کد مطلب: 128240
 
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۸ بهمن ۱۳۹۷ ساعت ۱۷:۵۶
متخصصان سلامت معتقدند که تغییر در نوع غذا و نوشیدنی‌های مصرفی به تسکین علائم جسمی و روانی سندرم پیش از قاعدگی (PMS) در زنان کمک می‌کند.
 

به گزارش ایران خبر، «الیزابت برتون- جانسون» از دانشگاه ماساچوست در این باره گفت: رژیم غذایی می‌تواند در بروز و تشدید علائم سندرم پیش از قاعدگی نقش داشته باشد.

سایت "مدیکال دیلی" در مطلبی در این رابطه آورده است که با رعایت نکات تغذیه‌ای ساده می‌توان علائم این سندرم را از درد بدن گرفته تا نوسانات خلقی کنترل کرد. برخی از این نکات تغذیه‌ای مفید عبارتند از:

مصرف بیشترِ سبزیجات برگ‌دار

درحالیکه لازم است سبزیجات جایگاه ویژه‌ای در رژیم غذایی داشته باشند، این ضرورت در زمان قاعدگی بیشتر می‌شود. مصرف خوراکی‌های سرشار از آهن به بهبود سطح انرژی کمک می‌کند.

کاهش مصرف نمک و قند

میل به مصرف مواد قندی بی‌دلیل نیست. تغییر در سطح هورمون باعث می‌شود فرد کالری بیشتری را نسبت به حالت طبیعی به ویژه به شکل چربی، کربوهیدرات یا خوراکی‌های شیرین مصرف کند. کارشناسان به زنان توصیه می‌کنند برای جبران میل به مصرف مواد قندی، غلات را جایگزین کنند. همچنین در صورت داشتن علائمی همچون ورم دست‌ها و انگشت‌ها کاهش مصرف نمک توصیه می‌شود.

مصرف لبنیات کم‌چرب

در صورت وجود علائمی همچون مشکلات خلق و خو، مصرف ماست کم‌چرب توصیه می‌شود. مطالعات متعددی وجود دارد که نشان می‌دهد کلسیم می‌تواند شدت این مشکل را در کنار دیگر علائم سندرم پیش از قاعدگی کاهش دهد.

خودداری از مصرف الکل و کافئین

مصرف الکل موجب از دست رفتن آب بدن شده و گرفتگی عضلات بدن را به همراه دارد. در سال ۲۰۱۸ مطالعه‌ای انجام گرفت که نشان داد علائم شایع سندرم پیش از قاعدگی با خودداری از مصرف مواد الکلی تسکین پیدا می‌کند. همچنین زیاده‌روی در مصرف کافئین بخصوص در اواخر روز کیفیت خواب را تحت تأثیر قرار می‌دهد. در این شرایط فرد احساس خستگی داشته و علائم مربوط به این سندرم نیز تشدید می‌شود.

منبع : خبرگزاری ايسنا