کد مطلب: 136706
 
تاریخ انتشار : دوشنبه ۷ مرداد ۱۳۹۸ ساعت ۲۱:۳۱
خطر سودجویی از دفترچه‌های بیمه با آزاد شدن ارز دارو، مخالفت نظام پزشکی با افزایش ظرفیت پذیرش دانشجوی پزشکی، زنان در انتظار امضای آقای رئیس، تهرانی‌ها چه نام‌هایی برای فرزندانشان انتخاب می‌کنند؟، سرخط اخبار اجتماعی ایسنا در روز دوشنبه (۷ مردادماه) است.
 

به گزارش ایران خبر، اداره اخبار اجتماعی ایسنا امروز (۷ مرداد)، ۶۰ خبر،مصاحبه و گزارش تولید و منتشر کرده است که گزیده مهمترین این اخبار به همراه تیتر و لینک در زیر می‌آید: 

وزیر بهداشت خبر داد: اعلام نتایج بازرسی‌های ارزی بزودی

وزیر بهداشت درباره نامه رئیس جمهوری به چهار وزیر درباره تخلفات ارزی گفت: ما قبل از این که آقای رییس جمهوری این نامه را بزنند، کارمان را با دستور شفاهی او آغاز کرده بودیم. بنده از روز اولی که به وزارت بهداشت آمدم اکیپ‌هایی را برای ارزیابی این موضوع گذاشتم و نتایج آن در حال آماده شدن است و در روزهای آینده به استحضار می‌رسانیم.

به گزارش ایران خبر،  دکتر سعید نمکی در مراسم رونمایی از سامانه مصورسازی اطلاعات جمعیتی سلامت و بیماری‌ها در ایران با حضور در جمع خبرنگاران در این باره اظهارکرد: برای بررسی تک‌تک ارزهایی که به صنعت دارو و تجهیزات پزشکی داده‌ایم، اکیپ‌هایی گذاشتیم تا وضعیت آن‌ها را بررسی کنند که به محض آماده شدن نتایج، آن را به اطلاع رسانه‌ها، مردم و آقای رئیس‌جمهوری خواهیم رساند.

خطر سودجویی از دفترچه‌های بیمه با آزاد شدن ارز دارو

پس از مطرح شدن شبهاتی در زمینه نحوه هزینه‌کرد ارز ۴۲۰۰ تومانی دارو و تجهیزات پزشکی، درخواست‌هایی درباره تغییر سیاست‌های دولت مبنی بر تک نرخی شدن ارز برای واردات دارو و تجهیزات پزشکی از سوی تولیدکنندگان و واردکنندگان این محصولات مطرح شد.

شرط‌ سازمان غذا و دارو نیز برای آزاد شدن نرخ ارز دارو و تجهیزات این است که در جهت حمایت از بیماران به عنوان مصرف‌کننده این محصولات، مابه‌التفاوت نرخ ارز در اختیار بیمه‌ها قرار گیرد. حال سوال آن است که در صورت آزاد شدن نرخ ارز دارو و تجهیزات و تخصیص ارزیابی نیمایی به آن، آیا سازمان‌های بیمه‌گر توانایی پرداخت مابه‌التفاوت آن را دارند و به‌طور کلی ارزیابی بیمه‌ها از تک نرخی شدن قیمت ارزو دارو و تجهیزات چیست؟

در همین زمینه مهندس طاهر موهبتی - مدیرعامل سازمان بیمه سلامت - در گفت‌وگو با ایسنا در واکنش به مباحثی مبنی بر لزوم نیمایی شدن ارز دارو و تجهیزات و پزشکی و جبران مابه‌التفاوت نرخ آن با ارز دولتی از سوی بیمه‌ها گفت: در سال گذشته و به دنبال تحولات ارزی، ابتدا قرار بود تا به جای اینکه پول به واردکنندگان دارو اختصاص یابد، توسط بیمه‌ها دریافت شود و به عنوان یارانه دارو برای مصرف کنندگان اعمال شود. در این صورت قیمت دارو آزاد می‌شد و ما با اعمال حمایت بیمه‌ای موظف بودیم تا دارو کماکان ارزان به دست مردم برسد.

علت مخالفت نظام پزشکی با افزایش ظرفیت پذیرش دانشجوی پزشکی

رییس کل سازمان نظام پزشکی در واکنش به طرح دو فوریتی مجلس برای افزایش ظرفیت پذیرش دانشجوی پزشکی گفت: افزایش بی‌رویه ظرفیت پذیرش دانشجوی پزشکی اگر هماهنگ با ارتقای زیرساخت‌های لازم نباشد، باعث کاهش جدی کیفیت سواد سلامت و سطح علمی و عملی فارغ‌التحصیلان پزشکی می‌شود و آسیب آن نیز قطعا به مردم می‌رسد.

دکتر محمدرضا ظفرقندی در گفت‌وگو با ایسنا درباره مباحث مرتبط با ظرفیت پزشکی کشور اظهارکرد: مسایل ظرفیت پزشکی بحثی بسیار کارشناسی و فنی است و همانطور که کمبود ظرفیت پزشکی، کشور را با مشکلاتی مواجه می‌کند، مازاد ظرفیت نیز همین طور است و مشکل آفرین خواهد بود. به همین دلیل اعتقاد داریم باید در فرآیندی علمی و کارشناسی، ظرفیت‌ها تثبیت و درباره آن‌ها اقدام شود.

مرگ سالانه ۳۱۳ هزار تن در کشور به دلیل بیماری‌های غیرواگیر / اپیدمی بیماری در سیل نداشتیم

وزیر بهداشت با اشاره به هزینه‌های ناشی از بیماری‌های غیرواگیر و با بیان اینکه از ۳۸۰هزار مرگ سالانه در کشور، ۳۱۳ هزار مورد به دلیل بیماری‌های غیرواگیر است، گفت: این امر نشان می‌دهد که ورود فعال به حوزه بیماری‌های غیرواگیر باید در اولویت قرار گیرد.

مراسم افتتاح اولین سامانه مصورسازی اطلاعات جمعیتی سلامت و بیماری در ایران با حضور وزیر بهداشت، معاون بهداشت، رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس و ...در دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد. نمکی در این نشست گفت: در سال‌های گذشته از ۳۸۰ هزار مرگ سالانه، ۳۱۳ هزار مرگ به دلیل بیماری‌های غیر واگیر و ۲۵ هزار مرگ به دلیل بیماری‌های واگیردار بوده است. در این میان حدود ۱۰۰ هزار مرگ به دلیل ابتلا به فشار خون و عوارض ناشی از آن اتفاق افتاده است  که این امر تاثیری زیاد بر بودجه و اقدامات سیاستگذاران عرصه سلامت دارد و نشان می‌دهد ورود فعال به حوزه بیماری‌های غیرواگیر باید در اولویت قرار گیرد. تفاوت در بیماری‌های غیر واگیر و بیماری‌های واگیردار نشان می‌دهد نوع سیاستگذاری در این بخش نیز باید متفاوت از یکدیگر باشد.

زنان در انتظار امضای آقای رئیس

حدود هشت سال از تولد لایحه «تامین امنیت زنان علیه خشونت» می‌گذرد. قوه قضائیه اواخر اردیبهشت‌ امسال برای اتمام بررسی این لایحه تا سه هفته بعدش در حالی قول مساعد داده بود که اکنون بعد از گذشت حدود دو ماه از فرصت تعیین‌ شده هنوز از ارائه این لایحه به دولت خبری نیست؛ لایحه‌ای که براساس آخرین پژوهش‌های سال ۸۳ وزارت کشور می‌تواند ۶۶ درصد زنان ایرانی را که انواع خشونت‌ها را تجربه کرده‌اند زیر چتر حمایت خود بگیرد.

به گزارش ایران خبر،  اگرچه امروزه زنان در زمینه‌های علمی و آموزش عالی پیشرفت‌های چشم‌گیری داشته‌اند و از آنان به عنوان اصلی‌ترین قشر جامعه که نیمی از پیکره اجتماع را می‌سازند و تولد و تربیت نیم دیگر و آیندگان را بر عهده دارند، یاد می‌شود اما بیش از نیمی از آنها هنوز با خشونت‌های خانگی مواجه‌اند به طوری که آمار موسسه صلح و اقتصاد در سال ۲۰۱۵ نشان می‌دهد از بین ۱۶۲ کشور مورد مطالعه، ایران در رتبه ۱۳۸ قرار دارد.

تیر خشونت علیه زنان نه تنها از سوی همسر بلکه ممکن است از سوی پدر، برادر یا سایر مردان بر روح، جسم یا روان زنان اصابت کند و عوارض روانی و جسمانی متعددی همچون افسردگی، بیماری‌های اضطرابی، اقدام به خودکشی، اختلال در نوع غذا خوردن، کمر درد، مشکلات گوارشی، وضعیت سلامت پایین، محدودیت‌های حرکتی، بارداری‌های ناخواسته و سقط جنین را به همراه داشته باشد، به طوری که براساس اطلاعات سازمان بهداشت جهانی ۳۰ درصد از خشونت‌ علیه زنان از طرف غیر همسر و ۷۰ درصد از طرف همسر بوده است البته زنانی که تجربه خشونت از طرف همسر را داشته‌اند، افسردگی در آنها دو برابر بیشتر دیده می‌شود.

ازدواج‌های صوری درپی افزایش «وام ازدواج»

معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان با بیان این که افزایش وام ازدواج کمکی به افزایش میزان ازدواج در کشور نمی‌کند، گفت: افزایش وام ازدواج بیش از این مقدار منجر به مشکلاتی نظیر ازدواج صوری یا کودک همسری به دلیل مشکلات اقتصادی و فرهنگی خواهد شد.

به گزارش ایران خبر،  محمد مهدی تندگویان در نشست خبری که به مناسبت هفته ازدواج برگزار شد، افزود: امسال مجمع خیرین ازدواج کشوری برای اولین بار تشکیل می‌شود و از ۱۹ مرداد با حضور وزیر ورزش و جوانان آغاز به کار می‌کند. وزارت کشور نیز قول داده است تا در این راستا و موضوعات مربوط به ثبت این تشکل حمایت‌های لازم را داشته باشد.

اولویت‌های کاری مدیرعامل جدید تامین اجتماعی

مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی تعادل درآمدها و هزینه‌های سازمان تامین اجتماعی برای انجام به موقع پرداخت‌ها، تعهدات، ارائه و گسترش خدمات غیرحضوری این سازمان را دو اولویت کاری مهم خود برشمرد.

مصطفی سالاری در گفت‌وگو با ایسنا درباره اولویت‌های کاری‌اش در تامین اجتماعی که بیش از یک ماه است مسئولیت اداره آن را بر عهده گرفته است، اظهار کرد: نزدیک کردن و ایجاد تعادل بین درآمدها و هزینه‌های سازمان تامین اجتماعی اولویت اول ماست تا بتوانیم پرداخت‌ها و تعهداتمان را به موقع انجام دهیم.

جزییات رسیدگی به خانواده کودکان کار از سوی کمیته امداد

مدیرکل مرکز خدمات مددکاری کمیته امداد امام خمینی جزئیات نحوه رسیدگی به وضعیت خانواده کودکان کاری که تحت پوشش کمیته امداد هستند را تشریح کرد.

مجید ملکشاهی در گفت و گو با ایسنا با اشاره به اینکه براساس گفته فرمانداری تهران بنا شده است تا کارهای خانواده‌های کودکان کار که تحت پوشش کمیته امداد هستند، خارج از نوبت پیگیری شود، اظهارکرد: قاعده کمک ما به کودکان کار و خیابان این است که اگر سازمان بهزیستی به عنوان ستاد اصلی این کار، در حین شناسایی و جمع آوری کودکان به کودکی برخورد کنند که خانواده وی تحت پوشش کمیته امداد است، او را به ما معرفی می‌کنند و ما نسبت به پیگیری وضعیت این کودکان و رفع و رجوع مشکلات آنها اقدام می‌کنیم.

افزایش ۵۰۰ تا ۷۰۰ هزار تومانی حقوق معلمان

سرپرست وزارت آموزش و پرورش گفت: در طرح معلم تمام وقت ۵۰۰ تا ۷۰۰ هزار تومان به حقوق معلم افزوده می‌شود که بخشی از کمبود نیرو را جبران می‌کند و احتمالا تعداد ثبت نام کنندگان در این طرح تا شهریور به رقم ۱۰۰ هزار می‌رسد.

به گزارش ایران خبر، سید جواد حسینی در نشست تبیین سیاست‌ها و اولویت‌های وزارت آموزش و پرورش در سال ۹۸ که در سالن اجتماعات ساختمان شهید رجایی وزارت آموزش و پرورش برگزار شد، ضمن ابراز خرسندی و بیان ضرورت برگزاری جلسات مستمر با مدیران و کارشناسان ستادی گفت: این عنوان برای برنامه امروز صحیح نیست و صرفا قصد اعلام برنامه‌ها را ندارم، بلکه قصدم رسیدن به ادراکات مشترک سازمانی است.

منظور از «معلم تمام وقت» چیست؟

معاون دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش از تضعیف، تحمیل و تحریف به عنوان سه چالش اصلی پیش روی اجرای سند تحول یاد کرد و گفت: یک نمونه از تحریف معانی و مفاهیم این است که منظور ما از معلم تمام وقت در سند تحول این است که وی در مدرسه فرصت داشته باشد طراحی موقعیت‌های آموزشی و پژوهشی کند و نه آنکه ساعت اضافه تدریس به او بدهیم.

مجید رعنایی در نشست تبیین سیاست‌ها و اولویت‌های وزارت آموزش و پرورش در سال ۹۸ که در سالن اجتماعات ساختمان شهید رجایی وزارت آموزش و پرورش برگزار شد با بیان اینکه سند تحول بنیادین، سندی راهبردی است و به عنوان سند کلان و ملی کشور مطرح است،اظهارکرد: انسجام در سیاست گذاری‌ها، نهادینه کردن برنامه محوری، عدم تغییر در برنامه‌های اساسی با تغییر وزرا، ایجاد هماهنگی بین برنامه‌ریزان و مجریان از اهداف و رویکردهای عمده سند تحول است.

علت اختلال در سامانه سیمفا / دود اختلاف پلیس و وزارت کشور در چشم تهرانی‌ها

مدیرعامل ستاد معاینه فنی شهرتهران از معطلی هفت ساعته مراجعه کنندگان به مراکز معاینه فنی به دلیل قطع سامانه سیمفا خبر داد.

نواب حسینی منش در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اتفاق روز گذشته مبنی بر قطع سامانه سیمفا گفت: مراکز معاینه فنی به سیستم یکپارچه سیمفا متصل هستند و این سامانه نیز به سامانه VIN نیروی انتظامی متصل است.

وی با بیان اینکه نیروی انتظامی به ازای هر پلاکی که توسط سیمفا به وی ای ان پلیس متصل می‌شود، خدمات دریافت می‌کند،اظهارکرد: همواره اختلالاتی در اتصال سامانه سیمفا وجود داشت اما روز گذشته از ساعت ۷ و ۳۰ دقیقه سامانه قطع شد و پاسخ درستی نیز مبنی بر اینکه چه زمانی این سامانه متصل می‌شود نیز دریافت نمی‌کردیم.

تهرانی‌ها چه نام‌هایی برای فرزندانشان انتخاب می‌کنند؟

در سه‌ ماه نخست سال ۹۸ در استان تهران نام‌های «امیرعلی» و «فاطمه» بیشترین فراوانی را در میان اسامی انتخاب شده داشتند. همچنین در این میان نام‌هایی چون سامیار،کارن، آراد، نیلا و سلین نیز میان تهرانی‌ها از محبوبیت برخوردار بودند.

به گزارش ایران خبر، براساس گزارش‌های سازمان ثبت‌ احوال استان تهران در سه ماه نخست سال ۹۸ (فروردین،اردیبهشت،خرداد) برخی از نام‌های دخترانه و پسرانه  بیشترین فراوانی را در میان اسامی دیگر داشتند. در فروردین ماه اسامی پسرانه به ترتیب امیرعلی، سامیار، امیرحسین، علی، امیرعباس، کیان ،محمدحسین، ماهان، کارن، آراد و اسامی دخترانه به ترتیب فاطمه، حلما، بهار، زهرا ،باران، مرسانا، آوا، نورا، هانا و ریحانه جزو بیشتر اسامی انتخابی بودند.

نگرانی در مورد ایمنی مدارس غیردولتی

معاون آمادگی و مقابله سازمان مدیریت بحران کشور با تاکید بر لزوم آمادگی مدارس در برابر مخاطرات طبیعی و غیرطبیعی گفت : در ارائه مجوز به مدارس غیردولتی باید حساسیت های بیشتری اعمال شود.

محمدفرید لطیفی در گفت وگو با ایسنا، درباره وضعیت ایمنی در مدارس اظهارکرد: یکسری مولفه‌ها و استانداردها در ساخت مدارس وجود دارد که در مدارس جدیدالاحداث رعایت شده است و به همین دلیل در اینگونه مدارس، مشکلات ایمنی کمتری به چشم می‌خورد اما نگرانی‌هایی در مورد وضعیت ایمنی مدارس قدیمی همچنین مدارس غیردولتی همچنان وجود دارد.

وی با اشاره به غیر ایمن بودن مدارس دارای قدمت زیاد گفت: ساختمان‌هایی که قبل از تصویب آیین‌نامه ۲۸۰۰ ساخته شده‌اند، متاسفانه در برابر انواع مخاطرات به‌خصوص زلزله وآتش سوزی فاقد اصول ایمنی هستند. 

اعلام دلیل تیراندازی عصردیروز در محدوده میدان آزادی

رئیس کلانتری ۲۰۹ پایانه غرب علت تیراندازی عصر دیروز در محدوده میدان آزادی را اعلام کرد.

به گزارش ایسنا، حوالی ساعت ۱۵ دیروز یکی از شهروندان با مراجعه به کلانتری ۱۴۸ انقلاب اسلامی از سرقت موتورسیکلتش خبر داد و گفت: در حالی که برای انجام کاری به پارک لاله رفته بود، موتورسیکلتش توسط افراد ناشناس به سرقت رفته است.

با اخذ شکایت این فرد، بلافاصله دوربین‌های مداربسته محدوده سرقت مورد بازرسی قرار گرفت و مشاهده شد فردی سابقه دار به همراه همدستش اقدام به این سرقت کرده است که بلافاصله اقدامات ماموران برای شناسایی و دستگیری این فرد آغاز شد.

به گزارش ایران خبر، پربازدیدترین اخبار اجتماعی ایسنا به شرح زیر است: 

برای درمان «کبد چرب» چه بخوریم؟

۴ فایده مهم اهدای خون

تهرانی‌ها چه نام‌هایی برای فرزندانشان انتخاب می‌کنند؟

ضرب و شتم یک زن پس از سرقت کیفش در زعفرانیه

زنان در انتظار امضای آقای رئیس

منبع : خبرگزاری ايسنا