کد مطلب: 125061
 
تاریخ انتشار : سه شنبه ۴ دی ۱۳۹۷ ساعت ۱۵:۰۹
معاون مدیریت بحران استانداری سمنان از وجود 64 گسل شناسایی شده در این استان خبر داد و گفت: در 33 مورد از این گسل‌ها کار لرزه‌نگاری انجام شده است.
 

به گزارش خبرنگار ایسنا، علی خداداد در گردهمایی و کارگاه آموزشی اعضای شورای مدیریت بحران شهرستان‌های این استان با اشاره به خطرناک‌ترین این گسل‌ها اظهار کرد: گسل "آستانه بشم" بزرگترین و خطرناک‌ترین گسل شناسایی شده در این استان است.

این کارشناس حوادث و بلایای طبیعی با بیان اینکه بزرگترین و خسارت‌بارترین زلزله تاریخ در استان سمنان به وقوع پیوسته ادامه داد: این زلزله که سال 832 میلادی روی داده گستره‌ای از دامغان تا نیشابور را تحت‌تاثیر قرار داده و خسارات و کشته‌های بسیاری داشته است.

معاون مدیریت بحران استانداری سمنان از استان سمنان به عنوان یکی از بلاخیزترین مناطق کشورمان نام برد و گفت: در 20 سال گذشته از 39 بلای به‌وقوع پیوسته در کشور 20 نوع آن در استان سمنان تجربه شده است.

وی با اشاره به شرایط اقلیمی این استان پهناور افزود: 54 درصد از منابع طبیعی استان را مناطق بیابانی تشکیل می‌دهد و مناطق بیابانی از نظر مدیریت بحران شرایط خاص خود را داشته و امدادرسانی در آن با مشکلات خاص خود روبرو است.

خداداد با اشاره به اینکه از سال 92 با راه‌اندازی یک سامانه همه سوانح استان ثبت می‌شود اضافه کرد: خشکسالی و سرمازدگی خسارت‌بارترین بلایای طبیعی در استان طی سال‌های اخیر بوده است.

وی با بیان اینکه استان سمنان در 5 سال گذشته با خشکسالی مواجه بوده ادامه داد: از طرفی استان سمنان هم با سرمازدگی دیرس بهاره و هم سرمازدگی زودرس پاییزه روبرو است و همین سالانه خسارات زیادی به این استان وارد می‌کند.

معاون مدیریت بحران استانداری سمنان با اشاره به میزان خسارات ناشی از حوادث در این استان طی پنج-شش سال گذشته افزود: این حوادث 1670 میلیارد تومان خسارت به استان سمنان وارد کردند.

وی حجم خسارت ناشی از حوادث به استان از 76 تا 91 را نیز بالغ بر 2282 میلیارد تومان برشمرد و با اشاره به کمک‌های دولتی به آسیب‌دیدگان این حوادث گفت: تنها 13.2درصد از خسارات از سوی دولت جبران شدند.

وی با بیان اینکه خشکسالی و سرمازدگی بیشترین خسارت را به استان زدند، اظهار کرد: بعد از این دو سیل، طوفان و تگرگ بیشترین خسارات را به استان زدند.

معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استانداری سمنان با بیان اینکه ما دچار بحران فرهنگی هستیم گفت: تا مادامی که بر این بحران‌های فرهنگی غلبه نکنیم نمی‌توانیم در مدیریت بحران‌ها به‌درستی عمل کنیم.

 سعید ناجی در گردهمایی و کارگاه آموزشی اعضای شورای مدیریت بحران شهرستان‌های این استان اظهار کرد: بهبود مدیریت بحران‌ها در کشور مستلزم حل بحران‌های فرهنگی است.

وی، بخش عمده بحران‌ها را محصول مداخلات سوء انسانی دانست و افزود: همین مداخلات سوء و غیرمدبرانه است که منابع‌طبیعی و محیط‌زیست ما را با مشکلات و دشواری‌های جدی روبرو می‌کند.

معاون استاندار سمنان با انتقاد از بی‌توجهی به منافع عمومی گفت: وقتی در  کنار و حاشیه رودخانه‌ها و یا در مسیر گسل‌ها به ایجاد تاسیسات و بناها اقدام می‌کنیم بدیهی است که در ادامه با مشکل جدی روبرو می‌شویم.

ناجی به اهمیت سازه‌ها در حوادث طبیعی و غیرطبیعی، اشاره و خاطرنشان کرد: رویکرد ما به ساختمان‌سازی باید به گونه‌ای باشد که نه تنها پاسخگوی نیازهای امروز ما باشد بلکه با پیش‌بینی مدبرانه پاسخگوی بسیاری از نیازهای فردای ما نیز باشد.

وی، سودجویی‌های فردی را بلای جان بخش‌هایی از جامعه امروز ما دانست و گفت: ما به اصلاح فرهنگی در بسیاری از حوزه‌ها نیاز جدی داریم و تا زمانی که این اصلاحات فرهنگی ایجاد نشود تلاش‌های ما برای مدیریت بحران‌ها آنگونه که باید به ثمر نمی‌نشیند.

ناجی با اذعان به اینکه باید فرهنگ ترجیج منابع و منافع عمومی بر منافع شخصی را در جامعه تقویت کنیم تصریح کرد: باید بپذیریم شهر ما ، استان ما و حتی کشور ما بخشی از یک جامعه و واقعیت کلان‌تر به نام "زمین" است و بخش مهمی از بحران‌ها در گستره کره زمین به هم گره خورده و لذا ما نمی‌توانیم نسبت به آنها بی‌تفاوت باشیم.

معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استانداری سمنان با بیان اینکه هنوز در بسیاری از شهرستان‌ها در مدیریت بحران با مشکل جدی روبرو هستیم ادامه داد: فرونشست‌ها نمود و نتیجه برخی ندانم‌کاری‌ها در گذشته است. وقتی اجازه می‌دهیم که 90 درصد منابع آبی که عمدتا از دل سفره‌های زیرزمینی می‌آیند صرف کشاورزی شوند بدیهی است که امروز با پدیده فرونشست‌ها روبرو باشیم غافل از این که خود ما نیز یکی مسافران همان قطاری هستیم که امروز باید از خطوط ریلی بگذرد که ممکن است با خطر فرونشست‌ها روبرو و دچار حادثه شود.

منبع : خبرگزاری ايسنا