کد مطلب: 187639
 
تاریخ انتشار : شنبه ۲۰ آبان ۱۴۰۲ ساعت ۲۳:۱۴
ایسنا/خراسان رضوی
 
به گزارش ایران خبر، به نقل از هلث، زردچوبه، ادویه رایجی است که در غذاها برای بهبود رنگ و طعم استفاده می‌شود و شناخت فواید دارویی و سلامتی آن به دوران باستان برمی‌گردد.

بر اساس نتایج تحقیق کنونی، زردچوبه حاوی ترکیبی است که به اندازه داروی شیمیایی امپرازول برای درمان رفلاکس اسید، سوزش سر دل، نفخ و سایر علائم رایج سوءهاضمه موثر است.

کورکومین، ترکیب طبیعی در زردچوبه است که به‌عنوان داروی گیاهی برای درمان مشکلات گوارشی، عفونت و التهاب استفاده شده است.

تاکنون هیچ کار علمی برای مقایسه اثربخشی این مکمل گیاهی با داروهای معمولی انجام نشده است.

در این مطالعه ۲۰۶ بیمار مبتلا به سوء‌هاضمه عملکردی، بیماری گوارشی که باعث ناراحتی معده می‌شود، انتخاب شدند.

طی یک مطالعه ۲۸ روزه، بیماران به سه گروه درمانی تقسیم شدند؛ گروه زردچوبه چهار بار در روز دو کپسول حاوی ۲۵۰ میلی‌گرم کورکومین دریافت کردند. گروه امپرازول یک کپسول ۲۰ میلی‌گرمی امپرازول را یک بار در روز مصرف کردند. گروه درمان ترکیبی، یک کپسول ۲۰ میلی‌گرم امپرازول در روز و دو کپسول ۲۵۰ میلی‌گرم کورکومین چهار بار در روز دریافت کردند.

برای ارزیابی علائم سوء‌هاضمه عملکردی از امتیاز ارزیابی شدت سوءهاضمه (SODA) استفاده شد. نمرات نشان داد که شدت درد شکم و سایر علائم غیردردی مانند سیری زودرس، نفخ، استفراغ و تهوع در گروه ترکیبی، کورکومین و امپرازول کاهش یافته است.

نتایج نشان داد که کورکومین و امپرازول به یک اندازه برای سوء هاضمه عملکردی بدون عوارض جانبی موثر هستند.

پژوهشگران اظهار کردند که این کارآزمایی تصادفی کنترل شده چند مرکزی شواهد بسیار قابل اعتمادی را برای درمان سوءهاضمه عملکردی ارائه می‌دهد.

یافته‌های جدید مطالعه ما ممکن است در نظر گرفتن کورکومین را در درمان بالینی توجیه کند.

منبع : خبرگزاری ايسنا