۱
 
کد مطلب: 32026
 
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱ تير ۱۳۹۴ ساعت ۱۵:۵۵
شب گذشته تیم ملی والیبال ایران موفق شد در دومین میزبانی خود از لیگ جهانی 2015 برای دومین بار تیم آمریکا را که بهترین تیم والیبال جهان محسوب می‌شود را در سه ست پیاپی شکست دهد. به همین بهانه این گزارش نگاهی به مبلغ قراردادهای والیبالیست‌های کشورمان دارد.
 
ایران خبر- پس از ناکامی‌های پی در پی تیم ملی فوتبال ایران، صرف هزینه‌های میلیاردی برای اتعقاد قرارداد با بازیکنان و سرانجام نا امیدی از کسب موفقیت‌های جهانی، توجه مردم ایران به سوی تیم ملی والیبال جلب شد. این تیم که در حال حاضر برترین تیم آسیا به شمار می‌رود، در رده‌بندی جهانی FIVB که در 22 سپتامبر 2014 منتشر شد، با صعود یک پله‌ای با 134 امتیاز در ردهٔ 10 جهان قرار گرفت و اکنون از هواداران و علاقه‌مندان بسیاری در میان مردم برخوردار است.

عدم تمایل سازمان لیگ فدراسیون والیبال درباره انتشار مبلغ قراردادها
در این میان مبلغ قراردادهای بازیکنان این تیم پس از کسب موفقیت‌های بین المللی و مقایسه آن با مبلغ قراردادهای فوتبالیست‌ها قابل بازنگری است. هرچند که میزان گردش مالی لیگ برتر والیبال ایران در سال 93 از سوی این فدراسیون اعلام نشد، اما گردش مالی این لیگ در سال 92 معال 16 میلیارد تومان و مبلغ قراردادهای بازیکنان به طور میانگین بین 50 تا 700 میلیون تومان اعلام شد. این در حالی است که طی دو سال گذشته میزان این قراردادها چند برابر شده؛ اما سازمان لیگ فدراسیون والیبال بنا به دلایلی نامعلوم تمایل به انتشار رقم قرارداد بازیکنان و مربیان داخلی ندارد.

اخبار غیر رسمی منتشر شده در سال گذشته حکایت از این داشت که چند تن از ستارگان تیم ملی والیبال قراردادهایی در حدود یک میلیارد تومان را امضا کرده‌اند. گرانترین مربیان ایرانی والیبال هم حدود 300 میلیون تومان دستمزد می گیرند اما خولیو ولاسکو مربی سابق تیم ملی والیبال که فصل جدیدی در والیبال ایران رقم زد ماهیانه 20 هزار یورو معادل 80 میلیون تومان دستمزد می گرفت.


مبلغ بالای قراردادهای داخلی والیبالیست‌ها

در این میان سال گذشته نام سعید معروف، از شهرداری ارومیه و کاپیتان تیم ملی والیبال مردان ایران به عنوان گرانترین بازیکن والیبال ایران با مبلغ قرارداد 400 هزاردلار روی زبان‌ها افتاد؛ اما پس از آن با پیشنهاد حدود 4.3 میلیارد تومان از وی تیم زنیت کازان مواجه شد و نامش در ردیف گرانترین والیبالیست‌های جهان قرار گرفت.

یکی از مدیران معروف والیبال لهستان که قرار بود سال گذشته کار انتقال امیر غفور، بازیکن تیم ملی والیبال کشورمان را به لیگ این کشور انجام دهد، در مصاحبه‌ای درباره دستمزد والیبالیست‌های ایرانی گفته بود: در ایران چند باشگاه هستند که بسیار قوی هستند و برای قراردادها سخاوتمندانه خرج می‌کنند. عدم تمایل به آمدن در لیگ‌های اروپایی مشکل فرهنگی آنها نیست. آنها فقط به دلیل پول نمی‌آیند. تنها معروف به خارج از ایران آمد و به تیم زنیت کازان پیوست. آن هم به دلیل اینکه مبلغ قراردادش خیلی خیلی زیاد بود.

امیر غفور، ملی‌پوش تیم ملی والیبال ایران سال گذشته در طی اقامتش در لهستان برای برگزاری دو دیدار برابر تیم ملی والیبال لهستان در چارچوب رقابتهای لیگ جهانی پیشنهادی از یکی از باشگاه‌های معروف لهستانی به مبلغ 250 هزار یورو دریافت کرد، اما حتی حاضر نشد سر میز مذاکره بنشیند و همان اول پیشنهاد آنها را رد کرد.

این موضوع حکایت از این دارد که در کنار ترکیب قوی تیم ملی والیبال ایران، مبلغ قراردادهای والیبالیست‌ها در ایران به اندازه‌ای خوب است که آن‌ها تمایلی برای خروج از مرزها و پیوستن به تیم‌های خارجی را ندارند.


سقف قراردادها از مبلغ تعیین شده تا دریافتی بازیکنان

پیش از این نیز محمد موسوی، از بازیکنان تیم ملی والیبال کشورمان در مصاحبه‌ای از دستمزد خود و هم تیمی‌هایش گفت و اظهار کرد: وی درباره درآمد والیبال و اینکه آیا به فوتبال تنه می‌زند و آنها میلیاردی دستمزد می‌گیرند گفت: شکر خدا خوب است. اما در آن حد نیست. ما واقعا تلاش می‌کنیم و نان حل درمی‌آوریم. قطعا دوستانم نمی‌خواهند حقوقشان از زبان من گفته شود تنها بگویم آنقدر دستمزد می‌گیریم که بچه‌ها نخواهند فکرشان را درگیر بیزینس کنند و دغدغه مالی داشته باشند. البته وضع درآمدی ما در دو سال اخیر بهتر شده است.

در ایران سقف قراردادها ۵۰۰ میلیون تومان اعلام شده و به گفته خود والیبالیست‌ها، بازیکنان سقف قرارداد را رعایت کرده‌اند اما شنیده‌ها حکایت از این دارد که بیشترین قرارداد در والیبال ما دو برابر سقف قرارداد بوده است، یعنی حدود یک میلیارد تومان است.

در این میان نگرانی سرمربی‌های تیم‌های والیبال داخلی از افزایش مبلغ قراردادهای بازیکنان به موضوع باشگاه‌داری بازمی‌گردد. چرا که افزایش قیمت خرید بازیکنان و مربیان داخلی باعث سخت شدن باشگاه‌داری می‌شود.

در بطن گردش مالی لیگ برتر فوتبال ایران چه می‌گذرد؟
اما از سوی دیگر با نگاهی به افتخارات کسب شده از سوی این تیم و مقایسه ارقام قراردادهای آنان با بازیکنان فوتبال، این رقم ناچیز به شمار می‌آید. آمارهای رسمی سازمان لیگ فوتبال ایران از هزینه باشگاه‌های حاضر در لیگ برتر نشان می دهد طی فصل 93-94 که به تازگی به پایان رسید، مبلغی معادل 320 میلیارد تومان هزینه شده است.

حدود 90 درصد این مبلغ صرف دستمزد مربیان و بازیکنان شاغل در لیگ شده است و با توجه به تعداد 500 نفری این افراد، به طور میانگین برای هر نفر سرانه 640 میلیون تومان برآورد می شود


آندو برای حضور در دو فصل پیش تیم استقلال قرادادی دو میلیارد و 200 میلیون تومانی را امضا و در نهایت یک میلیارد و 700 میلیون تومان آن را دریافت کرد. این مبلغ که نمونه‌ای از ارقام نجومی قراردادهای فوتبالیست‌ها است برای آنان امری عادی و رایج به شمار می‌آید، در حالی که سقف دریافتی گرانترین بازیکن تیم ملی والیبال با توجه به کسب افتخارات پیاپی از این مبلغ کمتر است.

به نظر می‌رسد وزارت ورزش و جوانان باید در راستای از میان برداشتن تبعیض در میان بازیکنان رشته‌های مختلف ورزشی و با توجه به میزان افتخار آفرینی آنان تصمیمی اساسی گرفته و نظارت دقیقتری را بر قراردادهای منعقد شده میان بازیکنان و باشگاه‌ها اعمال کند.
 
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۱ ۱۶:۱۹:۵۵
پول بیت المال ببین خرج چیا میشه ! خدااااااایاااا