کد مطلب: 109582
 
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۴ فروردين ۱۳۹۷ ساعت ۰۸:۲۷
استعفای محمد علی نجفی، شهردار 67 ساله تهران بی‌شک یکی از مهم‌ترین رویدادهای سال گذشته محسوب می‌شود که پس لرزه‌های آن همچنان ادامه دارد.
 

به گزارش ایران خبر، نجفی یک هفته مانده به پایان سال 96، با انتشار رسمی خبر رفتنش از شهرداری تهران، مدیریت شهری پایتخت که طی 12 سال گذشته با حاشیه‌ها و چالش‌های بسیاری مواجه بود را وارد فاز جدیدی کرد. این حاشیه‌ها البته در تعطیلات عید هم دامنگیر شهرداری تهران بود و هر از گاهی خبری از گوشه و کنارها، استعفای شهردار تهران را رد یا تأیید می‌کرد! جالب اینکه برخی خبرها هم از پشیمانی شهردار تهران از استعفایش حکایت داشت و برخی دیگر نیز نوید ماندن «نجفی» در شهرداری تهران را می‌دادند.

تا جایی‌که یکی از سایت‌های خبری غیر رسمی از قول نجفی اعلام کرد او تسلیم نظر شورای شهر می‌شود و هرچه شورا بگوید را می‌پذیرد! «حتی در ادامه این خبر به صراحت آمده بود که شهردار تهران از فضای مثبت ایجاد شده در افکار عمومی نسبت به ماندنش و مذاکرات افراد و گروه‌های سیاسی، تمایل به ماندن پیدا کرده و ممکن است که در تصمیمش انعطاف نشان دهد! این نقل قول‌ها البته خیلی زود به سطح شبکه‌های اجتماعی رسید و بسیاری را مجاب کرد که استعفای نجفی که پیشتر به علت بیماری او مطرح شده بود، یک نمایش نیمه تمام است.

تا حدی که رجایی، مشاور شهردار تهران هم وارد این فضاسازی‌ها شد و گفت که هم نجفی، مایل به کناره‌گیری نیست و هم شورایی‌ها پذیرش استعفا را به مصلحت نمی‌دانند. این اتفاقات البته عده‌ای را بر آن داشت تا با قاطعیت بگویند نجفی با کمترین هزینه، عقب نشینی کرده و در بهشت می‌ماند. اما این خبرسازی‌ها دوام نیاورد، چه آنکه نجفی در حاشیه بازدید از نوروزگاه بلوار کشاورز در تعطیلات نوروز با جدیت آب پاکی را روی دست حاشیه سازان ریخت و اعلام کرد که استعفایش را پس نگرفته و اتفاقاً دلایل استعفایش را هم بیان خواهد کرد. شهردار تهران همچنین گفت که از جانب او هیچ استعفایی پس گرفته نشده و استعفایش همچنان دردست «محسن هاشمی» است! این اظهارات نجفی البته دوباره بحث جایگزینی شهردار کلانشهر را به میان کشید تا گمانه زنی‌ها برای «نفر دوم» آغاز شود. پیش از آغاز سال جدید و همزمان با طرح استعفای نجفی، به سیاق معمول، نام‌های زیادی به میان آمده بود، اما شورایی‌ها هرگونه اجماع نظر را به 19 فروردین، یعنی نخستین جلسه سال جدید موکول کرده بودند تا شاید اگر قرعه به «رفتن نجفی» افتاد، رایزنی‌ها برای «نفر دوم» آغاز شود. (چه آنکه برخی شورایی‌ها همچنان امید دارند تا گزینه‌ای که برای آمدنش، از هفت خان رستم گذشته بودند، رأی به ماندن دهد و دردسر انتخاب فرد جدیدی را برایشان ایجاد نکند!)

«محسن هاشمی»، «اسحاق جهانگیری» و «محسن مهر علیزاده» در سال گذشته، مهم‌ترین گزینه‌های محتمل شهرداری تهران بودند، اما تازه‌ترین خبرها از جلو افتادن جهانگیری نسبت به سایر رقبا حکایت دارد. «محسن هاشمی» هم که از زبان بسیاری، چه پیش از آمدن نجفی و چه حالا که موضوع استعفایش طرح شده، بهترین گزینه شهرداری تهران اعلام می‌شد، در این مدت هیچ گاه از آمدنش به شکل جدی حرفی نزده، اما در جلسه‌ای اعلام کرد که به میثاق نامه پایبند است و قصدی برای نشستن بر جای نجفی ندارد! اگرچه اظهار نظرهای دیگران خلاف این را نشان می‌دهد. بسیاری به میدان حمایت از «هاشمی» آمدند تا آرزویی که زمانی به بهانه پایبندی به میثاق نامه اصلاح‌طلبان مبنی بر ماندن در شورای شهر و نپذیرفتن مسئولیتی دیگر بر زمین مانده بود، با رفتن نجفی، قوت دوباره بگیرد. با این همه در حال حاضر گزینه های مختلفی از چهره های مطرح سیاسی و اجتماعی برای پست شهرداری تهران مطرح است. اما جلسه نوزدهم فروردین، جلسه سرنوشت ساز برای انتخاب شهردار پایتخت محسوب می‌شود.

منبع : روزنامه ایران