۱
 
کد مطلب: 53961
 
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۰ بهمن ۱۳۹۴ ساعت ۱۱:۳۴
زندگی دیجیتالی برخی از جوانان دهه هفتاد و هشتاد باعث شده تا این نسل با استفاده از اینترنت و پیدایی رسانه ای نوین ارتباطی زندگی کاملا متفاوتی با افراد و زندگی واقعی داشته باشند. آنها بهترین دوران جوانی و بلوغ خود را در فضاهای مجازی سپری می کنند.
ایران خبر- تکنولوژی های جدید ارتباطی باعث گردیده تا مصرف رسانه و الگوهای رفتاری افراد نسبت به نسل های گذشته تغییرات زیادی پیدا کند. نسل های که تلفن برایشان بهترین وسیله ارتباطی به حساب می آمد.

به مرور زمان و با ورود تکنولوژِ های ارتباطی شکاف و فاصله بین نسل ها بیشتر و بیشتر شد و ایجاد این شکاف باعث بروز پیامدهایی بین نسل جدید جوان جامعه امروزی ایران شد.
 

نسل های قدیمی تر یعنی حدودا دو نسل قبل تر از دهه هفتادی ها مسائل و مشکلات زیادی را پشت سر گذاشتند چرا که در دوران جنگ تحمیلی زندگی می کردند و دوران پس از جنگ و دوران نوسازی مسائل اقتصادی کوله بار تجربه آنها را پربار کره بود.

اما نسل جدید با دید و بینش کاملا متفاوت با تمامی مسائل زندگی روبرو شده است و این تفاوت هم نشات گرفته از ورود و پیشرفت تکنولوژی در بیشتر زمینه ها می باشد. بیشترین تمایزی که نسل جدید با نسل قدیم دارد تسلط تکنولوژی و رسانه های جدید اجتماعی بر تمامی ابعاد زندگی آنها است.

این نسل با تکنولوژی به دنیا آمد اند و زمانی که خود را شناختند زندگی دیجیتالی آنها را در برگرفته بود. انواع موبایل های هوشمند، بازی های دیجیتالی و  زندگی دیجیتالی باعث گردید جوانان این نسل تصور کنند تمام زندگی دیجیتالی است و همه مسائل زندگی در دنیای مجازی شکل می گیرد و همین شد که کلا با دنیای واقعی خداحافظی کردند.

زندگی دیجیتالی برخی از جوانان دهه هفتاد و هشتاد باعث شده تا این نسل با استفاده از اینترنت و پیدایی رسانه ای نوین ارتباطی زندگی کاملا متفاوتی با افراد و زندگی واقعی داشته باشند. آنها بهترین دوران جوانی و بلوغ خود را در فضاهای مجازی سپری می کنند.

نسل جدید با استفاده و الگوبرداری از رسانه های نوین، شبکه های اجماعی، فضای مجازی و شبکه های ماهواره ارزش ها و ساختارهای یک خانواده و اجتماع سنتی را به طور کامل تغییر داده اند. بیشترین تغییر الگوهای رفتاری این جوانان در خانواده هایشان به چشم می خورد، البته نه خانواده واقعی بلکه خانواده های مجازی در دنیای مجازی.
 

بر همین اساس است که علاقه جوانان این نسل به شبکه های اجتماعی و فضاهای مجازی افزایش پیدا کرده چرا که تمام خاطرات خانوادگی و معاشرت ها در دنیای مجازی شکل گرفته است و زمانی را که این افراد صرف دیدن انواع عکس های یکدیگر می کنند در دنیای واقعی وجود ندارد.

اما متاسفانه این روند روند مطلوبی نیست چرا که جوانان این نسل نسبت به نسل های گذشته کمت حرف می زنند، کمتر کتاب می خوانند، کمتر معاشرت ها می کنند و همه این عوامل باعث از هم گسستگی خانواده ها شده است. تجربه های زندگی این نسل در الگوبرداری از افادی است که در فضای مجازی با آنها در ارتباط هستند. اکثر جوانان این نسل نه اسطوری تاریخی این مرز و بوم را می شناسند، نه از هنر و فرهنگ اصیل ایرانی کتابی خوانده اند، نه می دانند در اقتصاد و سیاست و جامعه واقعی چه می گذرد. این نسل به شدت به کمال گرایی علاقمند هستند.

اعتیاد به استفاده از اینترنت و حضور پررنگ و همیشگی و به اصلاح "آنلاین بودن" باعث شده که این نسل همیشه و در همه جا به اینترنت متصل باشد و این از معایب رسانه های نوین ارتباطی است که افراد را خانه به دوشکرده است. امروزه اکثر مکان های عمومی استفاده از اینترنت را فراهم کرده اند البته برای برخی از موارد که فردی نیاز اساسی برای استفاده از اینترنت داشته باشد خیلی هم خوب است. اما نه در دل طبیعت! بعضی از کافه ها در دل کوه و طبیعت هم برای مشتریان خود WIFI رایگان در نظر گرفته اند که این مسئله خیلی جالب نیست. چرا باید زمانی که فرد می خواهد از طبیعت لذت ببرد باید در فضای مجازی باشد!
 

جذابیت هایی که شبکه های اجتماعی برای جوانان فراهم آورده اند باعث شده آنها بیش از به اینترنت وابسته شوند و نوعی اعتیاد اینترنتی در آنها به وجود آمده به طوریکه فضای مجازی جایگزین پدر و مادر، دوستان واقعی، معاسرت های خانوادگی و ... شده است.

جوانان این نسل با وابستگی که به فضاهای مجازی پیدا کرده اند تغییرات رفتاری فاحشی در زندگی خود ایجاد کرده ند و با بی اعتنایی به برخی ارزش ها و کوچک شمردن آنها به دنبال "کلاس و پرستیژ اجتماعی و فردی" بای خود هستند، با الگوبرداری از افرادی که در فضای مجازی هستند تمام ارزش ها را به ضد ارزش تبدیل کرده اند و این را موفقیت بزرگی برای خود می دانند. اینکه در خانه و کنار خانواده کمتر حضور داشته باشند و یا اگر باشند سرگرم شبکه های مجازی هستند. نسلی که تمام زندگی خود را در فضای مجازی می بیند قطعا راه موفقیتی در پیش نخواهد داشت. این نسل تبدیل شده است به نسلی هنجار شکن و کمال گرا.
 

متاسفانه عدم فرهنگ استفاده صحیح و مناسب از ابزارها و تکنولوژی های نوین ارتباطی باعث بروز چنین پیامدهایی در اجتماع کنونی ما شده است و جز با فرهنگ سازی و آموزش های درست تغییر پیدا نمی کند.البته باید افرادی که آموزش می بینند بخواهند اصلاح شوند وگرنه این آموزش ها فایده ای ندارد و "آب در هاون کوبیدن است".
 
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴-۱۱-۲۰ ۱۵:۴۴:۰۵
واقعا اینترنت و شبکه های بلای جان ما پدر و مادرها