کد مطلب: 187218
 
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۶ مهر ۱۴۰۲ ساعت ۱۶:۴۲
یک نماینده مجلس شورای اسلامی در پاسخ به برخی مخالفان درخصوص بی اثر بودن لایحه حجاب و عفاف گفت: ضابط در شرایطی می تواند متهم به بی حجابی را بازداشت کند.
 

به گزارش ایران خبر، نشست تبیینی نخبگانی با موضوع نقد و بررسی لایحه حجاب روی میز شورای نگهبان، با حضور اساتید مخالف و موافق لایحه برگزار شد.

در ابتدای این نشست امیرحسین بانکی پور عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی و عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی که یکی از بانیان لایحه اخیر و عفاف است در دفاع از این لایحه از جریمه نقدی ۵ میلیون تومانی خبر داد و گفت: شاغلان در عرصه پوشش پوشاک و سلبریتی‌ها با جریمه‌های سنگین‌تری مواجه هستند و اعضای خانواده مسئولان نظام هم به هیچ عنوان استثنا نخواهند شد.

بانکی پور همچنین به جریمه‌های نقدی و غیرنقدی همچون ممنوعیت خروج از کشور و یا محدودیت در ارائه خدمات اجتماعی هم اشاره کرد.

پس از سخنان بانکی پور عده‌ای از مخالفان لایحه عفاف و حجاب، این لایحه را در برخورد با بی‌حجابی ناکافی و مبالغ جریمه را ناچیز دانستند.

همچنین مخالفان لایحه این موضوع را مطرح کردند که با لایحه فعلی ضابط قضائی توانایی بازداشت خاطیان را ندارد و تنها به گرفتن عکس از بی حجابان محدود خواهد شد.

بانکی پور در پاسخ به این انتقادات گفت: بازداشت متهم در چهار حالت همچنان در لایحه پیش بینی شده است. ضمن اینکه پلیس و ضابط مجاز است از هر روشی برای احراز هویت فرد خاطی استفاده کند. پلیس وظیفه شناسایی دارد و هیچ محدودیتی هم در اعمال شناسایی ندارد.

وی در ارتباط با سقف مجازات نقدی گفت: بانک مرکزی موظف به مجازات نقدی است اما مجازات‌های پیش‌بینی شده تنها نقدی نیست. مرتکبان علاوه بر اعمال مجازات‌های نقدی با مجازات‌های دیگری هم رو به رو خواهند شد. اجبار به اقامت معین در محل معین، منع اقامت در محل معین، کار معین در محل معین، انفصال از خدمات عمومی، منع از داشتن دسته چک و منع خروج از کشور از جمله مجازات‌هایی است که قانون‌گذار اضافه کرده است.

این نماینده مجلس گفت: به جای اینکه کلی گویی کرده و اصل لایحه را زیر سوال ببریم، به این توجه کنیم که نظر شما نظر همه افراد نیست و نظر هر کس محترم است. یک طیفی به ملاحظات اجتماعی توجهی ندارند اما طیف دیگری به این ملاحظات اجتماعی توجه دارند. اگر تکالیف شرعی با دقت اجرا نشود و توجهی به ملاحظات اجتماعی نشود برای نظام اسلامی چالش و باتلاقی ایجاد می‌کند که نمی‌توان از آن به راحتی بیرون آمد.

جواد جاویدنیا متخصص فقه و مبانی حقوق اسلامی و معاون سابق دادستان کل کشور که از جمله مخالفان لایحه اخیر عفاف و حجاب است؛ توجه به ملاحظات اجتماعی را وظیفه مجمع تشخیص مصلحت نظام خواند و خطاب به بانکی پور گفت: شما در جایگاهی نیستید که ملاحظات اجتماعی مورد نظرتان را روی قانون و مطالبه مردم لحاظ کنید.

وی تاکید کرد: با قانونی که شما نوشته‌اید؛ ضابط قضائی اگر فرد بی حجابی را بازداشت کند؛ قاضی موظف به محکومیت ضابط است؛ لذا حتی اگر زن بی حجابی وارد حرم امام رضا هم شود؛ احدی نمی‌تواند با آن زن برخورد کند.

منبع : خبرگزاری مهر