کد مطلب: 187506
 
تاریخ انتشار : شنبه ۱۳ آبان ۱۴۰۲ ساعت ۱۶:۵۱
ایمپلنت دندان یک درمان عالی برای پر کردن جای خالی دندان از دست رفته است که عملکرد آن بسیار شبیه به دندان طبیعی می باشد. ایمپلنت های دندانی انواع مختلفی دارا می باشند که در این مقاله به بررسی تفاوت ایمپلنت معمولی با فوری می پردازیم.
 

ایمپلنت دندان چیست؟
از گذشته های دور تا به امروز انسان ها به دلایل متفاوت دچار بی دندانی می شدند و دلایل این بیماری می توانست از قبیل تصادف، ضربه، کرم خوردگی، پوسیدگی و حتی در برخی موارد به صورت مادرزادی باشد. افرادی که به بیماری بی دندانی دچار می شدند دارای دغدغه های فراوان بودند و برای رفع این دغدغه از قدیم تا به امروز روش های درمانی بسیاری ارائه شده است.
 امروزه با ارائه روش درمانی ترمیمی ایمپلنت دندان دیگر نیاز به نگرانی و استرس برای بی دندانی و درمان کامپوزیت های متحرک نیست زیرا ایمپلنت دندان بهترین روش و بهترین راه برای درمان بی دندانی می باشد و دارای فواید و مزایای بسیاری می باشد.
از مزایای این روش درمانی می توان به این موضوع اشاره کرد که مشکلات دندان مصنوعی را ندارند، مانع از تحلیل رفتن استخوان فک می شوند، درمانی ثابت و طولانی مدت می باشند، طول عمر بالایی دارند و با ظاهری طبیعی طرح لبخند بیمار را ترمیم می کنند.
این روش درمانی تحت یک عمل جراحی که تهاجمی می باشد انجام می شود و در این عمل پایه ایمپلنت را درون استخوان فک قرار می دهند. با این امر عملکرد ریشه دندان را شبیه سازی می کنند و همین امر موجب می شود تا از تحلیل رفتن استخوان فک جلوگیری شود، تاج دندان برای ثابت و مستحکم ماندن نیازی به تکیه به دندان های طبیعی و آسیب زدن به آن ها نداشته باشد.
ایمپلنت فوری چیست؟
ایمپلنت فوری روشی درمانی با استفاده از ایمپلنت است که نیاز مند شرایط خاص می باشد، به این صورت که فرد باید دارای سلامت کامل جسمانی، تراکم کافی استخوان فک و… باشد تا بتوان بیمار را به این روش درمان کرد و برای اطلاع از شرایط مورد نیاز برای ایمپلنت فوری بهتر است نزد پزشک مراجعه نمایید و در خواست شاوره و معاینه داشته باشید.


در این روش درمان تمامی مراحل درمان همانند ایمپلنت معمولی می باشد با این تفاوت که بلا فاصله پس از کشیدن دندان و خارج کردن ریشه دندان پایه ایمپلنت را در محل مورد نظر کاشت می کنند.
همچنین در این روش درمان تاج اصلی دندان را در همان جلسه درمان روی پایه ایمپلنت قرار می دهند. در این روش درمانی در مصرف وقت و هزینه صرف جویی می شود البته این موضوع را در نظر داشته باشید که این روش درمان دارای ریسک بالا تری نیز می باشد و از همین جهت نیاز مند مراقبت های بیشتری است تا بتوانید طول درمان این روش را به خوبی سپری کنید و‌ از داشتن درمانی موفقیت آمیزش، با  کاربرد بسیار  بالا از  دندان های زیبای خود لذت ببرید.
ایمپلنت‌های فوری نسبت به ایمپلنت‌های معمولی میزان تهاجم کمتری دارند. جراحی کاشت ایمپلنت فوری شامل عمل و آسیب کمتری به لثه و استخوان بیمار می‌شود. از سوی دیگر، ایمپلنت‌های معمولی شامل جراحی‌های متوالی و تهاجمی است.
ازآنجایی ‌که ایمپلنت‌های فوری کمتر تهاجمی هستند، بیماران تحت عمل جراحی کمتری قرار می‌ گیرند، یعنی درد و ناراحتی کمتری در مقایسه با ایمپلنت معمولی را تحمل می کنند. این تفاوت کاشت در ایمپلنت معمولی و ایمپلنت فوری برای بیمارانی که حساس هستند بسیار حائز اهمیت است.
تفاوت ایمپلنت معمولی با فوری در چیست ؟
اصلی ترین تفاوت بین ایمپلنت معمولی با فوری در مدت زمان بارگذاری و به مرحله نهایی درمان است که در ایمپلنت معمولی بین 2 الی 6 ماه و در ایمپلنت فوری در کمتر از یک ماه به پایان می رسد. دومین تفاوت آن در شرایط آن است که در ایمپلنت فوری باید شرایط خاصی وجود داشته باشد، که با توجه به تشخیص پزشک این شرایط تعیین می شود.
همچنین معمولا پایه های ایمپلنت فوری، معمولا دارای تکنولوژی خاصی هستند که می توانند به سرعت بیشتری به استخوان فک جوش بخورند.
از دیگر تفاوت ایمپلنت معمولی با فوری در هزینه آن است. ایمپلنت فوری به علت حساسیت، متریال و ... بیشتر، از هزینه بیشتری به نسبت ایمپلنت معمولی برخوردار هستند. برای کسب اطلاع بیشتر از هزینه ایمپلنت معمولی و فوری می توانید از صفحه ( https://roshadent.com/%d8%a7%db%8c%d9%85%d9%be%d9%84%d9%86%d8%aa-%d8%af%d9%86%d8%af%d8%a7%d9%86/ ) دیدن فرمایید.

درمان ایمپلنت چگونه انجام می شود؟
همان طور که به این موضوع اشاره نمودیم این درمان تحت یک عمل جراحی کمی تهاجمی انجام می شود. اما باید بدانید که پیش از عمل جراحی ابتدا باید مورد معاینه دقیق پزشک قرار بگیرید که شرایط دندان و استخوان فک را دندان پزشک با استفاده از عکس های رادیوگرافی و سیتی اسکن مورد بررسی قرار دهد.
سپس با شما برای انتخاب برند ایمپلنت مناسب درمان شما مشورت خواهد داشت تا برندی معتبر و مناسب را انتخاب کنید و بتوانید از درمانی موفقیت آمیز بر خوردار شوید. پس از آن نوبت به عمل کاشت ایمپلنت می رسد که در صورتی که استخوان فک بیمار دارای تراکم و کیفیت کافی نباشد ابتدا استخوان فک را پیوند می زنند تا ترمیم شود و درصد موفقیت درمان ایمپلنت افزایش یابد.
ابتدا پزشک داروی بی حسی را تزریق می کند و پس از آن در محل قرار گیری پایه ایمپلنت که از پیش تعیین شده است لثه را با استفاده از تیغ جراحی یا پانچ برش می دهد تا استخوان فک بیمار نمایان شود، پس از این که استخوان فک نمایان شد با استفاده از دریل مخصوص و تجهیزات مخصوص دندان پزشکی استخوان فک بیمار را سوراخ می کند و پایه ایمپلنت دندان را درون استخوان فک قرار می دهند، سپس لثه را اطراف آن یا روی آن بخیه می کنند تا طول درمان این عمل طی شود و‌استخوان فک رشد کرده و اطراف پایه ایمپلنت را بپوشاند تا پایه ایمپلنت به خوبی مستحکم شود.
پس از این که استخوان فک با پایه ایمپلنت جوش خورد اگر روی پایه را پوشانده شده باشد برشی کوچک ایجاد می کنند روی لثه تا پایه ایمپلنت نمایان شود و پس از از آن تاج اصلی و‌ دائمی ایمپلنت را روی آن قرار می دهند  و برای مستحکم شدن این تاج، تاج را روی پایه می چسبانند و یا پیچ می کنند.
پس از این که تاج اصلی و ثابت را روی دندان قرار دادند درمان ایمپلنت دندان به پایان می رسد و بیمار می تواند از داشتن دندان هایی با ظاهر طبیعی که عملکردشان مشابه دندان طبیعی است لذت ببرند. به این روش از درمان کاشت  ایمپلنت معمولی دندان می گویند. این درمان دارای مدت زمان ۳ الی ۶ ماه برای بهبودی می باشد.