کد مطلب: 82599
 
تاریخ انتشار : سه شنبه ۳ اسفند ۱۳۹۵ ساعت ۱۲:۲۸
به گزارش ایران خبر،75سال قبل در چنین روزهایی رئیس جمهور وقت امریکا فرمانی صادر کرد که بی شباهت با فرمان جنجالی دونالد ترامپ رئیس جمهور فعلی این کشور نیست؛ به موجب فرمان او محرومیت، اخراج و توقیف تمام شهروندان ژاپنی-آمریکائی در خاک این کشور آغاز شد.
به گزارش مجله تاریخ فرادید، با حمله نیروی هوائی ژاپن و بمباران بندر نظامی و ناوگان آمریکا در جزیره هاوائی در هفتم دسامبر 1941،  محدودیت های مهاجران و اقلیت ها به ویژه ژاپنی الاصل ها افزایش یافت.
در سالهای 1941 تا 1945 طی دوران جنگ آمریکا و ژاپن بیش از 120000 ژاپنی آمریکائی که بیشتر از دو سومِ شان شهروند آمریکائی بودند، بدون هیچ دلیل و بدون اجرای مراحل قانونی ضمن از دست دادن تمام حقوق شهروندی و انسانی رهسپار بازداشتگاه های اسرای جنگی شدند.
تشنج و احساساتِ ضد ژاپنی بوسیله ی مطبوعات، سیاستمداران فرصت طلب و مذهبیون نژادپرست به اوج خود رسید. ژاپنی آمریکائی ها ظرف یکی دو هفته تبدیل به دشمن درونی، جاسوس و ستون پنجم شدند و حتی در خانه های شان در امان نبودند و مورد ضرب و شتم قرار می گرفتند. 
سرانجام فرانکلین روزولت، رئیس جمهوری وقت آمریکا در روز 19 فوریه 1942 فرمان 9066 ریاست جمهوری را صادر کرد. این فرمان دستور محرومیت، اخراج و توقیف تمام شهروندان ژاپنی آمریکائی، برای امنیت ملی، ضرورت نظامی و جلوگیری از هر نوع کارشکنی و خرابکاری بود. 
این فرمان بلافاصله برای شهروندان آمریکائی ژاپنی مقررات حکومت نظامی به وجود آورد و آنان حق مسافرت از یک شهر به شهر دیگر را نداشتند.
فرزندان این شهروندان از مدارس و کالج ها و پدران از مشاغل شان اخراج شدند. کسب و کارهایشان مورد حمله قرارگرفت و به تاراج رفت و یا به وسیله دولت ضبط شد. ورود ژاپنی آمریکائی به همه جا، حتی فروشگاه و رستوران و هتل ممنوع شد.
به آنان دستور دادند که با حمل یک کیف و یا چمدان کوچک بلافاصله خود را به محل های مشخص شده معرفی کنند.
توقیف و جابجائی آمریکائی های ژاپنی الاصل به وسیله ی "سازمان اولیاء امور جابجائی" که به همین منظور تشکیل شده بود و مسئول امور بازداشتگاه های اسرای جنگی نیز بودند، مورد اجراء گذاشته شد و این افراد تحت حفاظت گارد نظامی رهسپار بازداشتگاه ها شدند.
بازداشتگاه ها در مناطق کویر، بیابان های دور و خارج از محدوده و اکثراً حتی از ابتدائی ترین وسائل زندگی بی بهره بودند.
بازداشتگاه ها عمومی، به شدت شلوغ و غیربهداشتی با غذای نامرغوب بودند. تابستان ها گرمای طاقت فرسا و زمستان ها سرمای کشنده گریبانگیر آنان بود.
گفته می شود در این مدت تعداد زیادی از جوانان و نوجوانان ژاپنی الاصل داوطلب شدند که وارد ارتش آمریکا شده با ژاپن بجنگند. آمریکا آن داوطلبان را پذیرفت ولی پدران و مادرانشان همچنان در بازداشتگاه ها به سر بردند.
گرچه چهار سال بعد و با شکست ژاپن و آلمان بسیاری از آنان به خانه بازگشتند اما هنوز احساسات ضد ژاپنی به طور گسترده در مناطق مختلف شیوع داشت و بسیاری از آنان هیچگاه جایگاه و زندگی اولشان را به دست نیاوردند و بسیاری از آنان در فقر و بیماری تا مرگ ادامه ی حیات دادند. عکس های زیر مربوط به دوران سیاه ژاپنی الاصل ها در امریکای پس از حمله پرل هاربر است.