کد مطلب: 70098
 
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۱ شهريور ۱۳۹۵ ساعت ۱۳:۱۶
وسایل ارتباط جمعی باعث سردی و کمرنگ شدن اعضای خانواده های ایرانی شده است. پدر و مادر و فرزندان در یک خانه و زیر یک سقف با هم زندگی می کنند اما بیشترین زمانی را که با یکدیگر حرف می زنند 15 دقیقه است!
خانواده های ایرانی به مدد شبکه های اجتماعی به خانواده های 15 دقیقه ای تبدیل شده اند
 
ایران خبر- وسایل ارتباط جمعی باعث سردی و کمرنگ شدن اعضای خانواده های ایرانی شده است. پدر و مادر و فرزندان در یک خانه و زیر یک سقف با هم زندگی می کنند اما بیشترین زمانی را که با یکدیگر حرف می زنند 15 دقیقه است! خانواده های ایرانی خالی از ارتباط شده اند و بیشتر مانند غریبه ها کار یکدیگر روزگار سپری می کنند. این امر باعث سردی و از بین رفتن مهر و محبت بین اعضای خانواده شده است.

افزایش روز افزون وسایل ارتباط جمعی و ارتباط داشتن افراد با نهادهایی غیر از خانواده باعث شده تا خانواده ها از سبک و سیاق سنتی خارج شوند و به سوی مدرن شدن پیش روند. 

سال ۸۴ در گزار گسترش وسایل ارتباط جمعی و نیز گسترش ارتباط با سازمان ها و نهادهایی غیر از خانواده باعث شده است خانواده از حالت سنتی خود خارج شود همین موضوع بد کم شدن ارتباطات میان اعضای آن نیز تاثیر گذاشته است. 

در پژوهشی که سال 91 با عنوان "سلامت خانواده و عوامل اجتماعی موثر بر آن"؛ در میان تعدادی خانواده تهرانی انجام و
در فصل‌نامه علمی- پژوهشی علوم اجتماعی منتشر شده است، نشان می دهد تنها 28 درصد خانواده‌های تهرانی در سطح سلامتی بالا قرار دارند. در این پژوهش مواردی چون دوستی، صمیمیت و اعتماد اعضا نسبت به همدیگر و نیز احترام به آزادی های فردی مورد توجه قرار گرفته بود. مواردی که وقتی با بحران در خانواده مواجه می شوند گرمی و صمیمیت را از خانه گرفته و اعضای آن را مجبور می کند این صمیمیت را در جای دیگر جستجو کنند.
مشکل کجاست؟ چرا خانواده های ایرانی با همه علاقه ای که به هم دارند تمایل ندارند اوقات خود را با هم بگذرانند؟

فقط حرف زدن گفت و گو نیست که بین خانواده های ایرانی از بین رفته است بلکه این روزها با هم تفریح کردن هم چندان باب میل اعضای خانواده نیست. آنها اگر زمانی برای تفریح پیدا کنند آن را با دوستان و غریبه ها پر می کنند تا با همدیگر. جایی هم که غریبه های حضوری نباشند سروکله غریبه های مجازی پیدا می شود و وقت تفریح با گوشی های موبایل و تبلت ها پر می شود.
براساس آماری که رئیس مرکز فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت فرهنگ وارشاد مردادماه امسال گزارش کرد هر ایرانی 5 تا 9 ساعت وقت خود را در فضای مجازی می گذراند. وجود ۴۰ میلیون گوشی هوشمند و۴۰ میلیون کاربر فضای مجازی در کشور، انتشار یک میلیون و 200 هزار مطلب در کانال های تلگرام در شبانه روز و 500 هزار بازدید از هر مطلب در روز تنها بخشی از ارقامی ست که چند روز پیش دبیر شورای عالی فضای مجازی از آن خبر داد.

مردم جامعه ایران دیگر شاد نیستند، اگر کسی شاد باشد و بخندد همه فکر می کنند مشکل دارد این یعنی اینکه از لحاظ فرهنگی وقت گذاشتن برای تفریح و شادی برای ما اولویت نیست. نفوذ شبکه های اجتماعی را از عوامل دیگر در این روابط است  چرا که همه اعضای خانواده کنار هم هستند اما هر کسی سرش را با موبایل خود و شبکه های اجتماعی سرگرم می کند. 

جامعه شناسی می گوید: ارتباطات اعضای خانواده های امروز مثل فست فود شده وقتی گرسنه باشید به سالم بودن ساندویچ فکر نمی کنید چرا که باید هر جوری شده گرسنگی خود را برطرف کنید. ارتباط نیاز ذاتی یک انسان است این وقتی در بین دو زوج شکل نمی گیرد بنابراین باید جور دیگری پاسخ بگیرد. نقص ارتباط سالم میان زوج ها باعث شده است دوستی های مجازی و خیانت بالا رود این مشکل در بین فرزندان و والدین هم وجود دارد. وقتی میان پدر و مادر و فرزند ارتباط سالم شکل نمی گیرد این ارتباط با گروه همسالان و یا در مورد بدتر با ارتباطات ناسالم ادامه می یابد. همه به ظاهر کنار هم هستند و شاید خوشبخت هم به نظر برسند اما از درون با مشکلات جدی دست و پنجه نرم می کنند که حتی شاید خودشان هم متوجه آن نباشند.
به نظر می آید منابع عاطفی بسیاری از افراد در شبکه های اجتماعی تزریق می شود و تا زمانی که فردی در شبکه های اجتماعی و فضای مجازی زندگی کنند دیگر زمانی برای اطرافیانشان در دنیای واقعی وجود ندارد.