کد مطلب: 88444
 
تاریخ انتشار : شنبه ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۶ ساعت ۱۷:۰۴
از هر کس بپرسید بزرگترین مشکلات کشور در کدام حوزه متمرکز شده‌اند؟ خواهد گفت در حوزه اقتصاد. اگر بپرسید مشکلات اقتصاد ‌ایران کدام‌ها هستند؟ احتمالا مخرج مشترک همه پاسخ‌ها این موارد خواهد بود: بحران بانکی و تأمین ‌مالی، بحران صندوق‌های بازنشستگی، تعامل مخدوش با کشورهای جهان، بحران‌های زیست‌محیطی، فساد و مرز مخدوش فعالیت‌های بخش‌خصوصی با بنگاه‌های دولتی و حاکمیتی.
 

به گزارش ایران خبر،١- از هر کس بپرسید بزرگترین مشکلات کشور در کدام حوزه متمرکز شده‌اند؟ خواهد گفت در حوزه اقتصاد. اگر بپرسید مشکلات اقتصاد ‌ایران کدام‌ها هستند؟ احتمالا مخرج مشترک همه پاسخ‌ها این موارد خواهد بود: بحران بانکی و تأمین ‌مالی، بحران صندوق‌های بازنشستگی، تعامل مخدوش با کشورهای جهان، بحران‌های زیست‌محیطی، فساد و مرز مخدوش فعالیت‌های بخش‌خصوصی با بنگاه‌های دولتی و حاکمیتی.

٢- برای این‌که بدانیم چه کسی توانایی حل این مشکلات را در مقام رئیس‌جمهوری دارد؟ دو راه پیش‌رو داریم:
راه نخست: بدانیم این مشکلات در چه دوره‌ای به وجود آمده‌اند؟ این مشکلات از چه تفکری در حوزه اقتصاد نشأت می‌گیرند؟ و این‌که بدانیم چه کسانی این مشکلات را به وجود آورده‌اند؟ وقتی بدانیم مشکلات موجود را چه کسانی با چه تفکری به وجود آورده‌اند، شرط عقل است که دوباره سرنوشت خود را به آنها نسپاریم.
راه دوم: به عملکردها نگاه کنیم. این‌که هر کدام از نامزدهای موجود در حوزه‌ای که فعالیت کرده‌اند، چه عملکردی از خود به جا گذاشته‌اند؟ آیا مشکلاتی بر مشکلات موجود اضافه کرده‌اند؟ به‌طور مشخص ببینیم نامزدهای موجود، برای مشکلاتی که طرح شد، چه راه‌حلی دارند؟
برای بحران بانکی چه راه‌حلی دارند؟
برای حل مشکل تأمین مالی چه برنامه‌ای دارند؟
برای رفع مشکلات نگران‌کننده صندوق‌های بازنشستگی آیا برنامه‌ای اعلام کرده‌اند؟
برای تعامل بهتر با جهان چه ایده مشخصی دارند؟
آیا برنامه مشخصی برای ارتقای وضع محیط‌زیست دارند؟
آیا می‌توانند انگیزه را به سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی بازگردانند؟
آیا قادرند مرز فعالیت‌های بخش خصوصی و دولت و بنگاه‌های اقتصادی دولتی و حاکمیتی را شفاف کنند؟
حالا می‌توانیم برنامه‌هایی را که نامزدها اعلام کرده‌اند، با عملکرد آنها بسنجیم. اکنون به آسانی می‌شود فکر و عمل نامزدها را با هم تطبیق داد.
اما مشکل این است که انبوهی اطلاعات راست و دروغ درباره نامزدها وجود دارد که نمی‌دانیم به کدام‌ها باید استناد کنیم؟
من این مشکل را این‌گونه حل کرده‌ام که هرگز به روزنامه یا سایت یا مرجعی که یک‌بار به من دروغ گفته، استناد نمی‌کنم. هر دو طیف سیاسی کشور، رسانه‌های متعددی در اختیار دارند اما انتخاب‌های من محدودند.
دوستان عزیز
بیش از هر زمانی ایران به عقلانیت نیاز دارد. اشتغال پدیده‌ای نیست که خود به خود و با دستور و فرمان به وجود بیاید. فاصله فقیر و غنی را نمی‌شود با یارانه کم کرد. کیک اقتصاد را با شعارهای نشدنی و وعده‌های عجیب نمی‌شود بزرگ کرد. برای این‌که همه از کیک اقتصاد سهم داشته باشند، باید این کیک را بزرگ کرد. ببینید چه کسانی دنبال بزرگ‌کردن این کیک هستند؟
چه طرز فکر و راهکاری به توسعه پایدار و ایجاد فضای مناسب کسب‌و‌کار می‌انجامد؟ توزیع منابع تاکنون چه میزان از مشکلات اشتغال را حل کرده است؟ مهم نیست رئیس‌جمهوری آینده چه کسی باشد؛ مهم این است که فردی عهده‌دار این مسئولیت شود که بتواند همه یا بخشی از مشکلات موجود را حل کند.
اگر می‌خواهید کشور به توسعه برسد، اشتغال افزایش پیدا کند، اقتصاد بالنده شود، بخش خصوصی انگیزه پیدا کند و رابطه ما با کشورهای جهان بهبود پیدا کند، لطفا با عقل خود انتخاب کنید.
راه‌حل گذار از مشکلات موجود، فقط و فقط عقلانیت است.

منبع : شهروند