این نکته توجه داشته باشید که فاصله دوری شما از تلفن همراه هوشمندتان، تنها کار را برای سارقان سایبری پیچیده می کنید و با این حال آن ها به راحتی می توانند دست به سرقت اطلاعات شما بزنند، شاید از خودتان بپرسید، چطور چنین چیزی امکان دارد؟

برای پاسخ به این سوال، باید به این نکته اشاره کرد که پیشرفت تکنولوژی تنها در تلفن همراه شما نبوده و با روی کار آمدن اینترنت اشیا، تمامی وسایل الکترونیکی در خانه شما مانند: تلویزیون، یخچال و ... قابلیت اتصال به اینترنت را دارند و سارقان سایبری به راحتی می توانند از طریق آن ها به اطلاعات مختلف شما دست پیدا کنند و در برخی موارد حتی می توانند دست به سرقت از منزل مسکونی شما بزنند.

اگر می خواهید به طور کامل از این موضوعات دوری کنید، باید خود را در غاری دورافتاده زندانی کنید تا از اینترنت و تمامی معایب و مزایای آن دور باشید! 
 

برای اثبات مطالب ذکر شده ، آزمایش های دو هکر مثبت گرا که در آمریکا صورت گرفته است را برایتان شرح می دهیم:

خانم پتسی والش یک خانم سالمند آمریکایی بود که راضی شد در بخشی از آزمایش دو هکر مثبت گرا بنام های رید لودن مدیر امنیت و مایکل پرینس از موسسان کمپانی HackerOne شرکت کند و اجازه دهد که این دو نفر او را هک کنند. خانم والش قبل از این آزمایش گفت: "من چیزی برای هک شدن ندارم." 

 او صاحب یک لپ تاپ، تلویزیون ماهواره ای، ماشین و پروفایل فیسبوک بود که فقط برای ارتباط با خانواده و دوستانش از آن استفاده می کرد، در واقع او چیزهای زیادی برای هک شدن داشت!   

در ابتدا هکرها صفحات فیسبوک خانم والش را جستجو کرده و متوجه شدند وی به تازگی در سایت change.com طوماری را امضا کرده بود. هکرها پس از ۱۰ دقیقه توانستند یک ایمیل جعلی از طرف این سایت بفرستند و درخواست کنند که برای قرعه کشی مالکیت یک زمین در کالیفورنیا ثبت نام کند. 
 

"مادربزرگ حرفه ای" فرم ثبت نام را امضا کرد و هکرها توانستند کلمه عبور خانم والش را بر روی فیشینگی که از سایت change.com درست کرده بودند بدست آورند. بعدها مشخص شد خانم والش از این کلمه عبور برای انجام بیشتر کارهایش استفاده می کرده است. اگر آن ایمیل جعلی از طرف یک مهاجم سایبری ارسال شده بود، مجرمان می توانستند از داده های پتسی سوء استفاده های زیادی کنند.

در اقدام بعدی هکرها به سراغ خانه خانم والش رفتند و تنها یک ساعت و نیم زمان برد تا قفل دیجیتالی درب گاراژ را باز کنند و در مدت زمان کوتاهی هم تلویزیون ماهواره ای او را هک کنند. 

پس از آن هکرها به سراغ لپتاپ وی رفتند و از آنجایی که والش بقیه کلمات عبورش را بر روی یک تکه کاغذ نوشته بود، بنابراین هک اطلاعات وی در این قسمت هیچ زمانی نگرفت. پس از نفوذ به لپتاپ، هکرها اطلاعات شخصی خانم والش که شامل: شماره امنیت اجتماعی، رمز عبور پی پال، مشخصات پروازهای مکررش با یکی از خطوط هوایی و مشخصات بیمه اش می شد را بدست آوردند.   
هکرها بعد از بررسی متوجه شدند لپتاپ خانم والش با تعداد زیادی از برنامه های مخرب آلوده شده بود که برخی از این بدافزارها، بدافزارهای دیگری را هم به دنبال خود نصب کرده بودند، بخش تاریخ مرورگر (history) ردیابی شده بود و بدافزارهای تبلیغاتی مخرب و امثال اینها در لپتاپش فراوان بود. 

آزمایش بالا ثابت می کند، نباید خیلی به خودتان اطمینان داشته باشید و همیشه حواستان به اشیاء هوشمندتان باشد تا مورد حمله سارقان قرار نگیرید، همچنین اصول اولیه امنیت سایبری را یاد گرفته و  برای گرفتن خدمات متفاوت از وب سایتها از کلمه های عبور منحصر بفرد و پیچیده استفاده کنید.

حال دیدید چقدر ساده می توان وارد زندگی سایبری فردی شد که در مورد فضای مجازی مطالب زیادی نمی داند؟ ما با انبوهی از اشیاء بالقوه ای که قابلیت هک شدن دارند، محاصره شده ایم. 

همه ما به استفاده از کامپیوتر و گوشی های هوشمندمان عادت کرده ایم و با وجود اشیاء هوشمند در خانه هایمان مانند: مودم، تلویزیون ها و یا یخچال های هوشمند برای حملات سارقان طعمه خوبی هستیم.  

اگر با هوشمندی بتوانید خودتان را از تمامی اشیای هوشمند خلاص کنید، از هک شدن در امان نیستید و سارقان می توانند با ورود به داده های دیجیتالی هر فرد بر روی پایگاه داده های مراکز دولتی، بیمارستانها، شهرداریها، سازمان هواپیمایی، بانکها، فروشگهای معتبر، شرکتهای بیمه و امثال اینها، اطلاعات شما را بدست بیاورند.

مشخص است، شما نمی توانید بطور کامل از این تهدیدات در امان بمانید اما باید بدانید که چگونه اطلاعاتتان به خطر می افتد و بهترین کار برای جلوگیری چیست؟ ساده ترین راه این است که از یک نرم افزار قدرتمند امنیتی استفاده کنید و هرگز کلمات عبورتان را به روی مودم نچسبانید.  
منبع : باشگاه خبرنگاران