کد مطلب: 82509
 
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱ اسفند ۱۳۹۵ ساعت ۱۶:۴۰
تازترین داده های آماری از خریدهای تسلیحاتی کشورهای عربی حوزه خلیج فارس حاکیست این کشورها به رغم کسری بودجه ناشی از نوسان قیمت نفت در بازارهای جهانی همچنان به خریدهای تسلیحاتی گسترده ادامه داده و در سال 2016 پانزده درصد بیشتر از میانگین جهانی سلاح خریداری کرده اند.
 
به گزارش ایران خبر، گزارش های منتشر شده در این زمینه حاکیست که اعراب حوزه جنوبی خلیج فارس که در شرایط مالی حادی به سر می برند هزینه های نظامی خود را به شکل بی سابقه ای افزایش داده اند به گونه ای که سعودی ها با خرید 82 میلیارد دلار سلاح طی سال 2016 در این زمینه پیشرو هستند.
 
القبس می نویسد: هزینه های کلان سعودی تا سال 2020 به روند تصاعدی خود ادامه می دهد و به87 میلیارد دلار خواهد رسید. دولت کویت نیز درهمین راستا سفارش خرید 28 فروند جنگنده 'اف 18 ' را ارائه کرده و امارات سفارش 60 فروند جنگنده از انگلستان و فرانسه کرده است.مذاکرات سعودی نیز مشغول مذاکره برای خرید جنگنده یوروفایتر و اف 15 است.
 
این نشریه کویتی می افزاید : کشورهای عربی حوزه خلیج فارس همزمان به خرید سامانه دفاع موشکی و قطعات نظامی برای تقویت سلاح های خود نیز ادامه می دهند.
 
نتایج یک تحقیقات سیاسی نیز در زمینه تحولات امنیتی در آمریکا نشان داد که دولت باراک اوباما بیش از دو برابر دوره جورج بوش پسر به کشورهای عربی حوزه خلیج فارس سلاح فروخته است.
 
براساس تحقیقات روزنامه الرای کویت، کشورهای عربی حوزه خلیج فارس و دیگر کشورهای عربی خریدار اصلی سلاح از دولت اوباما طی هشت سال ریاست جمهوری وی بوده‌اند و از نظر هزینه و قیمت نیز این شاخص های آماری دو برابر دوره جورج بوش بوده است.
 
نتایج تحقیقات روزنامه الرای کویت همچنین نشان می دهد حجم فروش سلاح از سوی دولت اوباما به کشورهای عربی در مقایسه با دیگر روسای جمهوری آمریکا بالاترین درصد فروش از زمان جنگ جهانی دوم بوده است.
 
این تحقیقات همچنین نشان می دهد دولت آمریکا طی پنج سال اخیر سیاست فروش سلاح به تعداد بیشتری از کشورهای در حال توسعه را افزایش داده تا این کشورها از راه درگیری های مستقیم با یکدیگر مشکلاتشان را حل و فصل کنند و دیگر آمریکایی ها به بهانه برقراری صلح و دمکراتیک، حضور مستقیم در درگیری ها پیدا نمی کنند.
 
در همین راستا وزارت امور خارجه آمریکا نیز در گزارشی اعلام کرد کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس از ماه می 2015 میلادی (آغاز جنگ عربستان علیه یمن) بیش از 33 میلیارد دلار انواع سلاح از آمریکا خریداری کردند.
منبع : ایرنا