کد مطلب: 125295
 
تاریخ انتشار : شنبه ۸ دی ۱۳۹۷ ساعت ۱۶:۰۰
استاندار سمنان با بیان اینکه از ۲۸ دشت موجود در استان سمنان ۱۵ درصد از نظر برداشت آبی ممنوعه و ۱۳ دشت نیز فاقد ظرفیت بهره‌برداری منابع آبی است، خاطرنشان کرد بنابراین می توان گفت استان سمنان از این منابع آبی محروم است.
 

به گزارش ایران خبر، علیرضا آشناگر در دیدار با رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان و دیگر مدیران دستگاه های تابعه وزارت جهاد کشاورزی در استان، استفاده مناسب از منابع آبی موجود در بخش کشاورزی این استان را خواستار شد و اظهار کرد: باید از منابع آبی موجود در استان سمنان برای بخش کشاورزی استفاده بهینه شود.

وی ادامه داد: امروز لازم است تا با افزایش بهره‌وری به معیشت و توان اقتصادی بهره‌برداران بخش کشاورزی استان سمنان کمک کرده و با ارائه آموزش‌های لازم برای بهبود وضعیت بهره‌وری از منابع آبی موجود تلاش کنیم.

استاندار سمنان با اشاره به کسری ۱۵۰ میلیون متر مکعبی مخزن آب های زیرزمینی در استان سمنان، خشکسالی‌های متعدد و کمبود بارش را از جمله مشکلات این استان در تامین آب برای مصارف بخش های مختلف عنوان و خاطرنشان کرد: بارش سالانه ۱۰۰ تا ۱۲۰ میلی متری به اندازه‌ای نیست که بتوان از آن برای توسعه بخش کشاورزی بهره برد.


آشناگر، استفاده از آب در فصول پر بارش سال برای بخش کشاورزی را مورد تاکید قرار داد و با تجلیل از اقدامات سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان در این زمینه یادآور شد: باید کشت محصولات پر آب بر به کشت های پاییزه و زمستانه تبدیل شود.


وی، توجه به اجرای الگوی کشت را به عنوان یکی از مهمترین اولویت‌های استان سمنان در بخش کشاورزی دانسته و با اشاره به اینکه استان سمنان خاستگاه کشت پسته در کشور محسوب می شود، افزایش سطح زیر کشت این محصول استراتژیک و با ارزش افزوده بالا را خواستار شد.


استاندار سمنان با تاکید بر لزوم توسعه کشت های گلخانه‌ای در این استان به عنوان دیگر سیاست مهم دولت برای مدیریت مصرف آب در بخش کشاورزی بر ضرورت خروج محصولات کشاورزی پر آب بر از الگوی کشت این استان تأکید کرد.


آشناگر با اشاره به صادرات ۳۵ میلیون دلاری استان سمنان در بخش کشاورزی، تلاش سازمان جهاد کشاورزی این استان را ارزشمند توصیف کرد و افزود: زیرساخت‌های خوبی برای توسعه صادرات محصولات کشاورزی استان سمنان در حال فراهم شدن است. فرودگاه بین المللی شاهرود می‌تواند به توسعه صادرات محصولات کشاورزی استان سمنان کمک کند.


وی بر لزوم احیای باغات اطراف شهر سمنان و استفاده از پساب شهر سمنان برای مصرف در بخش کشاورزی، تاکید کرد و گفت: توسعه آبخیزداری و آبخوانداری و نیز همکاری سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان برای واگذاری اراضی فاقد ظرفیت کشاورزی این استان در راستای اقدامات توسعه ای در استان سمنان از دیگر مواردی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

استاندار سمنان همچنین بر لزوم حمایت از واحدهای تولیدی و صنعتی استان تاکید کرد و گفت: بی‌توجهی و عدم پشتیبانی از صنایع، تولید و اشتغال را در کشور و استان با خطر روبرو می‌کند.

به گزارش ایسنا، علیرضا آشناگر درکارگروه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان سمنان اظهار کرد: دستگاه‌های اجرایی استان موظفند که از صنایع تولیدی حمایت جدی کنند. هرگونه بی‌توجهی به این واحدها اشتغال را با مشکل مواجه می‌کند.

آشناگر، حفظ اشتغال موجود را امری ضروری خواند و اضافه کرد: حمایت از تولید در شرایط موجود و در دوران تحریم‌ها باید با قوت و جدیت بیشتری صورت گیرد. صنایع کشور در این شرایط با مشکلاتی مواجه هستند که دستگاه‌های خدمات‌رسان دولتی اجازه ندارند این مشکلات را مضاعف کنند. 

رئیس کارگروه رفع موانع تولید استان سمنان با اشاره به کمبود نقدینگی و مشکلات مالی در واحدهای تولیدی، حمایت بانک‌ها را مهم خواند و خاطرنشان کرد: در این شرایط ویژه دستگاه‌های اجرایی و بانک‌ها باید معوقات و بدهی‌های صنایع را تقسیط کنند.

آشناگر اظهار کرد: دستگاه‌های خدمات‌رسان و اجرایی حق قطع خدمات به بنگاه‌های اقتصادی را ندارند و باید از طرق دیگر نسبت به دریافت مطالبات اقدام کنند. 

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان سمنان که در معیت استاندار سمنان و در ادامه بازدیدهای استاندار از واحدهای صنعتی شهرستان سمنان از شرکت صنایع لاستیکی پارمیدا بازدید می‌کرد بر حمایت این سازمان از واحدهای صنعتی تاکید کرد و گفت: شرکت صنایع لاستیکی پارمیدا با سرمایه‌گذاری ۴۰۰ میلیارد ریالی در شهرستان سمنان حدود ۳۴۰ اشتغال در استان ایجاد کرده است.

بهروز اسودی ادامه داد: این واحد تولیدی موفق ظرفیت تولید سالانه 6800 تن انواع نوار لاستیک دور درب خودرو را دارد. این واحد تولیدی در سال گذشته به‌طور ماهانه حدود ۴۳۰ تن انواع نوار دور درب خودرو تولید و روانه بازار کرده است.

منبع : خبرگزاری ايسنا