کد مطلب: 139642
 
تاریخ انتشار : يکشنبه ۷ مهر ۱۳۹۸ ساعت ۱۳:۰۳
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت گفت: افرادی که فاقد هیچ نوع بیمه ای نیستند همزمان با هفته بیمه سلامت می توانند در ابتدای آبان ۹۸ برای برخورداری از بیمه ثبت نام کنند.
 

به گزارش ایران خبر، طاهر موهبتی، در نشست خبری روز یکشنبه در خصوص خدمات آزمایشگاهی که در سال گذشته ارائه شده است، گفت: از میان هزار و ۱۴۳ خدمتی که در بخش آزمایشگاهی تعریف شده، ۸۰۰ خدمت تحت پوشش سازمان بیمه سلامت است که در سه سرفصل پاتولوژی، ژنتیک و آزمایشات بالینی قرار گرفته است.

مدیرعامل بیمه سلامت با اشاره به اینکه در سال گذشته ۸۰۰ میلیارد تومان در بخش خدمات آزمایشگاهی هزینه شده است، اظهار داشت: بیشترین هزینه مربوط به آزمایشات تیروئید، چربی خون و آزمایش اندازه گیری سلول های خونی بوده است.

وی افزود: در سال گذشته برای آزمایش ویتامینD نیز ۱۸  میلیارد تومان هزینه شده است.

موهبتی یادآور شد: برخی از آزمایشات که مراجعه کننده کمتری دارد باید از پوشش ای خارج و در ازای آن آزمایش های غربالگری تحت پوشش قرار گیرد به طوری که اخیرا از شورای عالی بیمه تقاضا کردیم سه الی چهار خدمت در بخش غربالگری را تحت پوشش بیمه قرار دهد.

مدیرعامل بیمه سلامت خاطرنشان کرد: در این صورت می توانیم با بیمه آزمایشات غربالگری بسیاری از بیماری ها را کاهش دهیم و از بروز آنها جلوگیری کنیم و به سمتی برویم که این آزمایشات هزینه کمتری برای مردم داشته باشد.

به گفته وی اگرچه وضعیت بودجه ای ما به نحوی است که نمی توانیم پوشش جدید تعیین کنیم و از لحاظ قانونی باید منابع هر پوشش جدید بیمه ای را ببینیم اما احساس ما این است که اگر غربالگری راه بیفتد بسیاری از بیماری ها کاهش پیدا می کند.

موهبتی همچنین از آغاز پوشش بیمه اجباری از آحاد مردم از هفته بیمه سلامت خبر داد و اظهار داشت: در ابتدای آبان ماه و همزمان با هفته بیمه سلامت، ثبت نام برای بیمه اجباری آحاد مردم آغاز می شود که البته آزمون وسع نیز همزمان توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی انجام خواهد شد که از لحاظ قانونی یک ماه نیز زمان برای ارزیابی درآمد افرادی که برای بیمه اجباری ثبت نام می کنند، در نظر گرفته شده است.

مدیرعامل بیمه سلامت ادامه داد: براساس ثبت نامی که برای پوشش اجباری بیمه انجام می دهند و خوداظهاری خانواده ها، حق بیمه تعیین می شود که افرادی که نیازمند هستند و توانایی پرداخت حق بیمه را ندارند، با تأیید وزارت رفاه حق بیمه را دولت می دهد اما برای سایر افراد ماهیانه ۴۸ هزار و ۴۰۰ تومان و در سال ۵۸۱ هزار تومان حق بیمه باید پرداخت شود.

وی با اشاره به اینکه ثبت نام بیمه اجباری به صورت الکترونیک انجام می گیرد، تصریح کرد: افرادی که هیچ پوشش بیمه ای ندارند می توانند از این فرصت برای پوشش بیمه ای استفاده کنند و در هنگام ثبت نام به آنان اعلام می شود ظرف مدت یک ماه پیامکی مبنی بر اینکه در چه دهک درآمدی قرار دارند، ارسال می شود و اگر طی این مدت پیامکی نیامد، می توانند از طریق کد رهگیری پیگیری کنند.

موهبتی گفت: تمامی تمهیدات لازم دیده شده و همچنین  آئین نامه رسیدگی به شکایات با وزارت رفاه در حال تنظیم است و آنهایی که نسبت به دهک درآمدی خود اعتراض دارند می توانند اقدام کنند.

مدیرعامل بیمه سلامت افزود: براساس آمار ۱۰ درصد کشور از هیچ پوشش بیمه ای برخوردار نیستند که می توانند در دوره ۶ ماهه از تسهیلات در نظر گرفته شده در آئین نامه برخوردار باشند.

وی خاطرنشان کرد: براساس ارزیابی وسع، تسهیلاتی مانند پرداخت یارانه بیمه همگانی از ۱۰۰ تا ۵۰ درصد در نظر گرفته شده و همچنین سرانه بیمه نیز از سوی دولت پیش بینی شده است.

موهبتی به چالش های پیش رو اشاره کرد و گفت: در خصوص اجرای بیمه اجباری، چالش هایی نیز خواهیم داشت که مهمترین آن، ضمانت اجرایی آن است که باید برای رفع این مشکل تمهیداتی اندیشیده شود.

وی ادامه داد: از مردم تقاضا می کنیم از این فرصت استفاده لازم را ببرند و از طریق سایتی که اعلام خواهد شد ثبت نام کنند و همچنین سامانه ۱۶۶۶ بیمه سلامت نیز آماده پاسخگویی به سوالات مردم است.

مدیرعامل بیمه سلامت با اشاره به اینکه براساس اعلام مرکز آمار، حدود ۸ میلیون نفر بیمه نیستند گفت: یکی از دغدغه های ما شناسایی این گروه از افراد است که از طریق شورای روستا، تشکل ها، بسیج، مراکز بهداشتی و غیره، افراد فاقد بیمه شناسایی خواهند شد و همچنین می توان از بیمارستان ها نیز کمک گرفت و تعداد افرادی که مراجعه می کنند و بیمه نیستند را شناسایی کرد.

موهبتی در مورد پرداخت مطالبات مراکز درمانی طرف قرارداد نیز تأکید کرد: تا پایان هفته آینده ۸۰۰ میلیارد تومان از هزینه های مراکز دولتی و دانشگاهی را پرداخت می کنیم و در این صورت مطالبات آنان تا تیرماه پرداخت شده است و بخش های دیگر درمانی نیز به همین نسبت اعتبار اختصاص می یابد تا بتوانیم بخشی از بدهی خود را به آنان پرداخت کنیم.

وی خاطرنشان کرد: همچنین در سطح یک روستائیان پنجمین مرحله را نیز تا پایان هفته آینده پرداخت می کنیم در حالی که در این بخش هم ما و هم وزارت بهداشت با محدودیت جدی منابع مواجهیم اما چون سطح یک برای ما مهم است بخشی از هزینه های آنها را پرداخت خواهیم کرد.

مدیرعامل بیمه سلامت با اشاره به اینکه سالانه سه هزار و ۲۰۰ تا سه هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان در بخش سطح روستائیان هزینه می شود، گفت: در تمامی روستاها، خدمات سطح یک انجام می شود.

موهبتی اظهار داشت: در حال حاضر ۲۲ میلیون نفر تحت پوشش بیمه سلامت هستند و به تمام روستائیان سرانه درمان می دهیم. این در حالی است که بخشی از این روستائیان تحت پوشش ما نبوده و تحت پوشش تأمین اجتماعی هستند که سرانه آنها را می دهیم که در این خصوص سازمان تأمین اجتماعی و وزارت بهداشت باید تمهیداتی بیندیشند.

منبع : خبرگزاری مهر