کد مطلب: 45449
 
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۳ آبان ۱۳۹۴ ساعت ۱۷:۲۹
بیماریهایی که اعضای کابینه گاه و بیگاه با آن دست به گریبان می شوند ، تنها در افراد مسن دیده نمی شود و ای بسا هستند کسانی که در سنین بسیار پایین تر با مشکلات قلبی یا بیماریهایی نظیر ناراحتی گوش و کولیت روده دست به گریبانند.
 
به گزارش ایران خبر ،در طول 32 سال گذشته دولت‌های گوناگونی در نظام جمهوری اسلامی ایران بر سر کار بوده‌اند و اهداف و راهبردهای متعددی را دنبال کرده‌اند اما در این میان نکته‌ای که شاید در تمام دولت‌ها به عنوان معیاری از تلاش و همچنین جوانگرایی مطرح باشد سن وزراست. واقعیت اینجاست که به کارگیری جوانان در عرصه‌های مدیریتی سبب می‌شود تا اتفاقات مناسبی در عرصه‌های اجرایی کشور به وجود آید  و بخصوص برخی از خطوط قرمز که سبب کندی در مجموعه تحرکات دولت می‌شود، حذف شده و زمینه خلاقیت‌های جدید را به وجود آورد.

ایسنا دو سال پیش در این باره نوشت: قاعدتا دولت یازدهم که با شعار تدبیر و امید در عرصه کار اجرایی تلاش خود را آغاز کرد به دنبال کار بیشتر برای خدمت به مردم است و این مسئله نیاز به توان بالای اجرایی، تحرک و نشاط دارد که این نکته نیز تاکید مقام معظم رهبری بوده و بنابر قاعده و طبق فرمایشات ایشان باید در این دولت‌ مورد توجه قرار گیرد، امری که در نگاه نخست در کابینه پیشنهادی روحانی به چشم نمی‌خورد

*معدل سنی نزدیک به 60 سال

پیر‌ترین عضو کابینه دولت تدبیر محمد‌رضا نعمت‌زاده وزیر پیشنهادی برای وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت با 70 سال سن است که سابقه فعالیت به عنوان وزیر کار و همچنین وزیر صنایع در زمان دولت‌های هاشمی رفسنجانی و همچنین فعالیت به عنوان معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی پتروشیمی را در کارنامه خود دارد.

محمود واعظی(63 سال) ، بیژن نامدار زنگنه ( 63سال)، محمد‌علی نجفی ( 64 سال)، حمید چیت‌چیان (58 سال) و علی جنتی (56 سال) وزرای سن و سال دار دیگر دولت روحانی هستند و جوانترین عضو کابینه روحانی علی طیب نیا، وزیر امور اقتصادی و دارایی است که  54 سال سن دارد.

یک معدل‌گیری ساده از سن کابینه  رئیس‌جمهور دولت یازدهم نشان می‌دهد که معدل سنی کابینه فوق بیش از 59 سال است که البته نسبت به سن رئیس‌جمهور که در حدود 67 سال است جوانتر محسوب می‌شود اما این معدل سنی نسبت به سایر کابینه‌هایی که پس از پایان جنگ تحمیلی بر سر کار آمده بودند پیرترین کابینه ممکن است.

*دولت اول هاشمی، جوان‌ترین دولت پس از جنگ

کابینه اول هاشمی رفسنجانی جوانترین کابینه‌ پس از جنگ محسوب می شود. میانگین سنی وزیران دولت پنجم در حدود ۴۱ سال بود، عنوان پیرترین وزیر این کابینه را سید‌محمد فاضل وزیر بهداشت دولت پنجم در اختیار داشت که ۵۰ ساله بود و بعد از آن نیز سید‌محمد غرضی وزیر پست، تلگراف و تلفن سابق با ۴۸ سال سن پیر‌ترین وزیر این کابینه بود.

وزرای نیرو، کشاورزی و دفاع نیز با میانگین سنی نزدیک به ۳۸ سال جوانترین وزیران دولت پنجم محسوب می‌شدند. میانگین سنی وزرای دولت پنجم در حدود ۴۱ سال بود. این کابینه وزرایی با سن زیر ۴۰ سال در اختیار داشت که در فرهنگ مدیریتی جزو مدیران بسیار جوان محسوب می‌شوند.

*سن کابینه ها بالا می رود

کابینه دولت آقای هاشمی نیز کابینه به نسبت جوان و البته دارای وزرایی با سابقه نیز بود.
در کابینه دوم دولت هاشمی علیرضا مرندی وزیر بهداشت با ۵۴ سال سن مسن‌ترین وزیر و آخوندی با ۳۶ سال سن جایگاه جوانترین وزیر را به خود اختصاص دهد. در این کابینه میانگین سنی وزرا در حدود ۴۴ سال است که نشان می‌دهد میانگین سنی کابینه نسبت به دولت‌های گذشته ۳ سال افزایش یافته است البته برخی از وزرا نیز در این دولت موهای خود را سپید کردند و در دو دوره سمت وزارت را برعهده داشتند.

*کابینه هایی در میانه

نگاهی به کابینه اول و دوم اصلاحات نشان می‌دهد که افزایش میانگین سنی وزرا در دولت هفتم و هشتم نیز ادامه پیدا کرد. در کابینه اول دولت اصلاحات، کمال خرازی وزیر امور خارجه با ۵۳ سال سن پیرترین وزیر کابینه محسوب و پس از آن نیز نمازی وزیر اقتصاد سن و سال‌دار‌ترین فرد کابینه بود. جوانترین وزیر دولت هفتم نیز محمد شریعتمداری وزیر بازرگانی بود و میانگین سنی وزرا در دولت هفتم ۴۵ سال بود.

در دولت دوم نیز باز هم کمال خرازی رکورد‌دار بیشترین سن در میان وزرا با ۵۷ سال سن بود و باز هم محمد شریعتمداری که در آن زمان ۴۱ سال سن داشت همچنان جوانترین وزیر کابینه محسوب می‌شد اما دیگر خبری از وزرای زیر ۴۰ سال در دولت نبود.

*احمدی نژاد و وزرای 40تا 70 ساله

در دولت احمدی‌نژاد یکی از مهمترین مسائلی که در بین شعارهای انتخاباتی وی مطرح شد بحث جوانگرایی و میدان دادن به جوانان بود که تبلور اصلی آن تشکیل شورای مشاورین جوان ریاست جمهوری بود و با وجود اینکه این شورا نیز نتوانست آنطور که باید و شاید نقش مساعدی را در امور اجرایی دولت ایفا کند اما با این حال نقش مهمی را در تزریق مدیران جوان به مجموعه دولت ایفا کرد. بررسی کابینه اول محمود احمدی‌نژاد نشان می دهد که میانگین سنی وزرای دولت نهم نزدیک به ۴۹ سال است.

در کابینه اول محمود احمدی نژاد عنوان پیرترین اعضای کابینه به وزیری هامانه با ۶۰ سال سن و سعید‌ی‌کیا با ۵۹ سال سن اختصاص یافت. جوانترین عضو کابینه دولت نهم نیز کامران باقری لنکرانی بود که البته یکی از  جوانترین اساتید دانشگاه نیز بود  و شاید بخشی از تلاش رئیس‌جمهور برای جوانگرایی هرچه بیشتر در کابینه محسوب می‌شد.

دولت دوم احمدی‌نژاد نیز میانگین سنی نزدیک به دولت اول داشت. در این کابینه بهبهانی وزیر راه و ترابری و استاد سابق محمود احمدی‌نژاد پیرترین وزیری بود که توانست از مجلس شورای اسلامی رای اعتماد بگیرد و جوانترین وزیر نیز علی اکبر محرابیان وزیر صنایع و معادن بود که در ابتدای دوران تصدی مسئولیت خود ۳۵ سال سن داشت. با این حال میانگین سنی وزرای دولت نهم نزدیک به ۵۰ سال بود که شاید سهم بهبهانی در افزایش سن وزرا بیش از همه آنها باشد.

*جوان گرایی و انجام وظیفه 

دولت یازدهم پیرترین دولت پس از جنگ و دفاع مقدس محسوب می‌شد، حال این سوال مطرح است که با این سن آیا دولت یازدهم توانسته است  به وظیفه خود در این حوزه عمل کند.
 
چندی پیش، سایت دیده بان، در گزارشی که چندان منصفانه به نظر نمی رسید،  سن بالا را بلای جان کابینه روحانی دانست و با اشاره به مشکلات جسمی ای که برای اعضای کابینه پیش می آید، این موضوع را ناشی از زیادی سن کابینه دانست.

در این گزارش می خوانیم: یکی از عوارض و مشکلات این سن بالا، وجود بیماری‌ها و مشکلات جسمی است که طی دو سال گذشته گریبانگیر مسئولین دولتی بوده است. در ادامه این مطلب، به بیماری‌های مهم مسئولین که منجر به بستری شدن آنان شده است، اشاره می‌کنیم. باید توجه داشت که این لیست فقط بیماری‌های مهم و آنهایی است که در رسانه‌ها اعلام شده است و ممکن است موارد دیگری وجود داشته باشد که علنی نشده باشد.

 جهانگیری و آنژیوگرافی قلب

اسحاق جهانگیری، معاون اول رییس جمهور، شهریور ماه امسال در بیمارستان قلب شهید رجایی تهران بستری شد و مورد معاینات پزشکی و آنژیوگرافی قرار گرفت. پزشکان در این رابطه، مسئله حادی تشخیص نداده و به وی توصیه کردند که از حجم مشغله کاری خود در یکی دو روز آینده بکاهد.

در همین باره یکی از نشریات محلی با توجه به هم‌زمانی بیماری معاون اول رییس جمهور اقدام به انتشار کاریکاتوری از وی کرد که در حال بیماری و در بیمارستان در حال افتتاح پروژه‌های عمرانی هستند.

توضیح ضروری اینکه در کاریکاتور بالا «خوی» را باید «خَی» خواند که به معنای عرق بدن است.

 ظریف و کمردرد

وزیر خارجه کشورمان یکی از اولین کسانی که در دوره مسئولیتش به بیماری کمردرد مبتلا شد. این بیماری را خود ظریف از طریق صفحه‌اش در یکی از شبکه‌های اجتماعی اعلام کرد و درباره آن نوشت: «ساعت ۹ و نیم شب است و تازه از بیمارستان و مطب پزشک برگشته‌ام و توانسته‌ام قدری بنشینم تا این مطلب را برای شما بنویسم. امروز صبح، بعد از دیدن تیتر یک روزنامه، کمردرد و پادرد شدیدی گرفتم. حتی نمی توانستم راه بروم یا بنشینم. فکر کردم دیسک کمر و سیاتیک گرفته ام. فقط توانستم دو ملاقات خارجی را انجام دهم. بقیه برنامه ها را لغو کردم. .... ساعت ۵ بعدازظهر دفترم در وزارت امور خارجه را ترک کردم و به بیمارستان رفتم. خدا را شکر ام آر آی نشان داد که مشکل من بیشتر عصبی و اسپازم عضلانی است و با ورزش درست می شود.»
 
ظریف در ادامه نمایندگانی که «مطالب جلسه محرمانه را بدون توجه به محتوای مطلب به سلیقه خود به بیرون منعکس کردند» تهدید کرد که «منبعد تنها توقع اظهارنظر رسمی در جلسات علنی از بنده داشته باشند.»

اما تیتری که ظریف از آن صحبت می‌کند مربوطه به روزنامه کیهان و انتخاب شده از اظهارات ظریف در جمع نمایندگان مجلس بود. کیهان در تاریخ ۱۳۹۲/۷/۱۶ با اشاره به اظهارات نمایندگانی که در این جلسه بودند در صفحه اول خود با فونت درشت به نقل از ظریف نوشته بود: مکالمه روحانی با اوباما و دیدار من با جان کری نابجا بود.

اظهار صریح وزیر امور خارجه درباره محرمانه بودن جلسه اما با واکنش سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مواجه شد. سید حسن نقوی حسینی در نطق خود در جلسه علنی مجلس در واکنش به اظهارات ظریف گفت.

در اینجا لازم است دو نکته در مورد حضور آقای ظریف در کمیسیون امنیت ملی اشاره کنم: اول اینکه جلسه کمیسیون امنیت ملی نه غیرعلنی بود و نه محرمانه. بنابراین با حضور نمایندگانی از برخی از کمیسیون‌های دیگر جلسه برگزار شد و دوم اینکه بنده مطالب رسانه‌ها از جمله روزنامه کیهان را تکذیب نکردم، بلکه عرض کردم این مطالب در گزارش مکتوب کمیسیون نبود اما عرض نکردم این مطالب تکذیب می‌شود.

اما این تنها کمردرد ظریف نبود؛ او هنگامی که چند روز بعد به ژنو رفت، دوباره کمردردش عود کرد و مجبور شد برای مذاکرات هسته‌ای از ویلچر استفاده کند و در طول مسیر نیز به صورت درازکش به سفر ادامه داد.
 
صالحی و بیماری گوارشی

بهروز کمالوندی معاون و سخنگوی سازمان انرژی اتمی درباره دومین عمل جراحی علی‌اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: عمل دوم آقای صالحی دقایقی پیش با موفقیت پایان یافت و ایشان در حال حاضر در ریکاوری هستند.

گفتنی است علی اکبر صالحی به دلیل مشکل گوارشی (کولیت روده) در یکی از بیمارستان‌های تهران بستری و یک بار تحت عمل جراحی داخلی قرار گرفت. کمالوندی پیش از این گفته بود که به دلیل اینکه در زمان کولونوسکپی، روده آقای صالحی دچار پارگی شد، تحت عمل جراحی دوم قرار گرفته است.

سازمان انرژی اتمی نیز اعلام کرد که علی‌اکبر صالحی معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران به دنبال یک روز پرکار دچار عارضه جسمانی شد و بلافاصله به بیمارستان انتقال و پس از معاینه و تشخیص پزشکان تحت عمل جراحی قرار گرفت.

در همان زمان، برخی رسانه ها اعلام کردند که به دلیل قصور پزشکی و مشکلاتی در انجام کولونوسکوپی، جراحی دوم روی صالحی صورت گرفته است که البته وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی این موضوع را رد کرد و در این باره افزور: «معمولا برای سنین بالای ۴۵ سال در فاصله زمانی هر ۱۰ سال لازم است که آزمایشاتی در مورد معده و روده انجام شود که دکتر صالحی نیز به منظور انجام این آزمایش به بیمارستان مراجعه کرده بود و بروز درد و ترشحاتی هنگام آزمایش کولونوسکوپی موجب شد تا وی در بیمارستان تحت عمل جراحی قرار گیرد.»

نعمت زاده و عمل گوش

یکی از خبرسازترین بیماری‌های مسئولین دولتی مربوط به وزیر صنایع بود که عمل گوش او در رسانه‌ها سروصدای زیادی به راه‌انداخت و دلیل این سروصدا هم مسخره‌کردن صنعت پزشکی ایران توسط نعمت زاده بود.

در خبرها آمده بود که محمدرضا نعمت‌زاده وزیر صنعت بعد از گذراندن تعطیلات نوروز سال ۱۳۹۳ در آلمان و انجام عمل پیچیده گوش به ایران بازگشته است. وی روز شنبه در دیدار با معاونان و مدیران وزارت صنعت شرکت کرد و در این جلسه دلیل سفر خود به آلمان را انجام عمل پیچیده گوش اعلام کرد. وزیر صنعت، معدن و تجارت در این دیدار گفته بود تکنولوژی این عمل حدود ۸۰ سال آینده به ایران خواهد رسید.

در جواب این ادعا بسیاری از پزشکان به وزیر صنعت پاسخ دادند و ادعای او را تکذیب کردند. مثلا متصدی زرندی، رئیس بخش کاشت حلزون بیمارستان امیراعلم، تصریح کرد:‌ حتی در زمان جنگ تحمیلی که با بدترین ضایعات گوش مواجه بودیم، بیماران به خارج از کشور اعزام نشدند و اعمال جراحی در ایران انجام می‌شد.
 
متصدی زرندی خاطرنشان کرد:‌ اگر کسی شخصاً بخواهد در کشور دیگری عمل کند این مسئله دیگری است، اما اینگونه نیست که ما در ایران نتوانیم عمل جراحی انجام دهیم و درمان فقط در خارج از کشور قابل انجام باشد.

طیب‌نیا و گرفتگی عروق قلب

علی طیب نیا، وزیر امور اقتصادی و دارایی، در نشست هیات دولت، دچار ناراحتی قلبی و به بیمارستان منتقل شد. وی بعد از سه ساعت از بیمارستان مرخص شد. مالک حسینی مدیرکل روابط عمومی وزارت امور اقتصادی و دارایی با تاکید بر اینکه حال آقای طیب نیا خوب است، گفت: در حال حاضر اوضاع جسمی آقای طیب نیا رو به بهبودی است و به توصیه پزشکان معالج، نیاز به استراحت مطلق دارد.

به گفته وی، پزشکان مشکل قلبی علی طیب نیا را گرفتگی عروقی اعلام کردند که با استراحت برطرف می شود.

محمدرضا صادق و بستری شدن دوباره به خاطر بیماری قلبی

محمد رضا صادق، مشاور رسانه‌ای رییس جمهور، یکی دیگر از دولتمردانی است که چندین بار طعم مراجعه به بیمارستان را چشیده است. وی یکبار در اسفند ماه ۱۳۹۳ و یکبار در تیر ماه ۱۳۹۴ به ترتیب در بیمارستان‌های میلاد و قلب شهید رجایی بستری شد و به همین دلیل چندین روز از فضای کار دور بود. وی در تیرماه به دلیل عمل جراحی قلب چندین روز در بیمارستان بستری شد و پس از این عمل، زیاد خبری از وی در رسانه‌ها منتشر نمی‌شود.

ربیعی و نوسان فشار خون

آخرین مورد بیماری در اعضای هیئت دولت مربوط به علی ربیعی، وزیر کار، است که در هفته گذشته رخ داد. در روز چهارشنبه ۶ آبان ۱۳۹۴ ربیعی که به ‌دلیل کسالت جلسه هیئت دولت را ترک کرده بود، پس از مداوا توسط پزشکان مستقر در پاستور، با صحت و سلامت به هئیت دولت بازگشت. شنیده شده، علت ترک جلسه هئیت دولت توسط ربیعی حرص و جوش های کاری بوده که موجب نوسان فشار خون او در جلسه شده شده است.
 
همچنین کسالت علی ربیعی وزیر کار موجب شد تا وی سفر به اندونزی برای شرکت در کنفرانس وزرای کار کشورهای عضو سازمان همکاری های اسلامی را لغو کند و هیاتی به ریاست محمدتقی حسینی قائم مقام وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در امور بین‌الملل در این کنفرانس شرکت کردند.
 
 محمد علی نجفی و استعفا به خاطر بیماری قلبی
 
البته علاوه بر نمونه های عنوان شده در گزارش سایت دیده بان،می توان به ماجرای استعفای محمد علی نجفی، معاون رییس جمهور و  رییس سابق سازمان میراث فرهنگی نیز اشاره کرد .

وی در آن مقطع علت استعفایش را بیماری قلبی و فشار کار عنوان کرده بود و در متن استعفایش نوشت:
 
متن استعفای محمدعلی نجفی، رئیس سابق سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری منتشر شد که به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم

حضرت حجت الاسلام و المسلمین جناب آقای دکتر روحانی
رییس محترم و محبوب جمهوری اسلامی ایران


با تقدیم سلام؛

همانطور که قبلا به استحضار رسانده‌ام، اینجانب خدمت در دولت جمهوری اسلامی ایران را نه تنها افتخار بلکه تکلیفی برای خویش می‌دانم و بخصوص در شرایط کنونی که انبوهی از مشکلات و چالش‌های داخلی و خارجی کشور را احاطه کرده است و ملت بزرگ ایران برای عبور از این وضعیت دشوار، بعد از خدای متعال به جنابعالی و یاران گرانقدرتان دل بسته‌اند، همکاری و همراهی با دولت از ضرورت و وجوب بیشتری برخوردار می‌باشد. براساس این اعتقاد، پس از پیشنهاد حضرتعالی مبنی بر پذیرش مسئولیت سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری امتثال امر کردم و در طول حدود پنج ماه گذشته در حد توان از هیچ کوششی برای سر و سامان بخشیدن به اوضاع سازمان و برنامه‌ریزی جهت سوق دادن فعالیتها در راستای سیاست‌ها و رویکردهای دولت تدبیر و امید دریغ نورزیدم و بحمدالله بخش عمده‌ای از معضلات سازمان در حال حل و فصل می‌باشد. اما متاسفانه از حدود دو ماه قبل مشکلات ناشی از بیماری قلبی و برخی فشارهای کاری تدریجاً شدت یافته و عرصه را بر اینجانب تنگ نموده است.

در طول این مدت بنده تلاش کردم که این امر بر روند انجام امور تأثیر منفی ایجاد نکند و بر مدیریت سازمان خللی وارد نسازد، اما اکنون بیم آن دارم که با ادامه این وضع و به علت ضعف جسمانی نتوانم مسئولیت‌های مربوط را به نحو شایسته‌ای به انجام برسانم و امانتی را که بر دوش گرفته‌ام به سلامت به سرمنزل مقصود برسانم و نهایتاً به مجموعه فعالیت‌ها و برنامه‌های سازمان لطمه وارد آید. لذا با کمال پوزش از اینکه ناگزیر از توفیق خدمت در کنار آن برادر بزرگوار و سایر برادران و خواهران عضو کابینه محروم می‌شوم، تقاضا دارم با انتخاب فرد شایسته و توانمندی برای انجام مسئولیت‌ها و مأموریت‌های سازمان، اینجانب را از این مسئولیت معاف فرمایید.بدیهی است که اینجانب براساس اعتقاد راسخ خود، در آینده نیز همچون گذشته و در حد توانایی جسمی و فکری خویش، در همکاری با دولت در هر سطحی که لازم و ضروری دانسته شود ذره‌ای تردید نخواهم کرد.از خداوند تبارک و تعالی توفیق روزافزون جنابعالی و دولت تدبیر و امید را در تحقق اهداف مقدس نظام جمهوری اسلام ایران مسئلت دارم.

با احترام
محمدعلی نجفی
پانزدهم دیماه هزار و سیصد و نود و دو
 
 
 
*سن نعمت زاده برای وزارت در بسیاری از کشورها کاملا معمولی است !
 
با نگاهی به سن تک تک اعضای کابینه روحانی، شاید تنها بتوان سن نعمت زاده را مسن تر از میانگین توانایی جسمانی برای وزارت دانست که البته باز هم نعمت زاده پیرترین وزیر پس از جنگ تحمیلی نیست، چرا که هنوز این رکود متعلق به بهبهانی وزیر راه و ترابری و استاد محمود احمدی‌نژاد است که در زمان اخذ رای اعتماد 70 ساله بود، در صورتیکه نعمت زاده روزی که از بهارستان رای اعتماد گرفت  68سال داشت.

هر چند نعمت زاده این روزها 70 سالگی را می گذارند که البته در ذهن جامعه جوان ما پیر محسوب می شود؛اما در واقع این سن وزارت در بسیاری از دولتهای جهان بسیارعادی و رایج است.
 
*بیماری اعضای کابینه برای مختص افراد مسن نیست
 

ضمن آنکه بیماریهایی که اعضای کابینه گاه و بیگاه با آن دست به گریبان می شوند ، تنها در افراد مسن دیده نمی شود و ای بسا هستند کسانی که در سنین بسیار پایین تر با مشکلات قلبی یا بیماریهایی نظیر ناراحتی گوش و کولیت روده دست به گریبانند.
 
به نظر می رسد بیش از آنکه کابینه روحانی با مشکل کهولت سن مواجه باشد به نوعی بی طراوتی و خمودگی  مبتلاست.

*روحانی ورزش کارترین عضو کابینه روحانی!

 هرچند جسته و گریخته خبرهایی  با مضمون وزیر و معاونان روحانی در حال ورزش کردن منتشر می شود، اما شاید به جرات بتوان گفت دست کم از منظر رسانه ها ورزشکارترین فرد کابینه روحانی، خود اوست و به جز رییس جمهور 67 ساله کشور،آنقدر که خبر درباره بیماری هیئت دولتی ها می شنویم از حضور پر نشاط و شاداب آنها خبری نیست.
 
البته شاید اگر پای درد و دل اعضای کابینه بنشینیم و بشنویم که آنها خود را میراث دار چه مشکلاتی در داخل و خارج کشور می دانند و چه باری بر دوششان سنگینی می کند، شاید کمی آنها را محق بدانیم اما همه اینها توجیه مناسبی برای این نیست که نمای بیرونی کابینه برای مردم سلامت و شاداب نباشد.