کد مطلب: 125244
 
تاریخ انتشار : شنبه ۸ دی ۱۳۹۷ ساعت ۰۷:۴۵
اگرچه بارش‌های پاییزی سال‌جاری آبی تا اندازه‌ای توانست به منابع آب زیر زمینی و سدهای کشور در برخی از مناطق روح تازه‌ای بدمد اما یکنواخت نبودن پراکندگی این نزولات جوی و سهم اندک برف در آن مشکل اصلی و کم آبی در ایران را حل نکرده است.
 
به گزارش ایران خبر،  
به طوری که سهم استان‌ها و حوضه‌های آبریزی که با مشکلات شدید کم آبی دست و پنجه نرم می‌کنند، از این بارش‌ها ناچیز است.
پیش‌بینی بارش‌های فصل زمستان هم چندان امیدوار‌کننده نیست و بر این اساس برآورد می‌شود که در ماه‌های آتی شاهد کاهش نزولات جوی باشیم. از این‌رو هنوز نگرانی‌ها از بابت تأمین منابع آب مصرفی در فصل تابستان 1398 به قوت خود باقی است و باید برنامه‌ریزی‌ها برای مدیریت مصرف را با جدیت بیشتری دنبال کرد.
اساساً در سال‌های اخیر برداشت آب‌های زیرزمینی و دست‌اندازی به ذخایر استاتیک به اندازه‌ای بوده است که مشکل کم آبی ایران با یک سال پر آب هم حل نخواهد شد. چراکه تخلیه و برداشت منابع آب زیرزمینی کشور به اندازه‌ای بوده که بارش‌ها تبدیل به روان آب نمی‌شوند. در همین حال در برخی از مناطق حتی فرونشست دشت‌ها بر اثر برداشت بی‌رویه، امکان جذب بارش‌ها را نیز از بین برده است. لذا حتی نباید در انتظار رفع خشکسالی با یک سال پر بارش ماند و عبور از بحران آب ایران تنها با سازگاری و مدیریت ممکن است.
کشور ما نیازمند توجه و دقت ویژه و مدیریت مصرف در حوزه‌های مختلف شرب، کشاورزی و صنعت است. موضوعی که باید برای آن برنامه‌ریزی و اقدام شود. باید با توجه ویژه به بهره‌وری آب، تنوع بخشی در معیشت مردم، استفاده از تکنولوژی‌های روز و همراهی همه ارکان دولتی و آحاد مردم، فشار را از روی منابع آب و خاک کشور برداشت. سیاست‌های اقتصادی را باید با ظرفیت‌های موجود هماهنگ کرد و جهتگیری‌ها را بر اساس مزیت‌های نسبی انجام داد. اگر ایران بتواند به سمت توسعه اقتصادی بر مبنای بنگاه‌های دانش بنیان حرکت کند، نگرانی‌ها نیز از نظر تأمین منابع آب کمتر و هر سال بحران خشکسالی کمرنگ‌تر خواهد شد. ضمن آنکه منابع آب موجود تنها متعلق به نسل کنونی نیست و باید با آینده نگری بیشتری برای مصرف آن برنامه‌ریزی شود.
منبع : ایران آنلاین