ایران خبر- تونل 2 هزار کیلومتری توحید در زمانی بسیار کمتر از تونل رسالت به بهره برداری رسید و آن زمان این زمان کم را به رخ همه کشیده شد اما اندکی بعد از بهره برداری حاشیه های تونل یقه مسئولان، مردم و پیمانکار را گرفت.
ریزش آب از دیوارها و سقف تونل مسئولان شهرداری را به جنب و جوش انداخت که هرچه زودتر از پیمانکار بخواهند تا نسبت به عایق بندی تونل اقدام کند.
مدت ها گذشت و هنوز از سقف تونل آب چکه می کند، بطوریکه همین چند روز پیش بود که تونل به علت نشت آب مسدود شد اتفاقی که اندکی بعد مسئولان شهرداری علت آن را نشت آب از حوضچه میدان جمهوری عنوان کردند.
هنوز مردم با ترس از تونل توحید عبور می کنند چرا که گفته می شود کانال آبی که در این مسیر بوده، به جای تغییر مسیر توسط پیمانکار کور شده و آب به مانند سد در پشت دیوارهای تونل توحید مانده است.
در این میان جالبترین خبر این بود که پیمانکار هم از شهرداری تهران شکایت کند که چرا مطالباتش را پرداخت نکرده است.
پرونده تونل توحيد به دادگاه فرستاده شد
معاون برنامه ریزی و امور شوراهای شهرداری تهران گفت: پرونده اختلافات شهرداری تهران با پیمانکار تونل توحید به مرجع قضایی ارجاع شده و آنها در حال رسیدگی به این موضوع هستند.
ناصر امانی با اشاره به آخرین وضعیت پرونده اختلافات شهرداری تهران با پیمانکار تونل توحید، اظهار داشت: پرونده به مرجع قضایی ارجاع شده و آنها در حال رسیدگی به این موضوع هستند.
وی افزود: قاضی پرونده در حال رسیدگی به پرونده است، به همین دلیل هر حکمی که مرجع قضایی در این خصوص صادر کند، شهرداری تهران و پیمانکار موظف به اجرای آن هستند.
معاون شهردار تهران گفت: شهرداری و پیمانکار تونل توحید هر 2 تابع حکم صادره خواهند بود.
اقبال شاکری، رئیس کمیته عمران شورای شهر تهران با اعلام خبر طرح پرونده قرارداد تونل توحید در مراجع قضایی گفت: شرکت پیمانکار توحید، حتی بیش از مبلغ قرارداد و به علت ایجاد تغییرات و تأخیرات پروژه، ادعای غرامت کرده است و بر همین اساس دادگاه عمومی 9 کارشناس تعیین کرده تا ابعاد مختلف قرارداد این پیمانکار با شهرداری را بررسی کند، این درحالی است که شرکت پیمانکار بدون توجه به تصمیمات حَکَم به دادگاه رفته و قرار بود با ارائه مستندات خود، با تفاهم این مشکل حل شود نه اینکه این موضوع دادگاهی شود.
وی در خصوص سرانجام وضعیت فعلی تونل توحید و ادعای پیمانکار مبنی بر اینکه عایق بندی بر عهده شهرداری تهران بوده است گفت: پروژه تونل توحید به صورت دو عاملی به شرکت پیمانکار واگذار شده بود که بر این اساس طراحی و ساخت این پروژه بر عهده شرکت مذکور بوده است.
وی با بیان اینکه شرکت پیمانکار تونل توحید از ابتدا بر سر زه کشی و عایق بندی تونل با شهرداری تهران اختلاف داشته است اظهار میکند: شرکت پیمانکار مدعی بود از آنجایی که طراحی و ساخت با آنها است تشخیص میدهد که عایق بندی لازم ندارد، نهایتا به شهرداری اعلام کرد که میخواهد به روش ساخت تونل رسالت، تونل توحید را بسازد و به دلیل پایین بودن سطح آبهای زیرزمینی نیاز به عایق بندی و زه کشی ندارد و شهرداری نیز بنا به دلایلی نتوانست اعمال قدرت کرده و شرکت پیمانکار را متعهد به عایق بندی کند.
شاکری با بیان اینکه متاسفانه شرکت پیمانکار تونل توحید حتی نقشههای تونل را نیز نمیداد میافزاید: اختلافات حقوقی در زمینه قرارداد با این شرکت وجود دارد که این مسئله سبب استنکاف شرکت پیمانکار شده است.
وی با اشاره به اینکه با عدم عایق بندی تونل توحید مشکلات پس از افتتاح نمود پیدا کرد و مشکل شهرداری و شرکت پیمانکار بر سر این مسئله افزایش یافت، ادامه میدهد: سرانجام پس از چند سال مذاکره، فردی را به عنوان حَکَم انتخاب کرده و صورت جلسههایی را در خصوص تعهدات شرکت پیمانکار و شهرداری تعیین کردند اما قرار شد که پیمانکار همه نقشههای تونل را به شهرداری تحویل داده و قسمتهای ناقص را نیز تکمیل کند تا صورتجلسه نهایی شود.
رئیس کمیته عمران شورای شهر تهران با بیان اینکه پیمانکار هنوز تونل توحید را قطعی تحویل نداده است، تصریح میکند: با اینکه پیمانکار با تأخیرات فراوان تونل توحید را تحویل داده اما تحویل قطعی نشده و تنها با استناد به تردد خودروها در این تونل میگوید که تونل را به شهرداری یا همان کارفرما تحویل داده است. در حالیکه هنوز نقشهها و ... را تحویل نداده و هنوز بر سر مبلغ فعالیت های انجام شده اختلاف نظر وجود دارد.
وی با بیان اینکه بهترین کار برای حل مشکل فی مابین پیمانکار طرح و ساخت تونل توحید و شهرداری تهران مذاکره و تفاهم با انتخاب نمایندگان کارشناس و منصف است، می افزاید: پس از نشتیهای فراوان تونل توحید، معاونت فنی و عمرانی و همچنین منطقه دو عملیات عایق بندی این تونل را آغاز کردند؛ اما به دلیل محدودیتهای مالی و اعتباری منطقه دو این مهم تا پایان سال گذشته تکمیل نشد هر چند که شرکتی که کار عایق بندی تونل را انجام میدهد. 10 سال کار خود را ضمانت کرده و باید شهرداری نظارت دقیقی بر روی این عایق بندی انجام می دهد.
عایق بندی بر عهده کارفرما بوده نه پیمانکار
آبگرفتگی تونل توحید چند سالیست که هر از چندگاهی به تیتر یک رسانهها تبدیل میشود، تونل شهری که هفت سال قبل افتتاح شد اما بیشتر از تعداد سالهای عمرش آب گرفتگی به خود دیده و حالا عدم زه کشی و عایق بندی این تونل! خبرساز شده. هر چند که شرکت پیمانکار که طراحی و ساخت این تونل شهری را بر عهده داشته طی جوابیهای که به رسانهها داده مدعی شده که عایق بندی تونل شهری توحید حسب صورتجلسات تحویل پروژه، بر عهده کارفرما یعنی شهرداری تهران بوده و هیچ گونه ارتباطی به پیمانکار ندارد با این حال معاون فنی و عمرانی شهرداری این موضوع را رد کرده و میگوید: این موضوع نافی وظایف شرکت پیمانکار نیست.
شرکت پیمانکار معتقد است: «دلیل ریزش آب از سقف تونل توحید و برخی حاشیه پردازیها و اظهارنظرهای غیرکارشناسی که منتشر شده، کذب محض بوده. چرا که عایق بندی تونل شهری توحید حسب صورتجلسات تحویل پروژه، برعهده کارفرما یعنی شهرداری تهران بوده و هیچگونه ارتباطی به پیمانکار ندارد. ضمن اینکه معاونت فنی و عمرانی شهرداری تهران نیز این واقعیت را مطابق مصاحبه ای، تایید کرده است.»
پیمانکار وارد لیست سیاه می شود
اقبال شاکری با بیان اینکه متاسفانه پیمانکار تونل توحید علی رغم تاکیدات و تذکرات فراوان مبنی بر نشت پرده عایق و آب بند در این تونل تخلف کرده و متاسفانه آب بندی درستی در تونل توحید انجام نداده است، گفت: عدم آب بندی و نصب عایق سبب شده که مهم ترین تونل پایتخت در برابر نفوذ آب ضعیف باشد و هر گونه شکستگی لوله آب و ... سبب آسیب پذیری این تونل میشود.
رئیس کمیته عمران شورای شهر تهران با بیان اینکه پیمانکار تونل توحید تخلف بزرگی را در مورد عدم عایق بندی درست تونل انجام داده است گفت: به زودی نامهای به شهرداری و سازمان مدیریت خواهیم نوشت تا پیمانکار بزرگ این تونل در لیست سیاه قرار گیرد تا از این پس نتواند با عدم انجام درست کارهای عمرانی جان و مال مردم را به خطر بیاندازد.
یک تونل و همه شاکی
هفت سال پیش یک تونل در تهران ساخته شد که آن زمان نشانه اقتدار در ساخت و ساز محسوب می شد اما از همان ابتدا حاشیه ها این تونل را رها نکردند.
نشت آب از سقف تونل اول از همه مردم را شاکی کرد چرا که مدام تونل مسدود شده و ترافیک سنگین موجب آزار آنها میشد.
بعد از مردم نوبت شورای شهر و شهرداری تهران شد تا از دست پیمانکار به علت نقص در تکمیل پروژه شاکی شوند.
اما در این میان پیمانکار نیز معتقد است که عایق بندی بر عهده او نبوده و تازه از شهرداری هم به علت عدم پرداخت مطالبات شکایت کرده است.