کد مطلب: 152458
 
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۵ مرداد ۱۳۹۹ ساعت ۱۸:۳۵
یک راهنمای کلینیکی در کانادا می‌گوید که چاقی را باید براساس سلامت افراد تعریف کرد نه فقط وزن آنها.
 

به گزارش ایران خبر، این راهنما همچنین به پزشکان توصیه می کند در زمینه مقابله با چاقی صرفا از تجویز رژیم غذایی و ورزش فراتر روند و در عوض بر دلایل ریشه ای افزایش وزن تمرکز کنند و رویکردی جامع تر به سلامتی داشته باشند.

این راهنما که روز سه شنبه در نشریه انجمن پزشکی کانادا منتشر شد به ویژه زدن برچسب های منفی مرتبط با چاقی به مراجعه کنندگان به نظام بهداشتی را ملامت می کند.

این راهنما که قرار است مورد استفاده پزشکان عمومی در تشخیص و درمان چاقی قرار گیرد می گوید: روایت فرهنگی غالب در مورد چاقی به فرضیاتی درباره بی مسئولیتی فردی و فقدان اراده دامن می زند و کسانی که با چاقی زندگی می‌کنند را مقصر می‌شناسد و سرافکنده می‌کند.

شیمنا راموس-سالاس، مدیر تحقیقات و سیاستگذاری در "اوبیسیتی کانادا" و یکی از نویسندگان این راهنما گفت که تحقیقات نشان می دهد بسیاری از پزشکان علیه بیماران چاق تبعیض قائل می‌شوند و این می‌تواند صرفنظر از وزن مریض به نتایج بهداشتی بدتری منجر شود.

به گفته سازمان آمار کانادا، میزان چاقی در سه دهه اخیر در این کشور سه برابر شده و اکنون یک چهارم مردم دچار اضافه وزن بیش از حد هستند.

این راهنما از سال ۲۰۰۶ اصلاح نشده بود. نسخه تازه با کمک "اوبیسیتی کانادا"، انجمن پزشکان و جراحان متخصص چاقی کانادا و موسسه تحقیقات بهداشتی کانادا انجام شد.

هرچند توصیه های تازه هنوز شامل معیارهای شناسایی مثل شاخص توده بدنی (بی ام آی) و اندازه دور کمر می شود، اما به محدودیت های کلینیکی این روش ها اذعان می کند و می گوید که پزشکان باید بیشتر بر چگونگی تاثیر وزن بر سلامتی شخص تمرکز کنند.

این راهنما همچنین می گوید کاهش اندک وزن، یعنی حدود ۳.۵ درصد، می تواند به بهبود وضع سلامتی منجر شود و "بهترین وزن" برای فرد چاق احتمالا "وزن ایدآلی" که شاخص وزن بدن ارائه می کند نیست.

این راهنما تاکید می کند که چاقی یک مشکل مزمن و پیچیده است که نیازمند مدیریت در دراز مدت است.

راهنمای تازه به جای توصیه صرف به "کمتر بخورید، بیشتر ورزش کنید" پزشکان را تشویق می کند روان درمانی، کمک های پزشکی و عمل جراحی چاقی مثل عمل بای‌پس معده را مد نظر قرار دهند.

به گزارش بی‌بی‌سی، هرچند این راهنما توصیه های رایج در مورد شیوه های کاهش وزن را کاملا کنار نمی گذارد و می گوید: کلیه افراد، صرف نظر از اندازه یا ترکیب بدن از اتخاذ یک الگوی تغذیه متوازن و سالم و انجام فعالیت جسمی مرتب بهره‌مند شوند.

منبع : خبرگزاری ايسنا